Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Windows 7 Works fine except for Right clicking

08 Apr 2010   #21
Product FRED

Windows 7 Enterprise 64-bit
 
 

The free version is not what it used to be. Switch to MSE or Avira and you'll be a lot safer. I switched to Avira because I knew AVG wasn't finding viruses already on my system. After I scanned with Avira, I saw AVG had totally missed a bunch of Trojans.


My System SpecsSystem Spec
.
08 Apr 2010   #22
Criticash

Windows 7 Home Premium 32-bit
 
 

So, what antivirus do you strongly suggest for me? Avast, Avira, Malwarebytes... etc to stop the problems from happening?

Is spybot - search and destroy a good malware remover?
My System SpecsSystem Spec
09 Apr 2010   #23
Product FRED

Windows 7 Enterprise 64-bit
 
 

I use Avira, which I like a lot. The free version is great, although occasionally you'll get a popup asking if you want to upgrade to paid. You can disable that though. It gives you a lot of control bug it's not overly-complicated, and it can use multiple cores. You'd don't feel any performance hit when you use it. Avira is one of the highest, if not the highest rated in performance. Microsoft Security Essentials is also said to be really good as well, although I can't vouch for that. If you don't mind paying, get Avira Premium or Norton 360.

Also, always have Malwarebytes' installed (and updated before you scan), as well as SUPER Anti-Spyware, and also Spybot if you'd like, but the first two will suffice. These are for after you've been infected and are very thorough in scanning. You should always have Malwarebytes, on hand if necessary. Keep in mind though that these are on-demand scanners and not AV.
My System SpecsSystem Spec
.

09 Apr 2010   #24
Criticash

Windows 7 Home Premium 32-bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Product FRED View Post
I use Avira, which I like a lot. The free version is great, although occasionally you'll get a popup asking if you want to upgrade to paid. You can disable that though. It gives you a lot of control bug it's not overly-complicated, and it can use multiple cores. You'd don't feel any performance hit when you use it. Avira is one of the highest, if not the highest rated in performance. Microsoft Security Essentials is also said to be really good as well, although I can't vouch for that. If you don't mind paying, get Avira Premium or Norton 360.

Also, always have Malwarebytes' installed (and updated before you scan), as well as SUPER Anti-Spyware, and also Spybot if you'd like, but the first two will suffice. These are for after you've been infected and are very thorough in scanning. You should always have Malwarebytes, on hand if necessary. Keep in mind though that these are on-demand scanners and not AV.
i see. But will it disable some features on the free version or will it have the same features as the premium one except for a limited time?
My System SpecsSystem Spec
09 Apr 2010   #25
Product FRED

Windows 7 Enterprise 64-bit
 
 

No, you'll be able to use whatever they provide you with. In other words it won't have everything the paid version has but it'll still be good enough. The free version and Malwarebytes' are all you really need.
My System SpecsSystem Spec
10 Apr 2010   #26
Criticash

Windows 7 Home Premium 32-bit
 
 

ok. I've installed Avira Personal and it cleaned up some of the remaining viruses avg didn't found. But after restart, this program from c:\Program Files\Winlog\winlog.exe.exe keeps coming up on startup. I've checked it out of the msconfig, but it keeps coming back. It also makes it hard to login onto my account. Does anyone know what is this?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Windows 7 Works fine except for Right clicking




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Help Diagnose, Windows keeps deleting itself, Ubuntu works fine
I bought a used Lenovo x230 and upgraded with a brand new Samsung EVO 840 SSD 250GB and Crucial 8GB of ram on August 1st of this year (2014). The machine ran perfectly without a hitch for about 20 days straight. I was running Windows 8.1 64bit. About 5 days ago, I was watching Netflix when all...
Hardware & Devices
Windows fails to restart itself but manual shut down works fine
So for the past couple of days windows has done this. It happened after re installing my wifi card witch has been giving me problems. After reinstalling it and restarting windows fails to boot. It freezes when it says "starting windows" but when I manually shut the computer down and start it...
General Discussion
Can't upload files via http. Ftp works fine. Windows 7 Pro 64 bit
Hi guys. I know there have been many similar posts but none of them caries any responses that worked for me. Basically, what is happening is that for some time now I am unable to upload anything to any http:// or use programs like Dropbox/Google Drive. Websites like YouTube just jumps to 100%...
Network & Sharing
Why my laptop works fine using ubuntu live cd but not with windows 7?
When using the installed windows 7 my laptop keeps crashing no matter what web browser I'm using, what antivirus I use etc. The 'not responding' thing always bugging me plus occasional BSoD and regular freezes. I tried clean installing using windows CD but that didn't solve my issue. Posted...
BSOD Help and Support
BSOD upon logging into Windows 7, Safe Mode works fine.
I got a BSOD, and now upon logging into Win 7 I get a BSOD each time unless I go into Safe Mode which is working fine, I uploaded the dump file that I got from the program from this site. I did run Malwarebytes in QuickScan and no malware was found. Should I scan for a virus? My PC is... ...
BSOD Help and Support
System Reserved partition is missing, but WIndows 7 Pro works fine
I have a Windows 7 Professional system that I went to take an image of using EASEUS TODO Workstation. When I went to do the backup, I noticed that there was no 100 MB System Reserved Partition. I made the image anyway. When I tested the image on a new machine, it prompted me to repair or...
Installation & Setup


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:22.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App