Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: cmd.exe error 0xc0000142

15 Dec 2016   #1
auraquartz

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 
cmd.exe error 0xc0000142

This error started occurring after my computer was infected with a virus and Avast removed it. I've tried system restore to a point before my files became infected but the same error comes up, and I'm unable to perform "sfc /scannow" because of the error


My System SpecsSystem Spec
.
15 Dec 2016   #2
samuria

win 8 32 bit
 
 

Welcome to the forum. Can you run cmd as admin? try creating a new admin account and login with that as it may just be the profile thats corrupt a disk check for errors is worth trying
My System SpecsSystem Spec
15 Dec 2016   #3
auraquartz

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

I've tried running as admin and creating a new admin account but the same error pops up
My System SpecsSystem Spec
.

15 Dec 2016   #4
samuria

win 8 32 bit
 
 

Have you a install dvd boot that goto cmd prompt then try sfc
My System SpecsSystem Spec
16 Dec 2016   #5
auraquartz

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

the OS came preinstalled so I don't have a disc
My System SpecsSystem Spec
16 Dec 2016   #6
torchwood

W7 home premium 32bit/W7HP 64bit/w10 tp insider ring
 
 

Hi Aura,
please run this tool, copy/paste the output
http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=52012

if it comes back clean i will post a link for
W7 sp1 x64 oem which you can download and burn, to perform, a repair/clean install
AS you have been infected i suggest a clean install,
but prior to install copy your personal data to a usb, scan it before you re-install.

Roy
My System SpecsSystem Spec
16 Dec 2016   #7
auraquartz

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

Diagnostic Report (1.9.0027.0):
-----------------------------------------
Windows Validation Data-->

Validation Code: 0
Cached Online Validation Code: N/A, hr = 0xc004f012
Windows Product Key: *****-*****-QCPVQ-KHRB8-RMV82
Windows Product Key Hash: +Rj3N34NLM2JqoBO/OzgzTZXgbY=
Windows Product ID: 00359-OEM-8992687-00095
Windows Product ID Type: 2
Windows License Type: OEM SLP
Windows OS version: 6.1.7601.2.00010300.1.0.003
ID: {0C8D1508-4991-4439-BA93-EC63FA61DE06}(1)
Is Admin: Yes
TestCab: 0x0
LegitcheckControl ActiveX: N/A, hr = 0x80070002
Signed By: N/A, hr = 0x80070002
Product Name: Windows 7 Home Premium
Architecture: 0x00000009
Build lab: 7601.win7sp1_gdr.111118-2330
TTS Error:
Validation Diagnostic:
Resolution Status: N/A

Vista WgaER Data-->
ThreatID(s): N/A, hr = 0x80070002
Version: N/A, hr = 0x80070002

Windows XP Notifications Data-->
Cached Result: N/A, hr = 0x80070002
File Exists: No
Version: N/A, hr = 0x80070002
WgaTray.exe Signed By: N/A, hr = 0x80070002
WgaLogon.dll Signed By: N/A, hr = 0x80070002

OGA Notifications Data-->
Cached Result: N/A, hr = 0x80070002
Version: N/A, hr = 0x80070002
OGAExec.exe Signed By: N/A, hr = 0x80070002
OGAAddin.dll Signed By: N/A, hr = 0x80070002

OGA Data-->
Office Status: 109 N/A
OGA Version: N/A, 0x80070002
Signed By: N/A, hr = 0x80070002
Office Diagnostics: 025D1FF3-364-80041010_025D1FF3-229-80041010_025D1FF3-230-1_025D1FF3-517-80040154_025D1FF3-237-80040154_025D1FF3-238-2_025D1FF3-244-80070002_025D1FF3-258-3

Browser Data-->
Proxy settings: N/A
User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Win32)
Default Browser: C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe
Download signed ActiveX controls: Prompt
Download unsigned ActiveX controls: Disabled
Run ActiveX controls and plug-ins: Allowed
Initialize and script ActiveX controls not marked as safe: Disabled
Allow scripting of Internet Explorer Webbrowser control: Disabled
Active scripting: Allowed
Script ActiveX controls marked as safe for scripting: Allowed

File Scan Data-->
File Mismatch: C:\Windows\system32\wat\watadminsvc.exe[Hr = 0x80070003]
File Mismatch: C:\Windows\system32\wat\npwatweb.dll[Hr = 0x80070003]
File Mismatch: C:\Windows\system32\wat\watux.exe[Hr = 0x80070003]
File Mismatch: C:\Windows\system32\wat\watweb.dll[Hr = 0x80070003]

