Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: A quick question

04 Mar 2010   #1
harry5

 
A quick question

I did a clean install 2 days ago and everything working fine the question is before I reinstalled,the disk fragmenter showed C partition and below that it showed reserved 100mb now it only shows C partition is this OK or not


My System SpecsSystem Spec
.
04 Mar 2010   #2
whs
Microsoft MVP

Vista, Windows7, Mint Mate, Zorin, Windows 8
 
 

Does the 100MB partition not show up in Disk Management either?
My System SpecsSystem Spec
04 Mar 2010   #3
iseeuu

 
 

Quote   Quote: Originally Posted by harry5 View Post
I did a clean install 2 days ago and everything working fine the question is before I reinstalled,the disk fragmenter showed C partition and below that it showed reserved 100mb now it only shows C partition is this OK or not
Hello harry5;

There should be no problem there. The 100MB "System Reserved" partition has some advantages, but it is not a necessity. When in place, it provides a separate boot partition, holds the boot code, and provides the same repair utilities as the "System Repair" CD. When there is no 100MB partition, the boot files just get placed, at least in your situation, in the Windows 7 partition.

There is more info in this link: https://www.sevenforums.com/installat...ndows-7-a.html

Cheers!
Robert
My System SpecsSystem Spec
.

04 Mar 2010   #4
harry5

 

Quote   Quote: Originally Posted by whs View Post
Does the 100MB partition not show up in Disk Management either?
No just got primary and 9MB unallocated
My System SpecsSystem Spec
04 Mar 2010   #5
harry5

 

Quote   Quote: Originally Posted by iseeuu View Post
Quote   Quote: Originally Posted by harry5 View Post
I did a clean install 2 days ago and everything working fine the question is before I reinstalled,the disk fragmenter showed C partition and below that it showed reserved 100mb now it only shows C partition is this OK or not
Hello harry5;

There should be no problem there. The 100MB "System Reserved" partition has some advantages, but it is not a necessity. When in place, it provides a separate boot partition, holds the boot code, and provides the same repair utilities as the "System Repair" CD. When there is no 100MB partition, the boot files just get placed, at least in your situation, in the Windows 7 partition.

There is more info in this link: https://www.sevenforums.com/installat...ndows-7-a.html

Cheers!
Robert
Ok thanks for that am really just learning about computers. I am just an old luddite and I have system repair disc. again thank you
Harry
My System SpecsSystem Spec
05 Mar 2010   #6
iseeuu

 
 

Quote   Quote: Originally Posted by harry5 View Post
Quote   Quote: Originally Posted by iseeuu View Post
Quote   Quote: Originally Posted by harry5 View Post
I did a clean install 2 days ago and everything working fine the question is before I reinstalled,the disk fragmenter showed C partition and below that it showed reserved 100mb now it only shows C partition is this OK or not
Hello harry5;

There should be no problem there. The 100MB "System Reserved" partition has some advantages, but it is not a necessity. When in place, it provides a separate boot partition, holds the boot code, and provides the same repair utilities as the "System Repair" CD. When there is no 100MB partition, the boot files just get placed, at least in your situation, in the Windows 7 partition.

There is more info in this link: https://www.sevenforums.com/installat...ndows-7-a.html

Cheers!
Robert
Ok thanks for that am really just learning about computers. I am just an old luddite and I have system repair disc. again thank you
Harry
You are quite welcome!

Cheers!
Robert
My System SpecsSystem Spec
Reply

 A quick question





Please note  Please note
        When your issue is fixed please remember to thank those that helped you and mark the thread as solved.
Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Quick Question!
How do you enable Wlan0 in backtrack(virtual Box) without a usb wireless device?
Virtualization
Quick ram question
I already have a set of khx1600c9d3k3/12gx kit,but I don't won't to buy another of that kit.my question is can I buy the khx1600c9d3k2/8gx and put them in the crosshair v with the khx1600c9d3k3/12gx.does that make sense,I hope it does!
Hardware & Devices
A quick question!
Hello all. Just a real quick question here... I have a webcam but it only comes with Vista drivers which I download from the site. The webcam's model is: Targus. Model: AVC0102. 1.) Does Vista driver work on Windows 7? 2.) Will it cause BSOD, you know since its hardware stuffs. Sorry for...
Drivers
Quick Question
hi, is there a way for me to control my computer fully when i'm at my relative's housee? i mean, can i choose to turn on my computer at home when ever i want and turn off when ever i want while i'm at my relative's house. thank you
General Discussion
Quick Quick Question :D
ok. i have win7 ultimate 64bit RC. now if i buy win7 ultimate 64bit will i have to format my drive in the process? or would i be able to keep everything i have installed? thanks people.
Installation & Setup
quick question
if i download the new version 7229 will i be able to activate it with the key what i got of microsoft for a previous build?
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 18:46.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App