Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Problem loading some webpages - Totally fine in SafeMode

12 Dec 2017   #1
mergleb

Microsoft Windows 7 Ultimate 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 
Problem loading some webpages - Totally fine in SafeMode

HI there can anyone help please?

I have windows 7 and I have problems with some webpages loading properly and quickly. Examples are Travelodge, Daily Mail, Express etc - often pages with lots of stories and pictures. BBC is always fine however. Sometimes Facebook freezes and doesnt respond to clicks.

However in SafeMode with networking everything works fine. All those problematic wabpages run smoothly and quickly like flicking a switch.

I guess it is something to do with what Windows loads up when booting up. I have tried messing around with MSConfig and thru trial and error stopping some processes from loading but with little success.

Any answers please?


My System SpecsSystem Spec
.
12 Dec 2017   #2
Megahertz07

Windows 7 HP 64
 
 

Welcome to the Forum.

Please edit your profile with ALL your hardware specs. System Info - See Your System Specs - Windows 7 Help Forums

What browser do you use?
Are you the computer administrator (account with Admin privileges)?

Did you try another Browser like Firefox - Download Firefox — Free Web Browser
My System SpecsSystem Spec
12 Dec 2017   #3
mergleb

Microsoft Windows 7 Ultimate 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Thanks for the welcome. I have also updated with system info.

The problem affects all the browsers I use - Firefox, IE and Chrome. All work fine in SafeMode but in normal mode all seem affected.

And yes I am the admin.
My System SpecsSystem Spec
.

12 Dec 2017   #4
Megahertz07

Windows 7 HP 64
 
 

It could be the antivirus / firewall. Do you have a internet security package?
It could be that the internet security package is filtering so it takes some time. When you boot in safe mode the internet security package isn't loaded and you have it fast.
My System SpecsSystem Spec
12 Dec 2017   #5
mergleb

Microsoft Windows 7 Ultimate 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Windows Firewall is on I think. BUt apart from running Malabytes Malaware now and again there is no actively running security software as far as I know.
My System SpecsSystem Spec
12 Dec 2017   #6
Megahertz07

Windows 7 HP 64
 
 

Unless you have the paid version, MALWAREBYTES is only for on demand scans.
You must install an antivirus:
The Best 10 Free Antivirus Software 2018 - Best Free Antivirus
- MS essentials - https://support.microsoft.com/en-us/...tials-download
- AVG - AVG Free Antivirus Download | Virus Protection Software
- I use Avira Download Free Antivirus for Windows 2018 | Avira

I don't like MALWAREBYTES because it stays on the background but isn't active.

For spywares I use superantispyware SUPERAntiSpyware - Downloading File
My System SpecsSystem Spec
13 Dec 2017   #7
mergleb

Microsoft Windows 7 Ultimate 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Any ideas (aprt from trial and error) on how to idenitfy which start up issues is causing the problem?
My System SpecsSystem Spec
13 Dec 2017   #8
looked

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Megahertz07 View Post
Unless you have the paid version, MALWAREBYTES is only for on demand scans.
You must install an antivirus
I don't like MALWAREBYTES because it stays on the background but isn't active.
I think what you're saying is totally irrelevant to what is the OP's problem.
Also Malwarebytes stays in the background doing nothing because you don't want to pay for it, but you can do a manual scan and Malwarebytes is the best for this task.
It sounds to me that you got a personal problem with Malwarebytes and that is ok but saying that it isn't good that is not right.
My System SpecsSystem Spec
13 Dec 2017   #9
looked

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by mergleb View Post
Any ideas (aprt from trial and error) on how to idenitfy which start up issues is causing the problem?
1) You need to start by doing some cleaning and before doing that you need to empty the temporary folders and the bin so the scan takes less time.

2) Delete all history in all browsers you have, delete "everything" but you can keep saved passwords.

3) Do you know CCleaner? Install it and before doing the scan check the options.
Scan the programs and check carefully what is displayed before deleting.
Scan the registry and be very very very careful before deleting anything, if you don't know what is it, do not touch it!

4) Do a scan with Malwarebytes (since you already got it) but firstly update its virus database then do the scan.

5) Install Malwarebytes Adwcleaner (free) and do a scan: https://www.malwarebytes.com/adwcleaner

These are the basic and the most simple steps to do when the browser plays up then see how it goes.
My System SpecsSystem Spec
13 Dec 2017   #10
Megahertz07

Windows 7 HP 64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by looked View Post
I think what you're saying is totally irrelevant to what is the OP's problem.
Also Malwarebytes stays in the background doing nothing because you don't want to pay for it, but you can do a manual scan and Malwarebytes is the best for this task.
It sounds to me that you got a personal problem with Malwarebytes and that is ok but saying that it isn't good that is not right.
@looked, I think you didn't read my post.
- What I said is relevant as OP doesn't have an AV.
- I said that OP should have a AV as Malwarebytes isn't one.
- Never said that Malwarebytes isn't good. I said I don't like it, as I don't like any memory resident program.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Problem loading some webpages - Totally fine in SafeMode




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Computer BSOD on startup and restarts, boots fine into safemode
My computer boots fine into safe mode, but when i try to boot normally computer gives me BSOD and restarts automatically, the nvidia drivers or my GTX 460 are causing the problems. It boots fine normally when i select standard VGA driver in device manager for my GTX 460 Things i have tried...
Graphic Cards
Some of my webpages are not loading fully.
Some of my webpages are not loading fully. My home page is iGoogle and one of the gadgets is BBC News but in that gadget window is the tab with Top Stories, its here where it is continually stuck on Loading Top Stories. Google maps, when moving pegman to a street view location nothing...
Browsers & Mail
BSOD (page fault)after login and runs fine in safemode
I am getting BSOD constantly. This started happening after I took apart my computer, installed a new cpu fan, and put it back together. I have tried lots of things, so far no luck. I am attaching my win7 SF diagnostic files, which has all the minidumps in it. The bluescreen at the beginning...
BSOD Help and Support
Slow loading on some webpages
Last week I assembled a new computer based on a Asus P9X79 Deluxe motherboard. The computer works fine and I have my normal download speed (30/30 Mbit cable with a tilgin router) on most sites and downloads. The strange thing is that on some pages such as Facebook, Twitter, Adobe Flash download...
Network & Sharing
Slow loading webpages
I'm currently using a laptop right now connected via wireless connection provided by the router and could browse and use any internet connection just fine, but apparently the second PC connected via ethernet cable seemed to be suffering when opening web pages. I tried checking the internet speed on...
Browsers & Mail


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 08:58.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App