Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Is it dead gpu?

04 Dec 2010   #21
Solarstarshines

Windows 10 Home Premium 64bit sp1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by parabellum View Post
The temps are fine. My 6870 can hit 60 after 6 hours of gaming.

well mine goes about 54C after gaming left4dead 2 or dead rising borderlands etc it stays round 54 during after game play it is 45 to 47 c


My System SpecsSystem Spec
.
04 Dec 2010   #22
parabellum

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Solarstarshines View Post
Quote   Quote: Originally Posted by parabellum View Post
The temps are fine. My 6870 can hit 60 after 6 hours of gaming.

well mine goes about 54C after gaming left4dead 2 or dead rising borderlands etc it stays round 54 during after game play it is 45 to 47 c
True, but my ambient temperatures are 27 or so degrees and 60 is the maximum. It typically hovers around 55.
My System SpecsSystem Spec
04 Dec 2010   #23
sygnus21

Windows 10 Pro
 
 

Your temps may be fine for now, but gaming or other GPU activities can skyrocket those temps, especially if the GPU is overclocked beyond specs.

You asked why two GPU's died in six months??? Overclocking can cause this.

If you're overclocking, you need to make sure you're using the correct values as overclocking done wrong will cause problems. Check that your PCI slots aren't running to far above 100MHz.

I run an overclocked system myself so I'm not bashing, just saying there's a right and wrong way. However I don't overclock my GPU.

My two cents.
My System SpecsSystem Spec
.

04 Dec 2010   #24
Solarstarshines

Windows 10 Home Premium 64bit sp1
 
 

well looking at the pic again why didnt you oc the memeory clock too it seems underclocked

I have mine oc'ed but yet i did it through the ccc card is stable no issues read alot about how to oc it though and from previous ati card 5770 you have to go with in the values these cards are good oc'ers you might have just gotten a dud

Further more if you dont have a back up or have any warrenty to back up this situation you will have to eat it if you got time to get it back and swap i suggest stay away from oc'ing till you find a card that actually works

To be honest that looks like a very soft oc so i don't really think it could be that bad
My System SpecsSystem Spec
04 Dec 2010   #25
rvbfan

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

It really is starting to look like the core overclock. 40mhz is really quite high without some
additional cooling. Might get better results with a 5-20mhz overclock on the core and
experimenting with the memory. Usually 5-10% with the core and 10-25% on the
memory is safe. Not that I am saying it won't damage your card! Overclock at
your own risk.
My System SpecsSystem Spec
04 Dec 2010   #26
PavelChehoff

windows 7 home premium
 
 

Item : Sapphire 1024Mb ATi Radeon HD 5750 Vapor-X PCI-E VGA Card
Brand/Model : Sapphire 11164-04-20R
Graphics Engine : Radeon™ HD 5750
Video Memory : DDR5 1G
Core Clock : 710 MHz
Memory Clock : 4640 MHz
Vertical Refresh Rate : 60-240Hz
Max. Display Mode : 2560 x 1600
Bus Standard : PCI-Express 2.0
RGB Out : DVI
DVI Out : DVI
TV-Out : HDMI
TV-In : No
Dual View : Yes
DirectX Compliance : DirectX 11
Software : Drivers
Weight (kg) : 3.00

According to the specs it should be allright.
Thats the specs of gpu. I dont overclock anything on pourpose but for some reason it was tick in CCC for overclocking. I am installing now something to try.
My System SpecsSystem Spec
04 Dec 2010   #27
rvbfan

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

Actually you were running your core @ 740mhz according to your pic.
Hmmm.
Also your no load speeds were high.
Attachment 120586
See @ the bottom
yours were 400mhz and 900mhz I believe.
My System SpecsSystem Spec
04 Dec 2010   #28
PavelChehoff

windows 7 home premium
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by rvbfan View Post
Actually you were running your core @ 740mhz according to your pic.
Hmmm.
Also your no load speeds were high.
Attachment 120586
See @ the bottom
yours were 400mhz and 900mhz I believe.
yeah..true. well that settings were set automaticly. how do I set them lower? where it should be as I can not find anything in CCC
My System SpecsSystem Spec
04 Dec 2010   #29
rvbfan

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

I suggest you download the latest drivers from ATI, then reboot into safe mode. Uninstall VGA drivers.
Reboot into safe mode, reinstall latest drivers in safe mode, then reboot.
My System SpecsSystem Spec
04 Dec 2010   #30
PavelChehoff

windows 7 home premium
 
 

I change PCIe settings in bios from AUTO to 100MHZ. Now CCC showing all clocks are lower. I still cant fix POWER SAVE MODE. It is still doing it fore some reason.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Is it dead gpu?




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
SSD Dead?
So I decide to do some cable management and use better cables while rear mounting my ssd. I switch out the cables,rear mount the ssd, then boot to test and the ssd is no longer seen by the bios. I tried 3 different sata connectors and 3 different power connectors....still no ssd detected. I'm...
Hardware & Devices
Dead Island and Dead Island Riptide Lags
Hi, I was wondering my PC runs the Dead Island games with lag. It's really annoying, my friend's PC doesn't lag and his is less powerful. I run the games on Steam. My PC specs: Intel Core i7-2600 CPU @ 3.4GHz 16.0 GB of RAM My video card: AMD Radeon HD 6450
Gaming
Dead CPU
how test CPU is dead or not? I have i5 750 and whit it My working PC doesn't boot up, when I set it
Hardware & Devices
3-Way dead end...
Hi guys. Wi-Fi problem. I have a Linksys WRT54G2 Router, and a Fujitsu Siemens laptop with NO WLAN CARD (yes, it's pretty old - connects with a TP-LINK TL-WN821N USB Adapter) Now here's the deal: Whenever the Laptop is turned on and the adapter is plugged, it displays Wi-Fi networks...
Network & Sharing
HDD Dead ?
I dropped a hdd drive the other day when i was just about to install windows 7 onit on a different pc . but i dropped it on a wooden floor and now i cant see the two partitons i created ,the hdd was deffo working minutes before i dropped it so when i go to install the os on the computer it shows...
Hardware & Devices


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 18:14.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App