Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: ATI problems when encoding/watching videos

01 Aug 2010   #1
lolthisislame

Windows 7
 
 
ATI problems when encoding/watching videos

Hi, I've just had problems recently with my graphic card when I'm encoding a 1080p video to 720p video.

During that process, the display suddenly went corrupted.
It has many tiny pink/red rectangles going diagonally throughout my whole screen

(This is just a photoshopped picture of how it looks like. In actual cases, the rectangles are smaller and it repeats until the end of the screen, I'm too lazy to copy and paste the rest of the rectangles >.<)

After "those diagonals rectangle line" appear, the computer will either be not responding or the display gets corrupted and then the screen will turn black and i'll have to hold on to the power button to shut it down.

If the screen remains with the diagonal line when it restarts, I'll be unable to enter into the bootscreen(black screen forever, then the laptop will hang)...

If the screen doesn't show the diagonal line when startup, this means that the computer will boot up successfully.. I'll also be prompt the bluescreen error when I bootup(rarely)...

I'm using a Macbook Pro Original(2007), ATI Radeon X1600, formatted to full windows 7 professional using bootcamp drivers.

I realized that the 5 logs were created everytime it crashes and all of the 5 logs are the same!
These are the 5 logs in the crash that was taken from the event viewer.
Code:
0000000001: 2010-08-02 02:53:59:387    Failed to merge manifest file: C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\MOM-InstallProxy\mom-installproxy.xml with exception: Could not find file 'C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\MOM-InstallProxy\mom-installproxy.xml'.
 Error      Called by: ATI.ACE.CLI.Foundation.MergeManifest::ReadManifest                                               processID:01184 threadID:(                ) domainName:(CCC.exe                    ) assemblyName:(CLI.Foundation.XManifest, Version=2.0.3246.34574, Culture=neutral, PublicKeyToken=90ba9c70f846762e)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Code:
0000000002: 2010-08-02 02:54:05:125    Unable to obtain Color Correction information, dem status: -2
 Error      Called by: ATI.ACE.CLI.Aspect.DeviceProperty.Graphics.Runtime.DevicePropertyColourCorrectionController::Parse processID:01184 threadID:(CCCThreadNew:Runtime) domainName:(CCC.exe                    ) assemblyName:(CLI.Aspect.DeviceProperty.Graphics.Runtime, Version=2.0.3300.40150, Culture=neutral, PublicKeyToken=90ba9c70f846762e)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Code:
0000000003: 2010-08-02 02:54:11:141    Exception: Invalid class string (Exception from HRESULT: 0x800401F3 (CO_E_CLASSSTRING))
 Exception  Called by: ATI.ACE.CLI.Component.Runtime.Runtime::COMSetup                                                  processID:01184 threadID:(CCCThreadNew:Runtime) domainName:(CCC.exe                    ) assemblyName:(CLI.Component.Runtime, Version=2.0.3300.40103, Culture=neutral, PublicKeyToken=90ba9c70f846762e)
************************************************************************************************************************
Code:
0000000004: 2010-08-02 02:54:11:141    COM service not enabled
 Error      Called by: ATI.ACE.CLI.Component.Runtime.Runtime::Run                                                       processID:01184 threadID:(CCCThreadNew:Runtime) domainName:(CCC.exe                    ) assemblyName:(CLI.Component.Runtime, Version=2.0.3300.40103, Culture=neutral, PublicKeyToken=90ba9c70f846762e)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Code:
0000000005: 2010-08-02 02:54:17:032    Exception <atixcode.dll>: Retrieving the COM class factory for component with CLSID {981145A7-E08E-48F3-A1C4-52C28BCAAAF9} failed due to the following error: 80040154.
 Exception  Called by: ATI.ACE.CLI.Aspect.TransCode.Graphics.Shared.TC_Component::CheckTrancodeComObject                processID:01184 threadID:(CCCThreadNew:Wizard) domainName:(CCC.exe                    ) assemblyName:(CLI.Aspect.TransCode.Graphics.Shared, Version=2.0.3246.34407, Culture=neutral, PublicKeyToken=90ba9c70f846762e)
************************************************************************************************************************
I've attached a blue screen error .dmp file...

Sorry for my poor description, I suck in english




Attached Files
File Type: zip 080110-26566-01.zip (25.5 KB, 10 views)
My System SpecsSystem Spec
.
01 Aug 2010   #2
Lordbob75

Windows 7 Ultimate x64, Mint 9
 
 

I would reinstall your graphics drivers and see if that fixes it.

Also check the temperate of your system, it may very well be over heating.

~Lordbob
My System SpecsSystem Spec
02 Aug 2010   #3
lolthisislame

Windows 7
 
 

Driver reinstalled, problem still exist.

I power on my computer, and open up a video, it crashes right away... so i guess it's not caused by overheating...
My System SpecsSystem Spec
.

02 Aug 2010   #4
Lordbob75

Windows 7 Ultimate x64, Mint 9
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by lolthisislame View Post
Driver reinstalled, problem still exist.

I power on my computer, and open up a video, it crashes right away... so i guess it's not caused by overheating...
It IS possible it is overheating, but that wouldn't seem likely. Regardless, see if you can find the temperature on your card.

Artifacting can also be caused by the card not being able to handle what is being thrown at it. This usually only occurs if the card is overclocked too far, or dying.
If you are OCed at all, stop.

It could be that your card cannot handle the video encoding.

~Lordbob
My System SpecsSystem Spec
Reply

 ATI problems when encoding/watching videos




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
BSOD Watching youtube videos and embedded FB videos.
Hi all, Im new here, and I hear this is the best place to get help with my current issue. Recently I installed beta drivers from amd (14.6) and whenever I watch videos on you tube or facebook I get a bluescreen shortly after. It goes so quick that I cant really read what the problem is, but...
BSOD Help and Support
BSOD When watching vine or Watching videos through steam, Atikpag.sys
I've had this for a yea now. Still haven't found anything that will help me. When I watch vine or when I would go to buy a steam game, the video that pops up gives me BSOD. So I always have to buy my games through Windows Safe Mode. The error I get is the following: Stop: 0x000000000116 (I...
BSOD Help and Support
BSOD while watching MLB.com videos
I had a BSOD while streaming videos on mlb.com. I had just reinstalled windows home premium 64bit on my system, and is still in the process of installing all the updates. This is the info I got from event viewer: - System - Provider Name] Microsoft-Windows-Kernel-Power
BSOD Help and Support
BS after watching videos.
Problem signature: Problem Event Name: BlueScreen OS Version: 6.1.7601.2.1.0.768.3 Locale ID: 1033 Additional information about the problem: BCCode: 1e BCP1: 0000000000000000 BCP2: 0000000000000000 BCP3: 0000000000000000
BSOD Help and Support
Lag when watching HD videos
It just started to do this after i installed windows 7, in vista they were silky smooth Ok for some reason videos in HD will lag out randomly like crazy when I watch them, the weird part is that only about 50-70 % of my dual core processors are being used. I can watch about 10-15 minutes then it...
Music, Pictures & Video
help me with watching videos
I tried to wach some music on youtube, but I could't , then I tried on some other sites, but the problem was same. I would be thankfull if somebody can explain me what to do.
Music, Pictures & Video


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 17:10.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App