Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Windows 7 doesn't play Startup Sound?

04 Jan 2015   #1
fabbriche

Windows 7 Ultimate x64
 
 
Windows 7 doesn't play Startup Sound?

I'm running Windows 7 Home Premium and it doesn't play Windows Startup Sound even though the option to play startup sound in Control Panel > Sounds is already checked. When my laptop boots up, it takes a couple of seconds flashing "Please wait..." before the logon screen appears. How do I fix this? Thanks.


My System SpecsSystem Spec
.
04 Jan 2015   #2
indianacarnie

Windows 10x64 Build 1709
 
 

You could try running a system file check. SFC /SCANNOW Command - System File Checker
My System SpecsSystem Spec
04 Jan 2015   #3
bigmck

Windows 7 Home Premium 32-Bit - Build 7600 SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by fabbriche View Post
I'm running Windows 7 Home Premium and it doesn't play Windows Startup Sound even though the option to play startup sound in Control Panel > Sounds is already checked. When my laptop boots up, it takes a couple of seconds flashing "Please wait..." before the logon screen appears. How do I fix this? Thanks.
If you are asking how to fix the "Please Wait", that is normal.
My System SpecsSystem Spec
.

Reply

 Windows 7 doesn't play Startup Sound?




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
No Sound on Computer. Suddenly. Startup sounds play.
Please help. Allow me to give you my specs. https://defuse.ca/b/j46gAeWk Password: helpmeplease Thank you all.
Sound & Audio
Computer detects my headset but sound doesn't play through it?!
Hey guys, I recently had a BSOD problem which was resolved by removing my GPU's device driver and removing the GPU itself to give it a clean and refit it. Since then i don't get sound through my headset/speakers and i have no idea why! my realtek audio recognizes when the jacks are being used...
Sound & Audio
Windows shows an audio device but doesn't play any sound. (Realtek)
The past few days I found that I could no longer hear anything from my earphones when I plugged in my earphones.The problem first started when I started the computer without plugging the ram completely into its socket. After I plugged the ram back in, the bios said it restored itself to the default...
Sound & Audio
Windows Startup.wav doesn't work/play.
/*NOTE: to the right it says i'm running the RC, but i'm not anymore. Running Windows 7 Ultimate. and now...*/ All of my system sounds work fine, as do all of the wav files in the C:\Windows\Media directory. All except for Windows Startup.wav. When my computer starts up, the sound does not play,...
Sound & Audio
Google Chrome Goes to 2.0.166.1, Still Doesn't Play Nice with Windows 7
more: Softpedia
News


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 13:33.
Twitter Facebook Google+