Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Problem with ISO

11 Oct 2009   #1
Area51

Windows 7 Ultimate Build 7600 RTM
 
 
Problem with ISO

Hi all,

I am currently using Windows 7 Ultimate build 7600 RTM.

I installed the OS for about 3 days already. All the programs work fine, and I was trying to install some programs from an ISO, so i tried to install MagicISO and later, gBurner and then PowerISO. I uninstalled both MagicISO and gBurner because i find PowerISO work better for me.

All the ISO I currently have are all able to use yesterday, but for some reason or another, all my ISOs are unable to mount/burnt/read.

I open it with PowerISO and they prompt a message "The file disc image is invalid or unsupported". I try burning using the in-built ISO burner from Windows 7 they give me a message "The selected disc image is not valid"

but taking the very same few ISOs that I tested on my other computer, they burn/mount and read properly. so why are the ISOs having the same problem in Windows 7? Anyone can kindly share and shed some light on this? Your help is very much appreciated.

Thanks in advance.


My System SpecsSystem Spec
.
11 Oct 2009   #2
SIW2

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Vista x64 / 7 X64
 
 

I recall a problem being caused by MagicIso on 7. You may not have completely uninstalled it. The remnants after reboot may be interfering with PowerIso.

Try a system restore to a point before you first installed MagicIso.

If no joy, uninstall and reinstall PowerIso.

If that doesn't work, reinstall MagicIso and use Revo to help uninstall it.

www.revouninstaller.com
My System SpecsSystem Spec
11 Oct 2009   #3
CoreyLowe

Windows 7 Ultimate x64
 
 

My System SpecsSystem Spec
.

11 Oct 2009   #4
Area51

Windows 7 Ultimate Build 7600 RTM
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by SIW2 View Post
I recall a problem being caused by MagicIso on 7. You may not have completely uninstalled it. The remnants after reboot may be interfering with PowerIso.

Try a system restore to a point before you first installed MagicIso.

If no joy, uninstall and reinstall PowerIso.

If that doesn't work, reinstall MagicIso and use Revo to help uninstall it.

www.revouninstaller.com
i'm trying this now. hope it works.
My System SpecsSystem Spec
11 Oct 2009   #5
Snufffed

 

Quote   Quote: Originally Posted by SIW2 View Post
I recall a problem being caused by MagicIso on 7. You may not have completely uninstalled it. The remnants after reboot may be interfering with PowerIso.

Try a system restore to a point before you first installed MagicIso.

If no joy, uninstall and reinstall PowerIso.

If that doesn't work, reinstall MagicIso and use Revo to help uninstall it.

www.revouninstaller.com
I tested MagicIso and also had problems.. in Windows 7.
Never used gburner.
UltraIso and PowerISO work perfect.
I'd try the restore and then use some 3rd party (your chose) and uninstall MagicISO. I use Win7Manager.

check the site and Magiciso claims 5.5(build 276)
works ok in Win 7 they fixed a majority of bugs.
My System SpecsSystem Spec
11 Oct 2009   #6
Area51

Windows 7 Ultimate Build 7600 RTM
 
 

i tried removing poweriso, magiciso and gburner. But still having the same problem. could adobe cs4 be the problem??
My System SpecsSystem Spec
11 Oct 2009   #7
CoreyLowe

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Still if all else fails IMGBurn is freeware, I use it and im satisfied.
My System SpecsSystem Spec
11 Oct 2009   #8
Area51

Windows 7 Ultimate Build 7600 RTM
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Snuffy View Post
Quote   Quote: Originally Posted by SIW2 View Post
I recall a problem being caused by MagicIso on 7. You may not have completely uninstalled it. The remnants after reboot may be interfering with PowerIso.

Try a system restore to a point before you first installed MagicIso.

If no joy, uninstall and reinstall PowerIso.

If that doesn't work, reinstall MagicIso and use Revo to help uninstall it.

www.revouninstaller.com
I tested MagicIso and also had problems.. in Windows 7.
Never used gburner.
UltraIso and PowerISO work perfect.
I'd try the restore and then use some 3rd party (your chose) and uninstall MagicISO. I use Win7Manager.

check the site and Magiciso claims 5.5(build 276)
works ok in Win 7 they fixed a majority of bugs.
yup, i used the 5.5(build 276) but i didn't like it after i found poweriso.
i wanted to do a restore, but unfortunately, there's no restore points to do so. I'm looking for all possiblities now instead of reinstalling the OS
My System SpecsSystem Spec
11 Oct 2009   #9
Area51

Windows 7 Ultimate Build 7600 RTM
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by CoreyLowe View Post
Still if all else fails IMGBurn is freeware, I use it and im satisfied.
i know IMGBurn is a good program to burn ISO and stuff, but IMGBurn doesn't provide the mount option like PowerISO
My System SpecsSystem Spec
11 Oct 2009   #10
CoreyLowe

Windows 7 Ultimate x64
 
 

use daemon tools lite.. Hell its small simple and easy to use, Up there looked like you wanted to burn them.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Problem with ISO




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Computer is crashing.Problem signature: Problem Event Name: BlueScreen
Hi, My computer, Dell optiplex 760 Windows 7 Professional 32-bit, is crashing. The crashes often happen when i'm playing this game, League of legends, but it also crashes at random points while on a social media or gaming websites. How to fix? Help please.
BSOD Help and Support
Blurry Text problem, EDID and registry editing problem on an AMD card.
EDIT:I have found a solution, using a DVI to HDMI cable on an amd card will fix this problem, this thread can now die, hopefully someone else will find it if they have this problem. Basically, i know what the problem is, but not how to rectify it. My tv (Sceptre X235BV-FHD, a rebranded sony...
Graphic Cards
problem event name startup repair offline - slightly different problem
Hi, Hoping somebody can help with this problem which despite trawling through these very helpful forums & tutorials, I have been unable to resolve. I have tried to include all the information possible although I am relatively new to this field so my terminology is probably not completely...
General Discussion
Laptop Windows 7 Problem/Software/Hardware? Keyboard problem
Okay, right now I'm currently trying to find out whats wrong with a keyboard that is on a laptop, after the computer starts there are some script errors, I don't know exactly what they are but I ran combo fix without safe mode and restarted the scripts went away...and it started working after...
Hardware & Devices
Moving windows/icons down problem!! Move right/left/up - no problem
New system i7 3930K CPU Sabertooth X79 Mortherboard GeForce GTX690 GPU Intel 520 series SSD 32GB RAM Dell U2711 27" Monitor Win 7 Pro
General Discussion
Problem Reports and Solutions - Change Problem Reporting Settings
How to Change "Problem Reporting Settings" in Windows 7 and Windows 8 Sending problem reports to Microsoft helps Windows 7 and Windows 8 to check and identify problems and notify you about any found solutions. This tutorial will show you how to change the Problem Reporting Settings in...
Tutorials


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 17:51.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App