Msconfig > Boot (It's blank)


  1. Posts : 5
    Windows 7 Ultimate x64
       #1

    Msconfig > Boot (It's blank)


    Msconfig > Boot (It's blank)-91051dbb-e97c-44f7-890c-e1153957e198.png
    Hello, my windows works normally, it turns on / off without problems, but I can't use the options of this ScreenShot.Can't click on anythingNote: I already tried in safe mode.
    How can I fix this?
    Thanks
      My Computer


  2. Posts : 6,920
    W7 home premium 32bit/W7HP 64bit/w10 tp insider ring
       #2

    try
    sfc /scannow
      My Computer


  3. Posts : 15,575
    7 X64
       #3

    You can borrow this: bcdbootdisk-v9a.zip

    click bcdboot gui

    then click get boot device

    Msconfig > Boot (It's blank)-1.jpg

    Msconfig > Boot (It's blank)-2.jpg

    Msconfig > Boot (It's blank)-3.jpg
    Last edited by SIW2; 23 Sep 2022 at 21:04.
      My Computers


  4. Posts : 6,363
    Windows 7 Ultimate x64
       #4

    It looks like you're using a third party GUI (Windows theme). If so, it's probably making it so you can't see the words in the MSCONFIG box.

    Solution: Temporally turn that off or find another third-party GUI Windows theme that doesn't mess with white text boxes like that.
      My Computer


  5. Posts : 5
    Windows 7 Ultimate x64
    Thread Starter
       #5

    Hello, I managed to solve the problem by doing the following:I don't know exactly if I needed to do all this, but after I did the problem disappeared.Let's go first I tried to go to manage HD and saw that the partition where windows is was not active, and I clicked on activate,restart the PC and then it wouldn't turn on anymore :/ with error (missing mbr), so I had to put the windows on a flash drive, and I did the following:OBS: I spent more than 8 hours looking for solutions and applying several things.

    CMD
    bootrec /fixmbr
    bootrec /fixboot
    bootrec /scanos
    bootrec /rebuildbcd

    Then I did:
    diskpart
    list disk
    select disk #
    list partition
    select partition # (Here i selected the partition where the boot was,which is a 100mb one)
    Active

    and after theat i ran i still ran the "Repair windows startup"


    Thanks to everyone who interacted with this topic.
    Problem Solved.
      My Computer


 

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 18:09.
Find Us