Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: System files are missing

21 Jan 2018   #1
Whitelionx

Windows 7 64bit Home Premium
 
 
System files are missing

So I'm missing some system files, I'm wondering if anybody can be kind enough to help me out in repairing my PC, it starts but is severely slow I have attached the log of "HackThis" which shows me what is missing but how do I add them again? If this is the wrong section then can a mod please put it to the correct section :)




Attached Files
File Type: log hijackthis.log (10.1 KB, 7 views)
My System SpecsSystem Spec
.
21 Jan 2018   #2
torchwood

W7 home premium 32bit/W7HP 64bit/w10 tp insider ring
 
 

Hi WhitelionX,

Were you hit by malware??

Anyway standard repair tools,
Download and run KB947821- There are 2 versions, X86 for you

then from an elevated command mode
sfc /scannow


Is your system reporting as non-genuine, the WAT/SPP are listed as missing

pleasd run this tool as well, copy/paste the output
http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=52012

Roy
My System SpecsSystem Spec
21 Jan 2018   #3
Whitelionx

Windows 7 64bit Home Premium
 
 

Thank you for the reply it was due to a multitude of things trying to install on my PC with no thanks to thisisWIIIGET.exe, it came as a bundle which I was not aware of until it was too late. I think I have fully deleted it and the other nasties that came with. Thankfully my PC is still known as being genuine but it's horrendously slow. For now I'm downloading the KB947821 repair tools, have run sfc /scannow twice but it says there are no errors but I have to doubt that it's running like I'm using 256k ram when it's actually an 8GB ram PC lol. But for now I need to rest, I will let you know how it goes when I wake back up :)
My System SpecsSystem Spec
.

21 Jan 2018   #4
torchwood

W7 home premium 32bit/W7HP 64bit/w10 tp insider ring
 
 

Hi

ABSOLUTELY NO POINT in running 8GB ram, as its a 32bit system youll ONLY EVER get 3GB because of that.

Roy
My System SpecsSystem Spec
21 Jan 2018   #5
torchwood

W7 home premium 32bit/W7HP 64bit/w10 tp insider ring
 
 

Hi Whitelion

you must be watching Saints v Spurs then.

Anyway can you also run this tool see if you got rid of all the dross
Farbar Recovery Scan Tool Download

post both logs.

If its only using 256K it will be slow
(suspect that relates to the graphics card not the system)

Roy
My System SpecsSystem Spec
22 Jan 2018   #6
Whitelionx

Windows 7 64bit Home Premium
 
 

Nah was watching Ajax vs Feyenoord and I'm running a 64 bit system, haven't had a 32 bit sysytem for years lol. I will try the farbar scan as well, I should mention that I said it feels like 256k and not necessarily is 256k lol. I found on another site that HijackThis is designed for 32bit computers and is old and outdated now :/ I also checked for "C:\Program Files (x86)\MiPony\Browser\IEContext.htm" but don't have it. Still running SFC at the moment :) SFC comes up clean again, running Farbar now. Whatever was wrong seems to have eventually righted itself


Attached Files
File Type: txt Addition.txt (212.3 KB, 4 views)
File Type: txt FRST.txt (104.9 KB, 3 views)
My System SpecsSystem Spec
22 Jan 2018   #7
Whitelionx

Windows 7 64bit Home Premium
 
 

Unless it was the KB file that finally fixed whatever was wrong?
My System SpecsSystem Spec
22 Jan 2018   #8
Whitelionx

Windows 7 64bit Home Premium
 
 

Meh it seems to have happened again, trying to use the KB again, seems to happen when I use Visual Studio 2017 and it's from Microsoft as well so it should be a legit copy, stuck on "Initializing installation" of the KB file this time round. I have noticed if I've got task manager open then things seem to work if I close it then things slow down or even stop This is getting beyong frustrating, I'll leave it for an hour to see if the KB works but I won't hold my breath
My System SpecsSystem Spec
22 Jan 2018   #9
Whitelionx

Windows 7 64bit Home Premium
 
 

Well the KB actually did what it was supposed to do but for now I'm seeing no difference, will be restarting my PC again after malwarebytes has finished, also uninstalled Avast being as Windows defender is also not running?
My System SpecsSystem Spec
22 Jan 2018   #10
Whitelionx

Windows 7 64bit Home Premium
 
 

Well I got defender running again, seems there was "exclusions" added which I did not add so I removed them and now running a quick scan first and a full scan afterwards, fingers crossed
My System SpecsSystem Spec
Reply

 System files are missing




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Sometimes some system sounds are missing sfc /scannow corrupted files
Hello everybody I have a strange problem because sometimes about 1 in 3-5 times when I startup my pc some system sounds are missing From what I've noticed missing: startup sound click sound when navigating folders warning sounds when you exit from unsaved document in notepad for example...
Performance & Maintenance
Missing start up system files
Question You are subscribed to this thread Applies to Windows Windows 7 Hardware & drivers 0 views Missing system files comeonyouluckies asked on September 3, 2016See post history Morning all, I have a Dell Inspiron N5110 , laptop running Windows 7 Home Premium, SP1, 64 bit. It came...
Installation & Setup
Corrupt or missing Windows System files. Having trouble repairing
Hi, Some of my windows system files have been corrupted or are missing and everything I have tried hasn't worked. I think the problem started when I used the registry cleaner on CCleaner, my windows installer stopped working and in the process of trying to fix it I think i may...
Performance & Maintenance
External HDD space missing (all hidden and system files counted)
Hi everyone Today I was taking my backup when i noticed that ~50 GB was missing. Here is a screenshot https://www.sevenforums.com/attachment.php?attachmentid=214661&stc=1&d=1338577468 Is it normal for windows ? If it is, why is windows so stupid !!!! Help Please !!!
General Discussion
Virus or Missing System Files?
When windows boots up I get an error about gclgaf40.dll module not found. I also can not seem to open my context menu on my desktop with out windows complaining. For example I tried to rename a folder. If I try to rename it it says it does not exist. If I try to choose rename, but not actually...
System Security


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 21:58.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App