Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: I broke WMP12!

28 Sep 2009   #11
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Sefyu View Post
I let sfc /scannow scan again and it said it had not found any breach of integrity(in Dutch).

I will now try the method DarkNova posted.
sounds good. it works


My System SpecsSystem Spec
.
28 Sep 2009   #12
Dark Nova Gamer

Windows 7 Ultimate, OS X 10.7, Ubuntu 11.04
 
 

Fixed my mini-guide.
My System SpecsSystem Spec
28 Sep 2009   #13
Sefyu

Windows 7 Ultimate x64
 
 

I've got past disabling WMP and rebooting, now I've enabled WMP again, but it seems like it's hanging now, the progess bar is full, I don't see nothing happening, there is also no harddisk activity.
I see now prompt asking me to reboot...
Is it supposed to take this long(over 5 minutes now)?
My System SpecsSystem Spec
.

28 Sep 2009   #14
Dark Nova Gamer

Windows 7 Ultimate, OS X 10.7, Ubuntu 11.04
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Sefyu View Post
I've got past disabling WMP and rebooting, now I've enabled WMP again, but it seems like it's hanging now, the progess bar is full, I don't see nothing happening, there is also no harddisk activity.
I see now prompt asking me to reboot...
Is it supposed to take this long(over 5 minutes now)?
It can vary from computer to computer, if its asking you to reboot then go ahead.
My System SpecsSystem Spec
28 Sep 2009   #15
Sefyu

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Hmm, still going, the cancel button is also grayed out...
My System SpecsSystem Spec
28 Sep 2009   #16
Dark Nova Gamer

Windows 7 Ultimate, OS X 10.7, Ubuntu 11.04
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Sefyu View Post
Hmm, still going, the cancel button is also grayed out...
Hmm shouldn't be taking that long. I'll try it myself to see if it takes that long.


UPDATE: It finished in the time it took me to go to the bathroom, so I do not know why it is taking you so long. Try restarting and seeing if its deselected or not?
My System SpecsSystem Spec
28 Sep 2009   #17
Sefyu

Windows 7 Ultimate x64
 
 

I've tried the whole process again, this time rebooting twice and deleting the Media Player directory before enabling it again. The icon didn't show by default in the taskbar, but the program is present in Program Files (x86), and Program Files.

The strange thing is, when I execute wmplayer.exe from the (x86) directory, it fails, but when I open it from the 64 bit Program Files, it opens just fine.
Even stranger is the fact that if I try to execute the (x86) version again, when the 64 bit version is running, my screen just focusses on the already present WMP window, as if it's the same exe.
If I leave it running and double click an mp3 file, it will play.
If I doubleclick and mp3 when WMP is not running, I get the error, even when selecting "open with" and manually trying to open it with the 64 bit WMP.

I just installed Windows 7 for 48 hours and I already broke it lol...
My System SpecsSystem Spec
28 Sep 2009   #18
Dark Nova Gamer

Windows 7 Ultimate, OS X 10.7, Ubuntu 11.04
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Sefyu View Post
I've tried the whole process again, this time rebooting twice and deleting the Media Player directory before enabling it again. The icon didn't show by default in the taskbar, but the program is present in Program Files (x86), and Program Files.

The strange thing is, when I execute wmplayer.exe from the (x86) directory, it fails, but when I open it from the 64 bit Program Files, it opens just fine.
Even stranger is the fact that if I try to execute the (x86) version again, when the 64 bit version is running, my screen just focusses on the already present WMP window, as if it's the same exe.
If I leave it running and double click an mp3 file, it will play.
If I doubleclick and mp3 when WMP is not running, I get the error, even when selecting "open with" and manually trying to open it with the 64 bit WMP.

I just installed Windows 7 for 48 hours and I already broke it lol...
Not meaning to sound like an ass, but that is what happens when you try to do something that isn't designed to be done.

I managed to get myself glitched up in the 'deleting/reinstalling' part of Windows Features. Though I accidentally REselected WMP before restarting (So basically I deselected it, had it removed, then opened it back up forgetting to restart because I said not right now and reselected it and now it thinks its installed but not actually installed >.> my brain hurts).


ALSO If you do not mind doing it since you've only had it installed for 48 hours, you can just do another clean install and it will fix this problem completely and any possible side effects.
My System SpecsSystem Spec
28 Sep 2009   #19
Sefyu

Windows 7 Ultimate x64
 
 

That would be an option...
It did took me a while installing my Adobe Master Suite and Autodesk 3DS Max, but I guess there's no other way...

Maybe I'll call Microsoft support tomorrow, to see what they have to say.
My System SpecsSystem Spec
28 Sep 2009   #20
Sefyu

Windows 7 Ultimate x64
 
 

On a second thought...

Would it be an option to just reinstalling Windows 7 on top of the original installation, that would let me keep my installed programs right? And it would have a chance of restoring my WMP installation, right?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 I broke WMP12!




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
I Broke Windows 7
Hi all, First time posting. Sorry if I require a little patience. I just broke Windows. I was trying to install Ubuntu, so I shrunk my C:/ partition, removed my recovery (heh) and HP Tools partitions, and used Gparted (live USB) to split the free space into a root, swap, and home directory....
Installation & Setup
I broke my wireless. How do I fix it?
I'm trying to fix up and cleanup my friend's old laptop. I uninstalled a bunch of unneeded - or so I thought - programs. Wireless networking doesn't work anymore. I don't really know what I did - I'm really living up to my username now, huh? - but I'd like to know how I could fix this? Before I...
Network & Sharing
IMAP broke
*sigh* Outlook 2007 was working just fine with gMail for a long time. I use several different accounts. some are google sites email accounts too, not that those are really different, but Google is funny sometimes. Any I broke it. I had accidentally turned off IMAP on gMail (had POP on and IMAP...
Microsoft Office
Is the PSU broke ?
Hi My dad's PC recently went out so I went to take a look at It. Now he pretty clean with his PC but he not to tech savy when it comes to components. When I went to look at it I noticed there was a green Little light and it was flashing on and off. Does that mean the PSU is bad ? or did the...
Hardware & Devices
You Broke Your Collarbone ,How?
A Bit of a Laugh
Chillout Room


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 17:52.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App