Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Windows Explorer Issue

24 May 2009   #21
bizrant

Windows 7 Release Candidate (x64)
 
 

I was experiencing the same problem. Windows explorer and the desktop would not automatically refresh.

One possible cause is the Windows Services. Open MSConfig and disable "Peer Name Resolution Protocol" and "Peer Networking Identity Manager" which will stop Homegroup and Network from working, but its a worthwhile trade off.

This solution might only have worked on my machine, but its worthwhile to try disabling all services to see if that solves the problem, and from there you can try to pinpoint exactly which service/services are causing the problem.

Hope this helps!


My System SpecsSystem Spec
.
26 May 2009   #22
dschachm

windows 7 (7057)
 
 

There is no way i can do that since i am in a work environment and i need the network. Actually, i switched to the 64 bit version, and everything seems better. hopefully when 7 comes out, this issue is resolved.
My System SpecsSystem Spec
04 Jun 2009   #23
dschachm

windows 7 (7057)
 
 

Has anyone installed 7102 x86 and still had this issue?
My System SpecsSystem Spec
.

04 Jun 2009   #24
mtnsteve

Windows 7 RC
 
 

I'm having the same issue, Explorer shows a blank page and becomes unresponsive.

I'm also using the latest Nvidia drivers. (9600GT)
My System SpecsSystem Spec
06 Jun 2009   #25
Tyvd

Windows 7 Ultimate RC 7100
 
 

I'm having this problem as well and have tried multiple 'fixes' through google but none worked. The fixes were simple reg edits that increased the max cache icon amount to 12000 or such but made no difference. Has anyone found a fix also has this happened to any x64 users at all?

Using 9800 GT with drivers fully up to date and haven't done anything to windows aside from letting it update or installing average software.
My System SpecsSystem Spec
13 Jun 2009   #26
elessar1954

Windows 7 Build 7100
 
 
Windows 7 Explorer Issue

I suddenly started having a similar issue last night. Explorer will be working fine when I boot up, then if I do something like view images or change the background image, then the next time I select Explorer it will only show favorites, Libraries and Homegroup. Images do not display when set to show icons. I have to double click to get picture view to display the image. Also sometimes, if I select control panel I get a blank dialog box with the words, "Adjust your computer settings" and no options available. Then oddly enough things will go back to normal. Then you lose it again, and you have to reboot the get Explorer back for a while. I tried a restore point, but it did not seem to fix the problem. Will keep looking. I may have to go further back in my restore points to find a time when things were stable.

System:
Asus M4N82
AMD Phenom quad core 955 black edition
crucial 4 Gb memory
Asus nVidia Geforce 9600 GT (Latest drivers)
nVidia Nforce 780a SLI chipset
No OC stock speeds
Windows 7 6.01.7100 32bit
clean install new on new system.
My System SpecsSystem Spec
14 Jun 2009   #27
Tyvd

Windows 7 Ultimate RC 7100
 
 

I've started using windows 7 64bit and the problem hasn't shown up since. I wonder if it's something that's only on win 7 32bit?
My System SpecsSystem Spec
14 Jun 2009   #28
mtnsteve

Windows 7 RC
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Tyvd View Post
I've started using windows 7 64bit and the problem hasn't shown up since. I wonder if it's something that's only on win 7 32bit?
I switched to Windows 7 64bit a week ago and it seems to have stopped.

I'll not be going back to 32bit, thats for sure.
My System SpecsSystem Spec
17 Jul 2009   #29
yanman

Windows 7 x64 7100
 
 

Hey all,
I just started having the exact same problem as dschachm and dosser32.

Has there been a solution to this problem yet?

Everything on my system is up to date and I'm running 64bit Windows 7 build 7100. I haven't installed any new programs for a while and it just start happening yesterday.
My System SpecsSystem Spec
18 Jul 2009   #30
Snufffed

 

Quote   Quote: Originally Posted by yanman View Post
Hey all,
I just started having the exact same problem as dschachm and dosser32.

Has there been a solution to this problem yet?

Everything on my system is up to date and I'm running 64bit Windows 7 build 7100. I haven't installed any new programs for a while and it just start happening yesterday.
I would recommend you upgrade from 7100 to a newer version.
I have tested x86 and x64 and have no such problem.. BUT THEN I USE ALL DEFAULT SETTINGS. I do not upgrade any drivers.
You might simply revert back to DEFAULT settings and DEFAULT Drivers an see if you still have the SAME PROBLEMS.
------------------------------------------------
Windows 7 7600 x86 16385 segobi for sevenforums.com is the version I'm using.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Windows Explorer Issue




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
ftp issue in windows explorer
Hi, Im trying to download ftp site through windows explorer .It shows error .1 month before it worked but recently im facing this issue.PLease find attached ftp issue
Network & Sharing
Windows 7 File Explorer Nagging Issue
First off, I have performed a clean boot, then ran system restore, also performed all necessary cleanup including registry. I have Googled, and Googled and Googled with different phrasings of my issue. But to no avail I have yet to come up with an answer so here is hoping someone else has solved...
Software
Windows Explorer Issue?
Hi all, For as long as I can remember using Windows, when downloading and naming files sequentially (fileyadaname1, fileyadaname2,etc), Windows Explorer has always shown a drop down list for the benefit of the ongoing additional file naming. That is the list of the previously added and...
General Discussion
Windows Explorer Preview Issue
Hi all, I'm having this issue as seen in the attachment. For some reason, I Windows Explorer just won't show the preview for the first video file. Upon opening the folder, it attempts to show the preview (as noted by the green progress bar through the folder name) but it seems to just hang. Almost...
General Discussion
windows explorer issue
Hi, for some reason whenever I try to create a new library in windows explorer it stops working. In fact this happens the moment I right click with in the window. Then message appears "windows explorer has stopped working" followed by the restart message. :rolleyes: Everything else seems to work...
BSOD Help and Support
Explorer and IE 8 issue with Windows 7 - HELP
Hi There, I up-graded my Vista PC to windows 7 on the weekend. So far so good. Next step was to right click the desktop to personalise my PC. This is where the problems start. I keep getting the following window opening "Windows Explorer has stopped working". Ok, so I thought I would check...
BSOD Help and Support


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 20:58.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App