Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Second 6950 is not detected by device manager.

27 Mar 2011   #31
sygnus21

Windows 10 Pro
 
 

I need this question answered????

Quote   Quote: Originally Posted by sygnus21 View Post
The other question - have you did a BIOS update???
Thanks


My System SpecsSystem Spec
.
27 Mar 2011   #32
OmieeGAF

windows 7 64
 
 

Yes there is this msi liveupdate 5 thing, it scanned my hardware and i had 1.2 bios and i updated it to 1.5 now.
My System SpecsSystem Spec
27 Mar 2011   #33
sygnus21

Windows 10 Pro
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by OmieeGAF View Post
Yes there is this msi liveupdate 5 thing, it scanned my hardware and i had 1.2 bios and i updated it to 1.5 now.
Now - as in just now????

Anyways, on page 2.23 of your manual.....

Quote:
The mainboard can auto detect the CrossFireXTM mode by software, therefore you don’t have to enable the CrossFireXTM in BIOS by yourself.
So that means you don't need any BIOS tweaks. That's good.

How many "video links" are you using? Try using two. If using two, try using one.

Second 6950 is not detected by device manager.-crossfire-link.jpg
Second 6950 is not detected by device manager.-crossfire.jpg

Check that both cards are connected to a power source in addition to the video links.

If you've done all of this you "may" have an issue where your power supply isn't supplying enough power to both cards.

Also a 6950 requires a 6-pin power connector. To do crossfire you need two 6-pin conncetors - one for each card

Let me know.


My System SpecsSystem Spec
.

27 Mar 2011   #34
gazz9496

 
 

The ati site recommends 4 x 6 pin 75w power connections 2 x 6 pin 75w per card and only 1 crossfireX bridge, his psu has that support as well so it shouldn't be the problem of power, unless his psu has a fault and isn't supplying enough power to the 12v rails.
My System SpecsSystem Spec
27 Mar 2011   #35
sygnus21

Windows 10 Pro
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by gazz9496 View Post
The ati site recommends 4 x 6 pin 75w power connections 2 x 6 pin 75w per card and only 1 crossfireX bridge, his psu has that support as well so it shouldn't be the problem of power, unless his psu has a fault and isn't supplying enough power to the 12v rails.
You are correct. And I actually have one (a 6950)

So yes, you need 4 6-pin connectors - 2 per card.

Quote   Quote: Originally Posted by gazz9496 View Post
unless his psu has a fault and isn't supplying enough power to the 12v rails.
That's the point

And though I agree that he should only use one bridge..... there should also be no reason that his crossfire shouldn't be working.... yet here we are
My System SpecsSystem Spec
27 Mar 2011   #36
OmieeGAF

windows 7 64
 
 

So i tried using 2 crossfire bridges like you said, and no result. And both cards are connected by 2 6 pin cables. 2 cables coming from modular side of the psu and two other cables who come within the psu ( sorry for the vague explanation English is not my first language)
So if its not the bios it has to be the switch that does it automaticaly is either broken or not functioning well.
Any other trouble shooting techniques i could use.
My System SpecsSystem Spec
27 Mar 2011   #37
sygnus21

Windows 10 Pro
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by OmieeGAF View Post
So i tried using 2 crossfire bridges like you said, and no result. And both cards are connected by 2 6 pin cables. 2 cables coming from modular side of the psu and two other cables who come within the psu ( sorry for the vague explanation English is not my first language)
So if its not the bios it has to be the switch that does it automaticaly is either broken or not functioning well.
Any other trouble shooting techniques i could use.
Have you checked to make sure both set of connectors are getting power. Just install one card that try both set of power connectors to see that they are working.

Other than that I would suggest you give MSI a call or visit a support forum. Sounds like you're doing everything you're supposed to. Why it isn't working is beyond me. It could actually be a problem with the board.

BTW this is what my system looked like when I had a chance to play with crossfire...

Second 6950 is not detected by device manager.-6950-crossfire.jpg

And yes, both cards should show up in Device manager.

Good luck.


My System SpecsSystem Spec
28 Mar 2011   #38
OmieeGAF

windows 7 64
 
 

i tried everything, at this point im thinking about just selling my board and getting a new one.
My System SpecsSystem Spec
28 Mar 2011   #39
sygnus21

Windows 10 Pro
 
 

If the board is still under warranty why not have is checked out? Have you even done what I suggested - calling tech support???
My System SpecsSystem Spec
28 Mar 2011   #40
OmieeGAF

windows 7 64
 
 

the board is 6 months old so it should still have warranty.
i emailed msi contact support all they said was, did u hook it up to a powersupply, did you try putting a card alone in the top spot.
if that does not work you may have to go to the shop were you bought it.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Second 6950 is not detected by device manager.




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Unknown device in device manager after Bios default settings are
applied. Sorry that last word didn't get in the subject line. So: http://i.imgur.com/QoSy2wX.png These two values are: USB\VID_0CF3&PID_3000&REV_0200 USB\VID_0CF3&PID_3000
Drivers
Network Adapter Not Detected and Not shown in Device Manager
Hi, I own a Acer Aspire S3-951 ultrabook. I accidentally installed the wrong drivers yesterday while updating the device drivers as I ran into internet trouble and diagnostics said there seems to be a problem with either the drivers or hardware. Ever since the system is unable to detect my...
Hardware & Devices
External drives show in Device Manager & Disk Manager but not Computer
Two of my USB external Hard drives, a Fantom 600 GB and a Western Digital My Book 500GB cannot be seen in My Computer. I can see them in Device Manager and that says that they are working properly and the drivers are up to Date. In Disk Manager the 2 external drives had a black bar unlike the...
Hardware & Devices
Device Manager Code 19 Error for HP CDDVDW TS-H653T ATA Device
I am having an issue where my DVD/CD RW has a code 19 error in device manager. The drive still works as I used it to boot a Windows CD and run a startup repair to see if that found anything. I tried uninstalling the drive and then scanning and it failed to install the drive. I also tried...
Drivers
Bluetooth device not in device manager, no hardware switch, Acer netbk
Model is Acer Aspire One D270. Internal bluetooth doesn't work. Nothing in device manager. Fn+F3 is meant to control it, but doesn't. May be because I've messed with some programs. Trying to re-install to factory settings. Any suggestions at all? thanks D:
Network & Sharing
DVD Burner Not Detected in Device Manager
Hello, Recently my IDE dvd burner is not showing up in any way in Windows 7 Professional. I have not idea what caused this - it seems to have just randomly disappeared. I have tried: Your CD drive or DVD drive is missing or is not recognized by Windows or other programs and DVD drive and...
Hardware & Devices


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 03:37.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App