Desktop doesn't load on start-up


  1. Posts : 9
    Vista
       #1

    Desktop doesn't load on start-up


    I get the start button, a black desktop with no icons and a shadow of the task-bar. As soon as I change something in display properties, like refresh rate or theme I am ok, and it will stay ok until I reboot. I have the drivers that were installed automatically by WU when I installed Win 7. I have an XFX GeForce 8800gt. Is anyone else experiencing this. Should I try installing beta drivers?
      My Computer


  2. Posts : 18,404
    Windows 7 Ultimate x64 SP1
       #2

    oneerc said:
    I get the start button, a black desktop with no icons and a shadow of the task-bar. As soon as I change something in display properties, like refresh rate or theme I am ok, and it will stay ok until I reboot. I have the drivers that were installed automatically by WU when I installed Win 7. I have an XFX GeForce 8800gt. Is anyone else experiencing this. Should I try installing beta drivers?

    Hi oneerc,

    I had this same kind of thing. But I have the ATI win 7 preview driver. I disabled the ATI external event viewer in services and unchecked the CCC from startup programs and it stopped. I don't know what the equivelant would be for those would with nvidia. If they have a nvidia beta driver for your card for 7, I might try it.
      My Computer


  3. Posts : 4,364
    Windows 11 21H2 Current build
       #3

    The nVidia WDDM driver is already a part of the system, and a new update puts the WDDM 1.1 driver in there - which I found to be crap.

    Can you boot into safe mode?
      My Computer


  4. Posts : 8
    Windows Vista Ultimate and Windows 7 Ultimate
       #4

    Helper


    oneerc said:
    I get the start button, a black desktop with no icons and a shadow of the task-bar. As soon as I change something in display properties, like refresh rate or theme I am ok, and it will stay ok until I reboot. I have the drivers that were installed automatically by WU when I installed Win 7. I have an XFX GeForce 8800gt. Is anyone else experiencing this. Should I try installing beta drivers?
    Well what you need to do is copy tis file in your cmd and it will be fine

    @echo offreg add HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsUpdate\VistaSp1 /v Beta1 /t REG_SZ /d a2c3c14a-9586-4d37-9aaa-79fbd64069d2 /freg add HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsUpdate\VistaSP1 /v Beta1 /t REG_SZ /d a2c3c14a-9586-4d37-9aaa-79fbd64069d2 /fecho Vista SP1 registry key has been set. Please check for updates in Windows Update. and it will be fine i tried on my one and it working fine
      My Computer


  5. Posts : 4,364
    Windows 11 21H2 Current build
       #5

    Can you please clean this up using code tags?
      My Computer


  6. Posts : 2
    Windows 7
       #6

    I had he same problem with my Asus 8800GTS after installing the prerelease Nvidia driver through Windows Update, fixed it by installing Vista beta driver 181.22.
      My Computer


 

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 22:58.
Find Us