Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Various Win 7 x64 problems (RC 7100)

10 May 2009   #1
lfc4eva

Windows 7 RC 7100
 
 
Various Win 7 x64 problems (RC 7100)

Hi.

I've been using the RC for about a week now, and I have to say, I'm very impressed, and I really cannot wait for the full release.
Although, I have had some problems, and I was wondering if people have had the same.

First of all, I've been having alot of problems regarding BSOD's. The only BSOD i've been having is what I've pulled up in the Event Viewer

Quote:
The computer has rebooted from a bugcheck. The bugcheck was: 0x00000116 (0xfffffa8003bb44e0, 0xfffff880048c1574, 0x0000000000000000, 0x0000000000000002). A dump was saved in: C:\Windows\MEMORY.DMP. Report Id: 051009-18735-01.
I've yet to figure out what's causing this. Video card? Windows 7?.

I've had numerous of these, varying from 2-5 a day for the past week, again only when playing games.

My rig consists of a Q6600 @ 3.2ghz (it was 3.4Ghz in Vista). ATi HD4870 512MB. 4GB OCZ Reapers @ 4-4-4-15 @ 800Mhz 1:1

I've also found, which I don't know if it's Windows 7 as I've switched from Vista to 7 as my main OS, but when playing games, the PC will just lock up, and I have to restart it.

The other main problem I've had is Overclocking. For some reason, since coming to Windows 7, I've had to underclock my CPU from 3.4Ghz stable in Vista to 3.2ghz (still unsure on stable just yet)

Has anyone else experienced they've had to underclock a bit?

Many thanks.


My System SpecsSystem Spec
.
10 May 2009   #2
fakeasdf

Win 7 Pro x64 x 3, Win 7 Pro x86, Ubuntu 9.04
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by lfc4eva View Post
Hi.

I've been using the RC for about a week now, and I have to say, I'm very impressed, and I really cannot wait for the full release.
Although, I have had some problems, and I was wondering if people have had the same.

First of all, I've been having alot of problems regarding BSOD's. The only BSOD i've been having is what I've pulled up in the Event Viewer

I've yet to figure out what's causing this. Video card? Windows 7?.

I've had numerous of these, varying from 2-5 a day for the past week, again only when playing games.

My rig consists of a Q6600 @ 3.2ghz (it was 3.4Ghz in Vista). ATi HD4870 512MB. 4GB OCZ Reapers @ 4-4-4-15 @ 800Mhz 1:1

I've also found, which I don't know if it's Windows 7 as I've switched from Vista to 7 as my main OS, but when playing games, the PC will just lock up, and I have to restart it.

The other main problem I've had is Overclocking. For some reason, since coming to Windows 7, I've had to underclock my CPU from 3.4Ghz stable in Vista to 3.2ghz (still unsure on stable just yet)

Has anyone else experienced they've had to underclock a bit?

Many thanks.
I had a similar issue with my rig due to ATI's drivers... I had downloaded the drivers off their site and it stated it was version 9.4, but over to the right it didn't say it was WHQL yet. I installed the version that was Windows 7 WHQL (which stated it was version 8.612), but this version was released a month after the version 9.4 and the problem disappeared. I also was having a lot of issues with ATI overdrive, but I don't really need overdrive for my games to perform really good, I just like to push things to the limit... so I disabled overdrive until they get those things fixed up...

So, I'd try the Windows 7 driver that's WHQL and not use overdrive if you were... You can always use the driver that was installed automatically by Windows as well, but I bet you would have a small decrease in gaming performance (not that you would probably notice with a 4870)
My System SpecsSystem Spec
10 May 2009   #3
aussiegreen

windows 7 rc 64bit and vista 32bit
 
 

i have COD 5 not tried online yet will give it aga tonight.
i am having problems getting the win 7 games to load (solitaire etc) tells me it can't find a suitable 3d device. i have two ati 4870's crossfired with the win7 drivers loaed from ati any ideas?
My System SpecsSystem Spec
.

10 May 2009   #4
lfc4eva

Windows 7 RC 7100
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by fakeasdf View Post
I had a similar issue with my rig due to ATI's drivers... I had downloaded the drivers off their site and it stated it was version 9.4, but over to the right it didn't say it was WHQL yet. I installed the version that was Windows 7 WHQL (which stated it was version 8.612), but this version was released a month after the version 9.4 and the problem disappeared. I also was having a lot of issues with ATI overdrive, but I don't really need overdrive for my games to perform really good, I just like to push things to the limit... so I disabled overdrive until they get those things fixed up...

