I bought decent used PC but the monitor only shows blank screen


  1. Posts : 2
    Windows 7
       #1

    I bought decent used PC but the monitor only shows blank screen


    Hi, few days ago I bought a used PC and used monitor. I tested the monitor with another PC and it works, but the PC I bought only showed blank screen when turned on. The motherboard is "ASUS P8H61-M LX R2.0REV. 1.02". I noticed some things:
    1. When I first tested it, it only shows blank screen, so I checked the VGA card and left fan (near HDMI slot) not spinning. I tried to lift the right area a little bit and the left fan worked once but then it stopped again and I never able to reproduce this. I also bought HDMI to VGA converter and connect both motherboard's VGA slot and dedicated GPU's HDMI slot, each with separate monitor. No result, both gives blank screen;
    2. The CPU casing has shocks when connected. I checked the PSU fan and it is spinning when the PC turned on. The motherboard LED also lit when it connected to a power source;
    3. This PC has 2 RAM slots, and I checked each of them by removing one of them and re-install one for each slot. No beeps. I once did not fully inserted RAM into its slot, as I'm new to repairing PC and I didn't know how to insert RAM stick properly, and the CPU beeps;
    4. There is clanking noise and sometimes "whoosh" noise, either from DVD (empty) or HDD (pre-installed 2 HDDs). I did unplug all SATA connectors, 2 SATA connectors leading to HDD, and 1 SATA connector leading to DVD. Its still clanking. The topmost HDD is WD Caviar Blue, and I haven't check the bottom (second) HDD yet;
    5. I did remove CMOS battery, waited for 1 hour, and no result. It's still blank screen when turned on.


    With all said, I stopped to try diagnose the problem by myself, as I might do damage to the PC I just bought. I never seen I get into BIOS or booting up into OS so far, so I may think this not a simple problem that can be self-repaired by myself. I did clean all dust from VGA card, RAM, and motherboard, and its still only give me a blank screen when turned on. Can anyone know what is the problem? Thanks!
      My Computer

  2.   My Computers


 

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 14:04.
Find Us