Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: PC does not boot to the bios

07 Jan 2012   #1
spec009

Windows 7 Ultimate x64
 
 
PC does not boot to the bios

PC does not boot to the bios, Can you help?
motherboard is z68x-UD3H-B3F10


My System SpecsSystem Spec
.
07 Jan 2012   #2
Hipster Doofus

Windows 7 Pro x64 -- PCLinuxOS KDE4 FullMonty 2011
 
 

Bit more information. How are you trying to get into the bios? It does not automatically boot into bios.
My System SpecsSystem Spec
07 Jan 2012   #3
Dwarf

Windows 8.1 Pro RTM x64
 
 

Try tapping Delete when powering up.
My System SpecsSystem Spec
.

07 Jan 2012   #4
spec009

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Yes I have tried to boot PC to the Bios by taping Delete, in the past it booted to BIOS but now won't
My System SpecsSystem Spec
07 Jan 2012   #5
Hipster Doofus

Windows 7 Pro x64 -- PCLinuxOS KDE4 FullMonty 2011
 
 

Is your keyboard working? Flat batteries?
My System SpecsSystem Spec
07 Jan 2012   #6
alphanumeric

Windows 10 Education 64 bit
 
 

Does it not boot up at all or will it boot to Windows?
My System SpecsSystem Spec
08 Jan 2012   #7
spec009

Windows 7 Ultimate x64
 
 

It poots to Windows only, keyboard is fine all keys works.
My System SpecsSystem Spec
08 Jan 2012   #8
spec009

Windows 7 Ultimate x64
 
 

PC boots to windows and works normally, but I am not able to get in BIOS, I have updated Bios but nothing help me with this issue.
My System SpecsSystem Spec
08 Jan 2012   #9
AddRAM

Windows 7 Pro x64 Windows 10 Pro x64
 
 

Did you still get into the BIOS successfully after you updated it ?
My System SpecsSystem Spec
08 Jan 2012   #10
jumanji

Windows 7 Home Premium 32 bit
 
 

spec009, why this double post? Check my post PC does not boot to the bios

EDIT:That post reproduced here for easy reference.

Are you using a USB keyboard?

I would think when you updated your bios, the legacy USB in the bios could have got disabled, disabling your USB keyboard.

Connect a PS2 Keyboard, access your bios setup, enable legacy USB, save, and I think you should be OK.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 PC does not boot to the bios




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Cant boot past bios, sees boot drive prio correctly
Hey guys, My PC was working correctly this morning and then when I came home from work and turned it on the machine doesnt load past the bios splash screen. Sometimes the one screen pops on after that says some info with the drives, ram etc but it turns black quickly with a little white line...
BSOD Help and Support
can't boot DBAN trying to change boot order in BIOS not working
Hi there, I hope this is the right forum for this question. My son has an i7 custom build computer and the previous owner gummed the computer up good with malware etc. The current setup is Windows 8, but our goal is to install a fresh copy of windows 7 Professional 64-bit which we have...
Backup and Restore
Boot Drive not listed in BIOS / Empty Boot Tab in Sys Config
Hello, For some reason my boot drive is not listed in UEFI BIOS where you choose the boot drive sequence, still the computer boots OK from that drive. I checked the System Config and the Boot tab is completely empty and I'm unable to make any changes there. When I try to run BCDEdit it says "the...
General Discussion
Windows 7 Stuck At BIOS Cannot Enter BIOS or Change Boot Media
My laptop has no problem before. Recently I try to install Windows XP. First attempt fail, so I change SATA at BIOS from AHCI to Compatible, success. However the partition that I want to install*Windows XP to is not available.* So just to test I choose my Windows 7 partition. Since it want to...
General Discussion
GPU Bios showing up before Mobo BIOS (slowing boot up time)
So recently I purchased a Galaxy GTX 460 768MB video card. I was previously using a BFG Tech GTX 275. When I first installed the GPU I was on an ASUS P5B Deluxe WiFI Edition motherboard. I am now on an ASRock P64 Extreme4 motherboard. I mention the old mobo because the problem has been the same...
Graphic Cards


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 14:52.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App