Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Windows 7 running very slow, loss of internet, firewall down.

05 Dec 2011   #1
blueknighuk

windows 7 64bit home edition
 
 
Windows 7 running very slow, loss of internet, firewall down.

I am having a nightmare with my windows 7 64 bit home edition. It is running extremely slowly. I have lost the internet connection and the windows firewall has turned off and cannot be turned back on. Whenever I boot up i get the message "failed to connect to a windows server" The event viewer log is also unavailible.

I have established that my internet is working on other machines. I have also attempted to reset winsock in safe mood. However this has not worked.
I've had the system for about 9 months with no major problems. I have McAfee and have run windows defender and adaware so I am pretty sure it's not malware. I really need some assistance here. Thanks


My System SpecsSystem Spec
.
05 Dec 2011   #2
Skulblaka

Windows 8 Professional 64-bit
 
 

I suggest getting malwarebytes and doing a full system scan just to be sure it's not an infection. The symptoms point to a possible infection, do a scan anyway to be on the safe side, never hurts. It's highly recommended, free and trusted by many users here. Other than that, might be something that you've installed. Any new and recent updates?
My System SpecsSystem Spec
05 Dec 2011   #3
blueknighuk

windows 7 64bit home edition
 
 

I am unable to connect to the internet. I am writing to this forum on a borrowed laptop. How would I be able to do a scan? I haven't updated anything recently other than perhaps the usual java update. I have had persistant problems with windows trying to update ie version9 which was also unsucessful. I am aware that this is not an uncommon problem.
My System SpecsSystem Spec
.

05 Dec 2011   #4
Faceofjoe421

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Hi blueknighuk, you would need to download the Malwarebyte setup.exe file on te working computer, transfer it to a USB Device, Data Disk, External HDD, anything.

Then insert the device on the infected PC, and run the setup.exe.

Hope this helps

Joe
My System SpecsSystem Spec
05 Dec 2011   #5
blueknighuk

windows 7 64bit home edition
 
 

I have just run a scan with malwarebytes. No malicious files were found. I'm sure it's not a virus or anything. What I am pretty sure of is that this is a (another) bug in windows 7. I just wish I knew how to fix it.
My System SpecsSystem Spec
05 Dec 2011   #6
Faceofjoe421

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Have you tried AVG, SuperANTISpyware, ESET, etc?

If you have a Restore Point, turn your computer off, press F8 during boot and select Restore Point or the factory install option so it restores to a point before this happened.
My System SpecsSystem Spec
05 Dec 2011   #7
brianzion

Operating System : Windows 7 Home Premium Edition 6.01.7600 SP1 (x64)
 
 

hi :) i would use the free Kaspersky Virus Removal Tool 2011

Kaspersky Virus Removal Tool 2011

Free Virus Scan - Kaspersky Lab




Quote:
Kaspersky Virus Removal Tool 2011 is a free software intended to disinfect infected computers, removing viruses, Trojans, and spyware, as well as any other types of malware. Kaspersky Virus Removal Tool 2011 uses the same highly efficient algorithms for detecting malware as Kaspersky Anti-Virus. Algorithms include a full-functional anti-virus scanner, technologies developed for detecting vulnerabilities in installed applications and operating systems, and a technology for running scripts intended for removing complex and compound viruses.
My System SpecsSystem Spec
06 Dec 2011   #8
blueknighuk

windows 7 64bit home edition
 
 

Thanks for all the replies guys. I will try various the virus removal software. However I am of the opinion that something has gone wrong with windows 7. I am thinking that I am going to have to either attempt a restore, or to reinstall windows. Neither of which I have attempted before. Any ideas or suggetions along these lines would be most appreciated.
My System SpecsSystem Spec
06 Dec 2011   #9
Faceofjoe421

Windows 7 Ultimate x64
 
 

My System SpecsSystem Spec
06 Dec 2011   #10
Skulblaka

Windows 8 Professional 64-bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Faceofjoe421 View Post
Perhaps that should be used as a last resort...
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Windows 7 running very slow, loss of internet, firewall down.




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
PCI-E internet card not working well, Slow speed / Connection loss
I got a: PCI-E Wireless 802.11n 150Mbps Network Interface Card So It somewhat works but only a 2 MBPS download speed I know that my wireless network gives off 30 MBPS as my old external wireless USB was getting, but that is broke. With that broke all I have left is the internal card with...
Network & Sharing
Internet problems disconnecting or very slow, 50% to 100% packet loss
I've been having this very weird connection issue with my PC. It seems like almost every 5 minutes my connection is disrupted and just disconnects, and to fix it I have to re-plug in my wireless adapter (USB). I know it's not the adapter because I just bought this one five days ago (NETGEAR N600)....
Network & Sharing
Loss of Internet after running system restore
Situation: This morning (Wednesday) my desktop computer brought in automaticly Tuesdays (26/04/11) set of patches, 6 in total for my machine. I turned the computer of for as I headed of to work and they installed on the shutdown. On returning from work the updates continued the install procedure...
Network & Sharing
Evening Internet Connection Loss -- Unable To Identify Source Of Loss?
I need your help!!! I got a real challenge for you! I am confused! I cannot locate the Internet connection loss source. Every night for the past 5 late evenings my Windows 7 Pro 64-bit has been losing my Internet connection on my desktop computer anywhere between 8 PM-12 AM (Last 3 nights: 11:05...
Network & Sharing
loss of sound and computer running slow
i put 2 2gig sticks of corsair memory the same as i allready got to make 8 gig of memory now ihave loss of sound and computer running slow i have taking then out but still the same slow no sound with 4 gig of memory whitch i had before please help being trying to fix the problem all day?
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 18:57.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App