Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Advent desktop not booting from disk - [B75MA-P45 Mobo]

26 May 2013   #1
lewis188

Windows 7 Ultimate x64
 
 
Advent desktop not booting from disk - [B75MA-P45 Mobo]

Hello, I received my new Advent desktop yesterday (specs below) however, I decided like 5 minuets in that I REALLY hated Windows 8. I decided that I was going to install Windows 7. I put the disk in and got to the part where it had to restart I was greeted with this: WINDOWS. -BT\Windows\System32\winload.efi
0xc0000428.
Not really sure what this means, but it would let me boot back into Windows 8 and my BIOS. I headed into the BIOS (Click Bios II) I changed the boot order to only boot from disk. However it booted into windows and I was greeted with the same problem as before. I tried disabling everything other than the disk reader still the same problem.

Specs:
Manufacturer: Advent
Model No: DT2412
i7-3770 3.4Ghz (OCed to 3.8)
16Gb RAM
B75MA-P45 Mother Board.


My System SpecsSystem Spec
.
26 May 2013   #2
mitchell65

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

What disc are you using to install Win7?
My System SpecsSystem Spec
26 May 2013   #3
lewis188

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Ones I "obtained" i'v tried a few.
My System SpecsSystem Spec
.

26 May 2013   #4
mitchell65

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by lewis188 View Post
Ones I "obtained" i'v tried a few.
What do you mean "Obtained", where have you got the Licence key from?
My System SpecsSystem Spec
26 May 2013   #5
lewis188

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by mitchell65 View Post
Quote   Quote: Originally Posted by lewis188 View Post
Ones I "obtained" i'v tried a few.
What do you mean "Obtained", where have you got the Licence key from?
There're non legit copys, however, they both work on the 3-4 other PCs I tried them on.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Advent desktop not booting from disk - [B75MA-P45 Mobo]




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Installed Windows on new disk - still booting from old disk
Hi I have 2 disks one is the original HDD (disk 0) and one is the SSD (disk 1). I installed Win7 on the SSD but can't get my system to boot from the new install. On my HDD, the Win7 install is on a 29GB partition which has no space. I want to run off the 75GB SSD. I can't seem to set the...
Installation & Setup
Booting sometimes stops at Mobo options page
Normally when I boot up the PC it goes through the screen where I have a brief chance to slect Bios entry etc - this screen normally moves on and I get the login screen. Once in a while this the boot process stops at this options screen, and I have to switch off and on again - when it boots as...
General Discussion
PC not booting past mobo/bios splash
I just rebooted my homebuilt PC after getting a windows update notice. The computer will not load past the splash screen for the mobo, or maybe it's the bios splash, not sure. I have tried turning it off, unplugging it, it just sits on that screen. Pushing the menu F keys does nothing. Any idea...
Hardware & Devices
Windows 7 Not Booting after Moving Hard Disk from Server to Desktop
Hello all, Let me explain my situation. I have a server (HP Proliant ML350 G5) that has a hard disk with Windows 7 Enterprise and Ubuntu (I'll talk about that on UbuntuForums, though). I recently acquired a Dell Dimension 9150. I moved the hard disk from the server to the Dell. Now...
Hardware & Devices
Booting issues after moving RAID from one mobo to another.
This is a bit unusual, and I've not anyone discussing this before. I changed my older MSI motherboard to a newer one. I had RAID on the old one using an expansion card; but the new mobo has a built-in RAID, so I hooked up the drives (SATA) directly to it. AFter establishing the RAID, it looks...
Installation & Setup


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 22:09.
Twitter Facebook Google+