Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Loswdown on main machine

27 May 2017   #1
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 
Loswdown on main machine

Now I have a problem with racking down what is wrong on my Ivy B because it is slowing down I and posting in here and in 10 I ma losing posts/replies.

Now I have tested the CPU (Intel test pass) Furmark leveled out et 67C after 45 minutes - but have no idea what that actually means ? pass hard drive tested up ok memtest 11 passes no errors all four slots being used. No bad caps that I can see on default BIOS settings

Have reseated most of the onboard cards but not the 3Gbs SATA cables

sfrc and chkdsk all no problems so I am clutching at straws here have looked through with HW Info and found what is in the pic but am not sure what this would do if anything to produce the problems .

Any advice really appreciated because finding a new board would be impossible.




Attached Thumbnails
Loswdown on main machine-cache.png  
My System SpecsSystem Spec
.
27 May 2017   #2
fireberd

Windows 10 64 bit
 
 

Intel CPU's have built in thermal protection. If it heats up it can slow down. Is this what the problem is????
My System SpecsSystem Spec
27 May 2017   #3
RoasterMen

Windows 10 Pro 64-bit
 
 

Hi,
The cache state should be enabled when it's given load.

But if you don't have any problems while using the Ivy Bridge system, then you don't have anything to worry about

Intel CPUs can take max temps of 90c, OP's temps are still considerably under load.
My System SpecsSystem Spec
.

28 May 2017   #4
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Well thought I would ask but one thing is for sure the board or the CPU is not right because I keep losing posts in the forums whereas my other machines are ok.

Right now I cannot afford to replace either because a) you cannot get them except extreme pricing and b) for that sort of money I could go Skylake
My System SpecsSystem Spec
28 May 2017   #5
RoasterMen

Windows 10 Pro 64-bit
 
 

I sometimes lose posts in the forums either. This even happend on a different system (in my PC Specs). But you mostly losing posts in the forums is still a mystery to me.
My System SpecsSystem Spec
28 May 2017   #6
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Yep Roaster but it is the machine because my others are fine and using the same software I usually use except I swapped the MSE for the AV instead of my usual Kaspersky which someone thought might be the issue.

Hav now tested everything I can think of and having messed around with circuits nothing fancy usually audio stuff in the past it is just as if there is a cap that is either not charging properly and/or discharging quickly hence the sudden loss of the reply and the very slow start up now..

Golden has suggested the KB be changed and I might even use a different mouse if it is the KB then that will be a shame because it is probably the best I have ever owned.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Loswdown on main machine




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Main machine down help needed
I thought I had posted a thread about four hours ago but obviously it did not send. So quick version my main machine - Ivy Bridge with an Asus P8Z77-V with an i5 3660K 8GB RAM (2400) SSD boot drive NVidia GTX 650Ti card etc running 7 Home. I started it up today after a very ling break and...
General Discussion
Windows 7 machine cannot connect to Vista machine
Hi, I've checked here and on a couple of other places; many people seem to have similar problems but not similar enough that I've been able to solve it. I have a HOME workgroup on my Vista machine that is connected to the printer I want to share. I have made HOME the workgroup on my W7 laptop....
Network & Sharing
Development Programming in Virtual Machine vs Host Machine
Hi guys, I have been around this problem for some time now and want to know you opinions. I am running on HP notebook: Intel Core 2 Duo 2.26GHz, 64bit Windows 7 Professional, 4GB Ram, ATI Graphics. I want to ask your opinions about doing developments, is it better to be in the host...
Virtualization
Sharing a printer from 32bit machine to 64bit machine without drivers.
G'day all! (first post here!! :P) Ok..so this is my situation: I have a server...and i have installed a printer to it - the Canon LBP 3200 - the server is a 32bit machine running win7 pro...anyways...this printer does not have ANY 64bit drivers (which my main machine runs win7 ulti x64) so...
Drivers
xp machine not vsible form W7 machine
Hello, I regularly encounter the same problem that i can not access or see a XP machine from my W7 machine I could see before in my network. The strange thing is that remote desktop still works. The other way around stll works: I can see the W7 macine on my xp machine. The only solution I can...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:10.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App