So, I'd try the Windows 7 driver that's WHQL and not use overdrive if you were... You can always use the driver that was installed automatically by Windows as well, but I bet you would have a small decrease in gaming performance (not that you would probably notice with a 4870)
Thanks. I'll give them ones a go.
My System SpecsSystem Spec
10 May 2009   #5
darkassain

Windows 7 Ult x64(x2), HomePrem x32(x4), Server 08 (+VM), 08 R2 (VM) , SuSe 11.2 (VM), XP 32 (VM)
 
 

can you upload your dump file...
unlike the interm builds this one has support for symbols which are used to find whats wrong...
My System SpecsSystem Spec
10 May 2009   #6
lfc4eva

Windows 7 RC 7100
 
 

I assume the Memory Dump.. Correct?

051009-18735-01.dmp

If you require anything else, i'll be sure to help out.
My System SpecsSystem Spec
10 May 2009   #7
darkassain

Windows 7 Ult x64(x2), HomePrem x32(x4), Server 08 (+VM), 08 R2 (VM) , SuSe 11.2 (VM), XP 32 (VM)
 
 

i forgot to ask is this 64bit or 32bit?



yeah this is the ati card doing it...
the cause are the drivers so updating them should do the trick...
this is actually the BSOD i had and a update did the trick...
My System SpecsSystem Spec
11 May 2009   #8
lfc4eva

Windows 7 RC 7100
 
 

This is X64.

I hope it's the drivers, so what I'll do is do a few of my normal things, including stock clocks on my CPU and my 3.2Ghz clock and see how we go from there. I'll report back again later this evening on how I get on.
My System SpecsSystem Spec
11 May 2009   #9
darkassain

Windows 7 Ult x64(x2), HomePrem x32(x4), Server 08 (+VM), 08 R2 (VM) , SuSe 11.2 (VM), XP 32 (VM)
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by lfc4eva View Post
This is X64.

I hope it's the drivers, so what I'll do is do a few of my normal things, including stock clocks on my CPU and my 3.2Ghz clock and see how we go from there. I'll report back again later this evening on how I get on.
alright them hope all goes well....
the reason i say its the graphics is because of DEFAULT_BUCKET_ID: GRAPHICS_DRIVER_FAULT line in the dump file...
My System SpecsSystem Spec
11 May 2009   #10
lfc4eva

Windows 7 RC 7100
 
 

Oh. Really?

I'm unsure on how to read the dump file, but I'm glad I know.
All seems well so far at stock.

Thanks again.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Various Win 7 x64 problems (RC 7100)




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Windows 7 (7100) Explorer.exe problems. Help!
Hi there, new to the forums but have a problem that's becoming quite a pain in the ass. I recently upgraded from Vista Ultimate to Windows 7 RC 7100 32 bit. Everything seems to be working fine but explorer.exe just stops working every so often and crashes. I get the error below: ...
General Discussion
No SLI in 7100?
I have 2x gtx 285. they worked fine in sli on builds 7000 thru 7077 in 7100 device mangler only see's one card. its not hardware. its not the driver (185.85). have 7077 installed on a dual boot and it works.... any suggestions?
Graphic Cards
Installation Problems: Build 7100 on GA-EX58-UD5
I am out of ideas and would appreciate any help or insight. Windows 7 x64 RC does not want to complete installation after it's first reboot. The "starting windows" animation appears and just keeps going. A boot into safe mode shows it stops after: Loaded: \Windows\system32\DRIVERS\disk.sys ...
Installation & Setup
Win 7 build 7100 64-bit, problems with 8GB's of memory
Hello, I just installed Windows 7 RC (build 7100) and am having problems access all 8GB's of installed memory. According to Windows, 8GB's of memory are installed but only 2.75GB's are "usable". However, BIOS reports 8GB's are installed. Is this is a bug with build 7100 or a hardware...
PC Custom Builds and Overclocking
Problems after upgrade from 7100 to 7127! x64
I am having lots of small problems after upgrading from 7100 to 7127. I am using x64 and since the time I have upgraded, the whole machine has become extremely slow. Earlier it used to be extremely quick in bootup and shutdown etc. Now it takes almost double the time to startup and shutdown. I...
General Discussion
It says 7100, but is it?
I've installed it, and it says build 7100 and when I run SIW (software infor for Windows) it says 7100 and exp 6/10/10, but where are the "baked it" backgrounds referenced at Gizmodo - Windows 7 Release Candidate 1's Best Surprise New Features - Windows 7 RC1? How can I verify this build, and...
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 03:00.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App