Other data-->
Office Details: <GenuineResults><MachineData><UGUID>{0C8D1508-4991-4439-BA93-EC63FA61DE06}</UGUID><Version>1.9.0027.0</Version><OS>6.1.7601.2.00010300.1.0.003</OS><Architecture>x64</Architecture><PKey>*****-*****-*****-*****-RMV82</PKey><PID>00359-OEM-8992687-00095</PID><PIDType>2</PIDType><SID>S-1-5-21-3818036919-2344921451-3578240869</SID><SYSTEM><Manufacturer>Dell Inc.</Manufacturer><Model>Inspiron N5010</Model></SYSTEM><BIOS><Manufacturer>Dell Inc.</Manufacturer><Version>A15</Version><SMBIOSVersion major="2" minor="6"/><Date>20110719000000.000000+000</Date></BIOS><HWID>2CF83B07018400FC</HWID><UserLCID>0809</UserLCID><SystemLCID>0409</SystemLCID><TimeZone>GMT Standard Time(GMT+00:00)</TimeZone><iJoin>0</iJoin><SBID><stat>3</stat><msppid></msppid><name></name><model></model></SBID><OEM><OEMID>DELL </OEMID><OEMTableID>WN09 </OEMTableID></OEM><GANotification/></MachineData><Software><Office><Result>109</Result><Products/><Applications/></Office></Software></GenuineResults>

Spsys.log Content: 0x80070002

Licensing Data-->


Windows Activation Technologies-->
HrOffline: 0x00000000
HrOnline: N/A
HealthStatus: 0x0000000000000000
Event Time Stamp: N/A
ActiveX: Not Registered - 0x80040154
Admin Service: Not Registered - 0x80040154
HealthStatus Bitmask Output:


HWID Data-->
HWID Hash Current: MAAAAAEAAgABAAEAAAACAAAAAgABAAEA6GFSN3hGiIKoQsCIYjrqmgTWsOAGt1xd

OEM Activation 1.0 Data-->
N/A

OEM Activation 2.0 Data-->
BIOS valid for OA 2.0: yes
Windows marker version: 0x20001
OEMID and OEMTableID Consistent: yes
BIOS Information:
ACPI Table Name OEMID Value OEMTableID Value
APIC DELL WN09
FACP DELL WN09
HPET DELL WN09
MCFG DELL WN09
SSDT AMICPU PROC
SLIC DELL WN09
OSFR DELL M08
My System SpecsSystem Spec
16 Dec 2016   #8
torchwood

W7 home premium 32bit/W7HP 64bit/w10 tp insider ring
 
 

Hi Aura,
looks like avast also borked your activation, it seems to have gone overboard with what its quarentined.

No matter
is your system showing as non-genuine it wouldn't surprise me! and stopping SFC
(which would be incorrect from what i can see)

before we go the long way
can you install this KB
http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=152411

REBOOT

rerun the first tool and the file mismatchs should be gone and the system registered

then try SFC.


Will post the link lunchtime tomorrow, it will only be valid for 24hrs,

Roy
My System SpecsSystem Spec
16 Dec 2016   #9
auraquartz

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

This is what I got after installing the KB and rebooting, SFC still doesnt work because of the error

Diagnostic Report (1.9.0027.0):
-----------------------------------------
Windows Validation Data-->

Validation Code: 0
Cached Online Validation Code: N/A, hr = 0xc004f012
Windows Product Key: *****-*****-QCPVQ-KHRB8-RMV82
Windows Product Key Hash: +Rj3N34NLM2JqoBO/OzgzTZXgbY=
Windows Product ID: 00359-OEM-8992687-00095
Windows Product ID Type: 2
Windows License Type: OEM SLP
Windows OS version: 6.1.7601.2.00010300.1.0.003
ID: {0C8D1508-4991-4439-BA93-EC63FA61DE06}(3)
Is Admin: Yes
TestCab: 0x0
LegitcheckControl ActiveX: N/A, hr = 0x80070002
Signed By: N/A, hr = 0x80070002
Product Name: Windows 7 Home Premium
Architecture: 0x00000009
Build lab: 7601.win7sp1_gdr.111118-2330
TTS Error:
Validation Diagnostic:
Resolution Status: N/A

Vista WgaER Data-->
ThreatID(s): N/A, hr = 0x80070002
Version: N/A, hr = 0x80070002

Windows XP Notifications Data-->
Cached Result: N/A, hr = 0x80070002
File Exists: No
Version: N/A, hr = 0x80070002
WgaTray.exe Signed By: N/A, hr = 0x80070002
WgaLogon.dll Signed By: N/A, hr = 0x80070002

OGA Notifications Data-->
Cached Result: N/A, hr = 0x80070002
Version: N/A, hr = 0x80070002
OGAExec.exe Signed By: N/A, hr = 0x80070002
OGAAddin.dll Signed By: N/A, hr = 0x80070002

OGA Data-->
Office Status: 109 N/A
OGA Version: N/A, 0x80070002
Signed By: N/A, hr = 0x80070002
Office Diagnostics: 025D1FF3-364-80041010_025D1FF3-229-80041010_025D1FF3-230-1_025D1FF3-517-80040154_025D1FF3-237-80040154_025D1FF3-238-2_025D1FF3-244-80070002_025D1FF3-258-3

