Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: CPU Question

23 Aug 2009   #21
Subsonic

Windows7 x64 7600 16385
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by neerajjalutharia View Post
yes i can change but only three are highlighted i.e.

"enable - 1 - 2" that's it.........
OK, its similar to mine but mine says "All - 1 - 2"

Perhaps hightlight "enable" and and see if that enables all cores. After you make a change, look for instructions on the bios screen to save the options. Usually its the F10 key or possibly you'll get to a screen that says, "save changes and reboot?"


My System SpecsSystem Spec
.
23 Aug 2009   #22
neeraj

Windows 8 CP x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Subsonic View Post
OK, its similar to mine but mine says "All - 1 - 2"

Perhaps hightlight "enable" and and see if that enables all cores. After you make a change, look for instructions on the bios screen to save the options. Usually its the F10 key or possibly you'll get to a screen that says, "save changes and reboot?"

oopss!!!!

sorry mine also says "All - 1 - 2".....
My System SpecsSystem Spec
23 Aug 2009   #23
neeraj

Windows 8 CP x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Cov View Post
Do you think it needs a BIOS update ?

What motherboard is it and what date does it say, is the BIOS from ?

i had updated recently 2-3 days back....


i'm having DX58SO ..
My System SpecsSystem Spec
.

23 Aug 2009   #24
Subsonic

Windows7 x64 7600 16385
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by neerajjalutharia View Post
oopss!!!!

sorry mine also says "All - 1 - 2".....
Any update? Select ALL. Save settings and reboot. Hopefully you'll be "firing on all cylinders". That should even reduce the temperature of that one core as it won't be working as hard.
My System SpecsSystem Spec
23 Aug 2009   #25
neeraj

Windows 8 CP x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Subsonic View Post
Any update? Select ALL. Save settings and reboot. Hopefully you'll be "firing on all cylinders". That should even reduce the temperature of that one core as it won't be working as hard.

done that but same problem...!
My System SpecsSystem Spec
23 Aug 2009   #26
Subsonic

Windows7 x64 7600 16385
 
 

I'm afraid I'm out of ideas. I'm just a regular geek. Maybe a super geek will chime in! Hope you get it sorted out!
My System SpecsSystem Spec
23 Aug 2009   #27
Subsonic

Windows7 x64 7600 16385
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Cov View Post
Hi, have you used the following monitoring software yet ?

Lavalys - Comprehensive IT Security and Management
Hi Cov,

I've downloaded to try but I don't get this display. How do you get it to display like this?
My System SpecsSystem Spec
23 Aug 2009   #28
Cov

Windos 7 x64
 
 

Hi, you need to configure it first.

Look at the screenshot where the OSD settings (On Screen Display) are located.
There you can adjust under HARDWARE MONITORING / OSD how the info is been displayed (Show OSD panel must be ticked).
And under HARDWARE MONITORING / OSD ITEMS you tick the boxes of what OSD items are supposed to be show up.

For each OSD item you can modify Label (name), Font, Text color, Text size, etc to your taste.
I have found it very useful, to put items of relevance together (i.e. all CPU related info in one bunch) and give each bunch an own color.

Tip: tick the boxes of the items you wanna show up first, then highlight all items in one go, then go to settings to modify appearance for the whole OSD instead of one by one.
This can be changed anytime by right clicking the OSD panel and selecting settings.


Attached Thumbnails
CPU Question-everest-1.png  
My System SpecsSystem Spec
23 Aug 2009   #29
Subsonic

Windows7 x64 7600 16385
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Cov View Post
Hi, you need to configure it first.

Look at the screenshot where the OSD settings (On Screen Display) are located.
Thanks Cov,

That got me going!
My System SpecsSystem Spec
24 Aug 2009   #30
neeraj

Windows 8 CP x64
 
 
problem solved..

thanx everyone for helping....


Attached Thumbnails
CPU Question-system-performance.jpg  
My System SpecsSystem Spec
Reply

 CPU Question




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Question about SSD's
I saw these comments on a site about SSD's , is the below comments true ? I was hoping to use the SSD as my primary drive , i don't store much . Thank you
Hardware & Devices
Thermal Paste Question..(Noobish Question)
Hey guys, I recently purchased Corsair H40 that came with pre applied thermal paste. Before I placed the H40 sink on my processor, I applied a thin layer on the on the processor with Cooler Master thermal paste. So essentially I mixed the H40 pre applied thermal paste with the Cooler Master thermal...
PC Custom Builds and Overclocking
WEI Question
Hey guys, I went into my system properties to get into something today, but when i did it prompted that i needed to re-rn the assesment. I did so and my graphics score went from a 7.4 down to a 6.9. Would this be caused from me running display fusion on my system to allow me to do certain...
Performance & Maintenance
RAM Question
I will probably be getting this motherboard Gigabyte GA-Z68A-D3H-B3 rev. 1.0 Socket 1155 ATX Motherboard Intel Z68 Express Intel Core i7 i5 i3 LGA1155 Processors, Dual DDR3 2133 SATA III SATA 6.0 Gb/s Gigabit LAN SLI CrossFireX USB3.0 HDMI DVI 7.1 Channels Audio-Best Computer Online Store Hous I...
Hardware & Devices
Answer Question, Ask Question.
First (hope you get the reference): In a world where a piano is a weapon, not a musical instrument, on what does Scott Joplin play "The Maple Leaf Rag"?
Chillout Room
Logitech 5.1 surround question and soundcard question IDT and Realtek
So my situation is unique lol i have a Dell inspiron n5010 laptop running Windows 7 ultimate 64 bit the soundcard for this is either IDT 92HD79B1, v.6.10.0.6267, A01 or A03 i dont know what the default one mine came with is. Documentation i hope that helps ^ and the attatchment i...
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 03:40.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App