Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Hot for a high-end GPU?

20 May 2011   #11
NightAngel

7 Enterprise 64-bit
 
 

http://www.dmmdownload.com/product_search.php

This is what i've found on Diamonds website. Says version is 6.4 released Feb of 2010, I only got this 4 months ago so not sure if i wanna try this out or not.

Any suggestions?


My System SpecsSystem Spec
.
20 May 2011   #12
TCG

 
 

Quote   Quote: Originally Posted by MadSupra354 View Post
I got a Radeon HD 6950 2GB. I have not overclocked or overvolted it. I haven't even got round flashing it yet :P
I just wondered...is 78C OK? I know this card can reach 86C...
If you turn up your fan while under load you can get that temp down quite a bit.

I've been running my XFX 6950 for about 4 months now. The first month I ran it flashed with the 6970 bios without issues. Temps were surely a bit hotter but I was able to easily compensate by turning up the fan speeds when the card was under load/gaming. After reading some posts about people developing issues with this over time, I went the same route as DarkXeno. I reset back to the original bios and then just unlocked the shaders instead. The card still performs great and I feel better knowing that I'm not stressing the hell out of it anymore. I still turn up the fan with CCC when gaming. I usually put the fan around 50 - 55 % and temps stay around 60c roughly.
My System SpecsSystem Spec
20 May 2011   #13
DarkXeno

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

Ive always use AMD/ATI website no matter who makes the card.
My System SpecsSystem Spec
.

20 May 2011   #14
NightAngel

7 Enterprise 64-bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by smarteyeball View Post
Quote   Quote: Originally Posted by NightAngel View Post

11.4??? Damn i'm behind, lol. Guess i'm heading over to.... wait, should i go to Diamonds website and look or ati/amd ????
11.5 actually.

Get them from AMD's site:

http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.asp
Just saw this post. Running the software suite now. Diamonds website is jacked up, lol.

Thanks!!
My System SpecsSystem Spec
20 May 2011   #15
TCG

 
 

Quote   Quote: Originally Posted by DarkXeno View Post
Ive always use AMD/ATI website no matter who makes the card.
+1
My System SpecsSystem Spec
20 May 2011   #16
NightAngel

7 Enterprise 64-bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by smarteyeball View Post
Quote   Quote: Originally Posted by NightAngel View Post

11.4??? Damn i'm behind, lol. Guess i'm heading over to.... wait, should i go to Diamonds website and look or ati/amd ????
11.5 actually.

Get them from AMD's site:

http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.asp
Hmm that took me to driver version 8.851 (according to device manager that is)
It said 11.5 when i downloaded, though that could be because 11.5 was the entire catalyst software suite. It was released like last week so its still what i need. Thanks a million!!
My System SpecsSystem Spec
20 May 2011   #17
smarteyeball

 
 

No problems.

I'm pretty sure they've gotten rid of that 99% load bug (primarily caused by Browser H/W acceleration features)
My System SpecsSystem Spec
20 May 2011   #18
NightAngel

7 Enterprise 64-bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by smarteyeball View Post
No problems.

I'm pretty sure they've gotten rid of that 99% load bug (primarily caused by Browser H/W acceleration features)
Yea I hope. I'm pleasantly optimistic. Not surprised about it being related to browser, been having some weird issues since FF went to v4. Guess i'll search around here for a topic on that. So glad I got referred to this site. It's just the kinda resource i love.

Thanks again guys(or possibly girls)
My System SpecsSystem Spec
20 May 2011   #19
mickey megabyte

ultimate 64 sp1
 
 

remember that your gfx card sits inside your case.

if your case doesn't have adequate cooling, then all your components are going to run hotter.

My System SpecsSystem Spec
29 May 2011   #20
MadSupra354

 

Quote   Quote: Originally Posted by TCG View Post
I reset back to the original bios and then just unlocked the shaders instead.
Unlocking the shaders is the same procedure, right?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Hot for a high-end GPU?




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Microsoft High Definition Driver vs Realtek high definition audio driv
Microsoft High Definition Driver vs Realtek high definition audio driver?
Drivers
BSOD playing games under high load, High-end Intel/Nvidia custom PC
Hi all, This is my first computer build. For the most part it is playing games fine, but three times now in the last several weeks I have gotten BSODs, in Crysis 3, Battlefield 4. I didn't have the presence of mind to write down the error code. I have attached the /zip file generated by SF. ...
BSOD Help and Support
Very high CPU usage, causing very high laptop CPU temps (90c idle)
This problem began yesterday. I noticed my CPU was at 90C constantly with very high CPU usage (>50%). I had no major programs running. I rebooted several times and the program persisted. 1. I went into safe mode and everything was normal. So this rules out hardware issues. 2. I reformatted and...
Performance & Maintenance
High download speed and signal, high ping in games, slow page loads
Recently, I reinstalled my Netgear wna3100 driver. Ever since then, I've been experiencing problems with high pings in games where I normally never had problems with. Pages load slowly even just the home page of Google. I've attached my ipconfig picture. Any help would be greatly appreciated. ...
Network & Sharing
High FPS = High Ping in games (solution anyone?)
Hey All, i'm new here this is my first post but it looked like a fairly knowldegeable place so i'm happy to give it a try, hope someone here can help :) First, a bit of background info.. Since i got my hands on the RC i've loved it. I'm running the 64bit version on this spec (I Don't think...
Network & Sharing
High CPU usage, low fps, high latency.
Since Jan-Feb of this year I have encountered the following issue while trying to play games on my laptop. Abnormally High CPU Usage Extremely low FPS - After 5-20 Mins of play. Extremely High latency to servers - from 300 - 900 after 5 - 20 mins of play. The thing is all of these started 1...
Performance & Maintenance


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 20:24.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App