Browser Data-->
Proxy settings: N/A
User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Win32)
Default Browser: C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe
Download signed ActiveX controls: Prompt
Download unsigned ActiveX controls: Disabled
Run ActiveX controls and plug-ins: Allowed
Initialize and script ActiveX controls not marked as safe: Disabled
Allow scripting of Internet Explorer Webbrowser control: Disabled
Active scripting: Allowed
Script ActiveX controls marked as safe for scripting: Allowed

File Scan Data-->

Other data-->
Office Details: <GenuineResults><MachineData><UGUID>{0C8D1508-4991-4439-BA93-EC63FA61DE06}</UGUID><Version>1.9.0027.0</Version><OS>6.1.7601.2.00010300.1.0.003</OS><Architecture>x64</Architecture><PKey>*****-*****-*****-*****-RMV82</PKey><PID>00359-OEM-8992687-00095</PID><PIDType>2</PIDType><SID>S-1-5-21-3818036919-2344921451-3578240869</SID><SYSTEM><Manufacturer>Dell Inc.</Manufacturer><Model>Inspiron N5010</Model></SYSTEM><BIOS><Manufacturer>Dell Inc.</Manufacturer><Version>A15</Version><SMBIOSVersion major="2" minor="6"/><Date>20110719000000.000000+000</Date></BIOS><HWID>2CF83B07018400FC</HWID><UserLCID>0809</UserLCID><SystemLCID>0409</SystemLCID><TimeZone>GMT Standard Time(GMT+00:00)</TimeZone><iJoin>0</iJoin><SBID><stat>3</stat><msppid></msppid><name></name><model></model></SBID><OEM><OEMID>DELL </OEMID><OEMTableID>WN09 </OEMTableID></OEM><GANotification/></MachineData><Software><Office><Result>109</Result><Products/><Applications/></Office></Software></GenuineResults>

Spsys.log Content: 0x80070002

Licensing Data-->


Windows Activation Technologies-->
HrOffline: 0x00000000
HrOnline: N/A
HealthStatus: 0x0000000000000000
Event Time Stamp: N/A
ActiveX: Registered, Version: 7.1.7600.16395
Admin Service: Registered, Version: 7.1.7600.16395
HealthStatus Bitmask Output:


HWID Data-->
HWID Hash Current: MAAAAAEAAgABAAEAAAACAAAAAgABAAEA6GFSN3hGiIKoQsCIYjrqmgTWsOAGt1xd

OEM Activation 1.0 Data-->
N/A

OEM Activation 2.0 Data-->
BIOS valid for OA 2.0: yes
Windows marker version: 0x20001
OEMID and OEMTableID Consistent: yes
BIOS Information:
ACPI Table Name OEMID Value OEMTableID Value
APIC DELL WN09
FACP DELL WN09
HPET DELL WN09
MCFG DELL WN09
SSDT AMICPU PROC
SLIC DELL WN09
OSFR DELL M08
My System SpecsSystem Spec
17 Dec 2016   #10
torchwood

W7 home premium 32bit/W7HP 64bit/w10 tp insider ring
 
 

Hi Aura,
link for
W7 SP1 home premium X64 OEM English

ITS ONLY VALID FOR 24 HRS
https://software-download.microsoft....7c0d73372988ba

Burn it to a CD
you can then either perform a
Repair Install
NO LOSS OF PERSONAL DATA

OR

Clean install
This option will NOT include any of the Toshiba bloatware.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 cmd.exe error 0xc0000142




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
0xc0000142 Application Error
Hi, I installed FreeYouTubeUploader and it worked fine until i closed it. a moment later i tried to fire it up again just to get i did not reboot the system, can't think of something might of installed in this period of time. running Win 7 Ultimate 32bit. from reading other threads...
General Discussion
Regedit (0xc0000142) error
Not sure where to ask this to be honest. I'm having a few problem with my laptop one of which is that I can't open regedit. I get the following message; The application was unable to start correctly (0xc0000142) I have ran SFC which found no problems. I also ran Spybot and Microsoft Security...
General Discussion
error 0xc0000142 help!
I'm getting the below error message when I try to open Outlook 2007. This only happens if the PC has been left on over night or for a long time without use. A reboot does a temp fix. The application failed to initialize properly (0xc0000142) Click OK to terminate the application
BSOD Help and Support
Error '0xc0000142' - Need Help
I searched the Seven Forums for threads pertaining to my issue, but none of them are close enough to help me. Recently, my computer has not been working as properly as it normally does. I think my computer contracted some sort of malware: whenever I try opening any third-party programs, not...
BSOD Help and Support
0XC0000142 Error
Hey there, first post. Hopefully this is the right place to place this question. Many times when I shut down my computer I get an error code: 0XC0000142 with a message about PCANUser.exe. It does not always happens, but happens maybe 75% of the time. Any idea what it could be and how I correct...
BSOD Help and Support


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 02:26.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App