Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Startup problem - moved

29 Jan 2009   #1
ibilofsky

Windows 7 Beta
 
 
Startup problem - moved

When my computer is booting up at the Windows 7 picture it looks like it is becoming unstable almost if it is looking for the installation disk. Within seconds it passes this process and then boots up normally. Has anyone else experienced this issue? Any thoughts on how to fix or correct?


My System SpecsSystem Spec
.
29 Jan 2009   #2
Mark

Windows 7 Ultimate Vista Ultimate x64
 
 

Not sure what you mean by becoming unstable, please give us more details of your problem.
My System SpecsSystem Spec
29 Jan 2009   #3
ibilofsky

Windows 7 Beta
 
 

It's hard to describe. As the computer is booting it reaches a point where the windows 7 logo comes up. At this point the logo breaks up into small horizontal lines. It doesn't last long and then the system boots up normally.
My System SpecsSystem Spec
.

30 Jan 2009   #4
Barman58

Windows 10 Pro x64 x3, Ubuntu
 
 

Hi ibilofsky

Between the Flag logo and the main login screen the start-up routine checks for any second monitors and the like, you may want to load the latest video drivers for your graphics card, from the manufacturers site, and see if this clears this issue.
There is a registry tweak to skip this detection (can't place it on the forum at the moment but search the threads about speeding up start-up), this may also help (if you don't have two monitors, of course ).

hope this helps
My System SpecsSystem Spec
30 Jan 2009   #5
ibilofsky

Windows 7 Beta
 
 

Batman thank you for your response. Unfortunately, I am not sophistcated enough to figure out what you mean?
My System SpecsSystem Spec
30 Jan 2009   #6
SIW2

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Vista x64 / 7 X64
 
 

Hi ibilofsky,

This may be worth looking at.

Transient Multimon Manager (TMM) - Vista Forums

Hope it helps

SIW2
My System SpecsSystem Spec
31 Jan 2009   #7
davehc
Microsoft MVP

Vista and now 7 in 32 and 64 bit.
 
 

I am not sure but I think that tutorial is only for Vista. On my installation of 7, TMM is not shown. I believe it it one of the hidden tricks Microsoft have used to make an impressive boot up time.
I don't think ibilovski need be too concerned if he is booting normally. It is probably just a glitch in the grahic card drivers which, hopefully, will be remedied in future releases.
My System SpecsSystem Spec
31 Jan 2009   #8
SIW2

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Vista x64 / 7 X64
 
 

Hi davehc,

You may right about hidden tricks - I was just providing the link to what Barman 58 mentioned.

I just checked mine - it does not appear to be set up by default on 7, as it is on Vista.

Although, I still find my (heavily modified) Vista starts up a lot quicker than 7.

I am also curious about the apparently lower ram usage and hd activity - could be superfetch has been made to work better , or it could just be fetching less.

Graphic card drivers are the other thing Nigel suggested.

Ibilofsky may find the recent drivers from his card manufacturer's site solve the issue.

SIW2
My System SpecsSystem Spec
31 Jan 2009   #9
ibilofsky

Windows 7 Beta
 
 

Hi guys,

Tried everything that has been suggested but nothing has controlled my return to the horizontal line. I am working with the best drivers for my graphics card as well. I appreciate the suggestions.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Startup problem - moved




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Moved SSD from one laptop to another laptop Startup Repair did not fix
Hello all Windows 7 Pro 64bit Retail version was installed on a Dell M4300 on a Samsung SSD and worked flawless. I sold the Dell and kept the SSD. I had iTunes on the SSD and synced to my iPhone with music and pictures. I tried to boot the Win 7 Pro SSD build on a Lenovo T430 and it won't...
BSOD Help and Support
Moved Pagefile.sys to secondary HDD and possible BSOD/boot problem?
Hello, I posted this thread earlier today https://www.sevenforums.com/performance-maintenance/317014-moved-pagefile-sys-second-hhd-old-pagefile-sys-still-primary.html#post2643860. To sum it up, I have a small SSD (C drive) and a large HDD (F drive). I read about the SSD read/write cycles and...
Installation & Setup
problem event name startup repair offline - slightly different problem
Hi, Hoping somebody can help with this problem which despite trawling through these very helpful forums & tutorials, I have been unable to resolve. I have tried to include all the information possible although I am relatively new to this field so my terminology is probably not completely...
General Discussion
startup problem - startup loop/corrupt registry
I am trying to fix my sisters laptop, which is a hp pavilion dv6 2100nr. She told me she dropped it while it was turned on and it wont start up anymore, it also has a new issue causing the system to only power on or stay on when the laptop is charging. I started by running windows start up which...
BSOD Help and Support
Startup Problem..
Hey guys, Running Windows 7 Ultimate 32bit and having some problems with startup programs. Google Chrome and Mozilla Thunderbird are still starting up every time I login as I can't seem to find where to disable them? I've tried msconfig.exe, they don't appear in ccleaner and also can't find...
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:16.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App