Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Windows 7 ulti - 64 bit - 7601, SP1, Programs Not respoding

22 Jan 2012   #1
VeeRt

win 7 ultimate 64 bit
 
 
Windows 7 ulti - 64 bit - 7601, SP1, Programs Not respoding

Hello as my title says after installing sp1 my system or let's say "task manger" not responding.

When this occurs i can do alt tab and the system response is fine.

i didnt had this problems at all at the beggining and my machine is pretty fine and new to have that kind of problem.




Quote:
Memory: 8192MB RAM
Available OS Memory: 8176MB RAM
Page File: 3005MB used, 13342MB available
Windows Dir: C:\Windows
DirectX Version: DirectX 11
DX Setup Parameters: Not found
User DPI Setting: Using System DPI
System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
DWM DPI Scaling: Disabled
DxDiag Version: 6.01.7601.17514 32bit Unicode
Also i update my bios to see if anything change nothing my memory is good..

but i dont know what else i have been searching about 1 month and i found 1 hotfix that microsoft release after sp1

Computer randomly stops responding because of a deadlock situation in Windows Server 2008 R2 or in Windows 7

Button nothing change.

Also i did unistall my firefox cause i thought this was the problem for 1 day it was good after again the problems start i am start thinking that the adobe flash player is the problem..

Any ideas thoughts thank you..!


My System SpecsSystem Spec
.
22 Jan 2012   #2
seavixen32

Windows 7 Ultimate SP1 64-Bit
 
 

Welcome to Windows Seven Forums.

I can't guarantee this will fix your problem, but you might want to download and install the Windows Updates Readiness Tool.

Download: System Update Readiness Tool for Windows 7 for x64-based Systems (KB947821) [August 2011] - Microsoft Download Center - Download Details

"This tool is being offered because an inconsistency was found in the Windows servicing store which may prevent the successful installation of future updates, service packs, and software. This tool checks your computer for such inconsistencies and tries to resolve issues if found."
My System SpecsSystem Spec
22 Jan 2012   #3
VeeRt

win 7 ultimate 64 bit
 
 

Thank you for the quick response,

I will try and reply here, and for the record i remember that when i was trying to install the sp1 i had some problems maybe some files missing.

We will see.



*update*

i downloaded and install it.

i saw a different when i did the restart more faster than the previous time and i dont see a lot not responding but still testing :)
My System SpecsSystem Spec
.

25 Jan 2012   #4
VeeRt

win 7 ultimate 64 bit
 
 

Hmm it keeps doing it.. not so often but still i got "not responding"

My system is responding but my applications not.. i dont know the reason

when i open 2 browsers firefox is every few secs then if i close it i got again with other but not so often. Also when i watch something let's say on VLC it's doing it...

but system working good i can do alt tab and go to the desktop and all function well

Any suggestions;
My System SpecsSystem Spec
25 Jan 2012   #5
lehnerus2000

W7 Ultimate SP1, LM18.3 MATE, W10 Home, #All 64 bit
 
 
Task Manager

Have you recently changed/installed any hardware?
If so, make sure that all of your RAM sticks, power and data cables are properly seated in their sockets.


Remember to turn off the power first (at the wall socket also)!

Make sure that you touch the metal PC case to dissipate static, BEFORE touching your RAM.



Maybe you could run "Task Manager" (split screen) and a program that has the problems (e.g. Firefox?).
Have "Task Manager" set to the "Processes" tab and check to see if any processes are suddenly using up all of your CPU.
Windows 7 ulti - 64 bit - 7601, SP1, Programs Not respoding-split-screen.png


My System SpecsSystem Spec
25 Jan 2012   #6
VeeRt

win 7 ultimate 64 bit
 
 

No hardware modifications made.

When i took it had installed the OS all was smooth after i installed SP1 the problems started.

I will also do a memtest to be sure and also will try your advices to see if anything will change up.

also if i do the task manager thing. and suddenly something use all my CPU what is happening, what this mean?
My System SpecsSystem Spec
25 Jan 2012   #7
lehnerus2000

W7 Ultimate SP1, LM18.3 MATE, W10 Home, #All 64 bit
 
 

It depends on the process.
If you notice something like that happening, you could report it here and someone might be able to suggest a remedy.
Also you could do an Internet search about the process in question and see if there have been any reported problems with it.

It might even be a malware/virus process, disguised as a legitimate one.


Additional
You may need to open the "Command Prompt" and execute:
sfc /scannow
Tutorial:
SFC /SCANNOW Command - System File Checker
My System SpecsSystem Spec
25 Jan 2012   #8
VeeRt

win 7 ultimate 64 bit
 
 

i have done sfc /scannow

and nothing needed to be corrected (i have done it 3 times.)

Also i am not having anything like virus/malware, currently every week i am doing 3 checks (microsoft security essen. / malwarebytes , and spybot. )

also nothing is being reported to me or anything have been stolen these time i have the problem.

thank you for the assistance i will try the methods you said.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Windows 7 ulti - 64 bit - 7601, SP1, Programs Not respoding




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Dual Boot with windows 7 64 ulti & vista 32 ulti is not achieved !
Sir/Madam, i had windows 7 ulti 64 sp1 running on my laptop. i was trying to dual boot it with vista ulti 32 sp1 on another partition on the same harddrive. i tried to do that with YUMI/ZOTAC WinUsb Maker for it. every time after choosing the partition, 'installing windows' status window would...
Installation & Setup
Please help! My screen is black and only shows cursor (Windows 7 Ulti)
Hello, thank you so much for checking out this forum. I'm having problems with my computer as the title says. Can someone please help? My computer every once in a while does show up my desktop normally, but I think sooner or later it won't show anymore. Thus, I have no choice but to turn to the...
General Discussion
windows 7 very slow and a lot of "not respoding ", please read !
windows7 , is running very slow , and I get a lot of " not responding " on IE, Microsoft office , very much on every thing I open, I run sfc/scannow , nothing has changed , but I have notice when I run JETCLEAN , the windows runs smooth , but after I restart it , it run slow again back so I have to...
Performance & Maintenance
BSOD windows 7 ulti x64 stop 0x000000F4
Since i built my computer back in august of 2010 I've been getting random BSOD's i was wondering if anyone could shed some light on my issue.
BSOD Help and Support
I can not Do Backup in Windows 7 Ulti.. 64 bit
hi, On my Dell XPS630i.. I installed Windows 7 Ultimate 64 bit... some other programs also.. I created the Recovery Disk Image... But When I do Backup I am getting Error message... "Specified Service Does not Existas an Indtalled Services" Error 0X8007024... Please can somebody help me...
Backup and Restore


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 21:26.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App