Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Problems with my PC

13 Nov 2009   #1
Tommyd

Windows 7 Home Premium x64(desktop), Windows 7 Professional x86(laptop)
 
 
Problems with my PC

SOLVED! See last post

I have just finished building a PC, I connected the monitor and turned it on.
The monitor turns on, shows a message saying 'No Signal', then goes into sleep mode.
Everything in the tower turns on, all the fans, CPU fan and the light on the DVD drive turns on.
I thought I might need to install display drivers, but when I try to open the DVD drive, it opens either slightly, halfway or fully, then closes again straight away.
What can I do??


My System SpecsSystem Spec
.
13 Nov 2009   #2
peterseb80

Windows 7 64-bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Tommyd View Post
I have just finished building a PC, I connected the monitor and turned it on.
The monitor turns on, shows a message saying 'No Signal', then goes into sleep mode.
Everything in the tower turns on, all the fans, CPU fan and the light on the DVD drive turns on.
I thought I might need to install display drivers, but when I try to open the DVD drive, it opens either slightly, halfway or fully, then closes again straight away.
What can I do??
Is the auxiliary 4-pin power connector plugged in?
My System SpecsSystem Spec
13 Nov 2009   #3
Tommyd

Windows 7 Home Premium x64(desktop), Windows 7 Professional x86(laptop)
 
 

I think so, I will go and check
My System SpecsSystem Spec
.

13 Nov 2009   #4
Dzomlija

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Tommyd View Post
I have just finished building a PC, I connected the monitor and turned it on.
The monitor turns on, shows a message saying 'No Signal', then goes into sleep mode.
Everything in the tower turns on, all the fans, CPU fan and the light on the DVD drive turns on.
I thought I might need to install display drivers, but when I try to open the DVD drive, it opens either slightly, halfway or fully, then closes again straight away.
What can I do??
Do you hear the initial "BEEP" that indicate the system is ok and can begin the POST?
My System SpecsSystem Spec
13 Nov 2009   #5
Tommyd

Windows 7 Home Premium x64(desktop), Windows 7 Professional x86(laptop)
 
 

The only sound is from the fans.
The auxiliary 4 pin power connector is in, yes.
My System SpecsSystem Spec
13 Nov 2009   #6
DocBrown

Win7 Enterprise, Win7 x86 (Ult 7600), Win7 x64 Ult 7600, TechNet RTM on AMD x64 (2.8Ghz)
 
 

No Bios screen, maybe it's not seeing the Ram memory, Check installation of Ram sticks again
My System SpecsSystem Spec
13 Nov 2009   #7
peterseb80

Windows 7 64-bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Tommyd View Post
The only sound is from the fans.
The auxiliary 4 pin power connector is in, yes.
Unplug anything that isn't necessary... cards, drives, cd, etc. Swap an extra graphics card if you have one. You may have something DOA which is not uncommon, or else it's just something obvious you haven't though of. That happens too.
My System SpecsSystem Spec
13 Nov 2009   #8
tallmomof2

Win7
 
 

Try reseating your video and memory cards. Does your video card require a power source and if so, do you have the correct power cable(s) plugged in? Double check to be sure that your DVD drive is connected correctly. You won't get a post boot beep if you don't have a speaker in your case even if you get past boot which you aren't.
My System SpecsSystem Spec
13 Nov 2009   #9
Tommyd

Windows 7 Home Premium x64(desktop), Windows 7 Professional x86(laptop)
 
 

I have tried the monitor with the ports on the Motherboard for the integrated card and the dedicated card.
I will try checking the RAM again.
My System SpecsSystem Spec
13 Nov 2009   #10
Tommyd

Windows 7 Home Premium x64(desktop), Windows 7 Professional x86(laptop)
 
 

The RAM I have, Corsair XMS3 1333MHz, is not listed in the Motherboard compatibility list, although it runs at a frequency compatible with both processor and motherboard

" Does your video card require a power source and if so, do you have the correct power cable(s) plugged in?"

Yes it does, but if I plug the monitor into the graphics card nothing happens. I need both cables (white and blue ends) plugged into the motherboard for something to happen
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Problems with my PC




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Many problems with video errors and somehow RAM problems
Okay so for a while now i have been having many problems. First off i had a PC with the video card i am using right now(Nvidia GTX 295), and it has been "losing signal" and just plain old crashing. So i bought a PC off my uncle. Its got reletivly good hardware, but i am still getting the same...
General Discussion
USB Problems, Errors and port problems!
I have a Dell Inspiron 1545 laptop, not to long ago I had to replace my hard drive. After that I reinstalled windows 7. Before this the usb devices would charge just not be recognized. Now only ONE port does everything (charge, sync, etc.) the other two just stopped working. I have no clue if its a...
Hardware & Devices
Can't start up my computer. (Driver problems, BSOD, other problems)
Hi I hope I'm placing this in the right section, if not, then could someone tell me where to put it and I'll post it again. I've got a Samsung RV510 laptop with Windows 7 HP 64 bit. About 2 weeks ago, I was watching a Youtube video, had Spotify and Facebook open too, and my computer...
BSOD Help and Support
extract problems, random BSOD errors all those problems
hi guys i dunno why i have many problems with win7 since installation and so far btw i wrote many topics before about my installation and eventually i didn't found any solution so i took my pc to computer shop and they solve the problem after that i installed win7 without any problems...
BSOD Help and Support
Windows Index Problems a.k.a Windows Assesment Problems
Hi, I have had Windows 7 for a while now and have continually tried to run windows assesment tool for a while now, but each time I run it, it always ends up having a problem when it starts "Tuning Windows Media Decoding" and ends up closing. This is not terribly important but I was just wondering...
Performance & Maintenance
Problems leading to problems...
Hello, I am new to the forum, and I am hoping someone can help me out. I am attempting to install Win 7RC 64 bit on my system and seem to run into another problem as soon as I solve one. I am now at a problem that has me at a loss. Bear with me as I outline what I have done so far. I had...
Installation & Setup


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 21:29.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App