Can't drag a window by the title bar

Page 1 of 2 12 LastLast

  1. Posts : 5
    Win7 64bit ent
       #1

    Can't drag a window by the title bar


    So I am having the weirdest issue. I am building machines via mdt and pixie booting them via wds. I have a standard image and all seems well. The issue is the following.

    If I open any window , wether its aim or windows explorer or ie the top bar of the window should be drag able by pressing and holding the mouse button and moving the whole window around. It works except the area of about half a inch from the minimize button on the title bar. It won't even recognize a click there , it's only a half a inch or so directly left of the minimize button. It's really strange.
      My Computer


  2. Posts : 10,485
    W7 Pro SP1 64bit
       #2

    Change to the classic theme and see if that changes where click/drag works/fails in a title bar.

    Can to select multiple files or desktop shortcuts via click/drag?
      My Computer


  3. Posts : 5
    Win7 64bit ent
    Thread Starter
       #3

    It happens in classic view or aero. Its on more than pne machine but not all of them
      My Computer


  4. Posts : 10,485
    W7 Pro SP1 64bit
       #4

    Can to select multiple files or desktop shortcuts via click/drag?
      My Computer


  5. Posts : 5
    Win7 64bit ent
    Thread Starter
       #5

    Yes I can manipulate the desktop environment fine. let me give you more info.

    1) If I remove the video drivers the problem goes away , but there is more to this as I dont have to remove the drivers see below.


    2) If I run a program or a system utility and it prompts for UAC and I put in the admin credentials the application or window will open and I will be able to click anywhere on the title bar of that window and move it. But if I open it as the user that is logged on about a 1/2 inch directly left of the minimize button on the top of anywindow will have a dead area thats unclickable.
      My Computer


  6. Posts : 5
    Win7 64bit ent
    Thread Starter
       #6

    I cant seem to understand whats going on , for instance the antivirus scan just started ( scheduled scan at midnight) and that window I can click there and move it around , or you can double click to maximize or minimize. You know the whole title bar is clickable or should be at least.
      My Computer


  7. Posts : 10,485
    W7 Pro SP1 64bit
       #7

    As you may know, the basic window is there all of the time. Themes (as I understand them) are just overlays to the original/basic window. I've seen themes running on some really weak hardware and when you close a window, the theme for that window goes away and a few seconds later, the basic window goes away.

    I also do some scripting where a script must click in a very small/precise location in a window - themes can mess up those locations. That is why I asked that you try the basic theme. Thanks for testing that for me.

    The second test that I asked for (drag/select desktop items) was just to make sure that the mouse/hardware was not acting weird - that the left click really would stay down as expected. Thanks for testing that too.

    You might have a bad set of video drivers or the wrong ones.

    Are you running a custom theme?



    The part about the UAC is interesting.
    You might want to download/use (nothing to install) Process Explorer.

    Download the zipped (compressed) file
    Open the zipped (compressed) file (folder)
    Copy the files somewhere
    Run the exe as admin
    Agree to the EULA

    Change the columns to look something like this:
    (View > Select Columns...)

    Can't drag a window by the title bar-pm1.png

    See if Process Monitor will help you to figure out why the integrity level matters to your problem.
      My Computer


  8. Posts : 10,485
    W7 Pro SP1 64bit
       #8

    Where are my manners?

    A belated welcome to the Seven Forums!
      My Computer


  9. Posts : 5
    Win7 64bit ent
    Thread Starter
       #9

    So after reading your comment about the drivers I revisited that idea a little bit more and noticed that its a ati 6350. I dug around and used a version previous to the latest drivers and that has resolved the issue. I just make sure windows update doesn't install the latest drivers. I must say I have seen bad drivers bsod machines and hang machines but this takes the cake. Thanks for that comment it forced me to look at the drivers one more time. They have beta drivers out wonder if that would fix it. It's just that these are production machines and the users would kill me if a beta driver caused other issues. By the way we use dell optiplex 9020.
      My Computer


  10. Posts : 10,485
    W7 Pro SP1 64bit
       #10

    I figured that it would be the video drivers, but that UAC part is a mystery. Glad you got it solved.
      My Computer


 
Page 1 of 2 12 LastLast

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 18:20.
Find Us