Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Enabling SLi in 64bit

07 Sep 2009   #21
Zidane24

Windows 7 Home Premium x64 - Mac OS X 10.6.4 x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by thefabe View Post
I visited slizone and their ws a post about writeing a vshScript to enable it. Whatever I can't belive Nvidia would release a driver that won't let you enable SLI. Frankly I give up I've got Hours and hours of searching on this an nobody has any answers. So I will wait till a driver update or till someone figures it out I tell ya it's a cryn shame booo hoo
I apologize that I couldn't be of assistance but it may seem that it is NVIDIA's fault. Have you tried a driver that is a few revisions back?


My System SpecsSystem Spec
.
07 Sep 2009   #22
thefabe

Windows 7 ultimate 64 bit / XP Home sp3
 
 

I have tried 5 different drivers and even a newer version of Nview nothing changes the fact that the first thing that hapens is you get a screen saying in order to enable this some programs must be shut down. Nview of course the exact program that allows you to enable SLi and Physix. I went to the Nvidia site and filed a form on issues with drivers. It's a wait and see deal at best. But appreciate the help. Fabe
My System SpecsSystem Spec
16 Sep 2009   #23
thefabe

Windows 7 ultimate 64 bit / XP Home sp3
 
 

Just an update still waiting to beable to enable SlI any new ideas? Thanks in advance Fabe
My System SpecsSystem Spec
.

16 Sep 2009   #24
jfar

Vista Ult64, Win7600
 
 

Hi, have you installed everything for your motherboard, from the download page at Asus, because I think that is where you should start.
If not here it is, in your System specs it just says the name of your motherboard is P5n,
well there is no P5n on the list at Asus, so you may want to get the rest of the letters
for your board. This page is P5n-d so if it is not the right one, just search yourself here.
I hope that helps.

http://support.asus.com/download/download.aspx
My System SpecsSystem Spec
16 Sep 2009   #25
thefabe

Windows 7 ultimate 64 bit / XP Home sp3
 
 

Hey Jfar. In my system specs it says P5ND. And yes I have the latest bios 1101, the newest chipset drivers. I've even tried the newer Forceware beta drivers. I do appreciate your input. I started to think well maybe it had something to do with the chipset drivers not playing nice so I updated them. Hell since I upgraded to the 7600 RTM I only got the SLI bubble in the lower right hand corner 1 time i don't even get that anymore and like I said I tried the what 190.84 beta. Just feel like I'm beating a dead horse here. Hell I've posted this on the SLiZone, Nvidia, and several other forums I'm sure the forum world is tierd or reading about it. It just makes no sence to me at this point. I'm thinking sell both cards get 1 big one or one with dual gpus. thanks Fabe
My System SpecsSystem Spec
17 Sep 2009   #26
Everlong

 

Just another basic suggestion (not to sound patronising), but which graphic card is the monitor connected to? It needs to be connected to the graphic card that's closest to the CPU as the 2nd graphic card has its output ports switched off when SLI is enabled.
My System SpecsSystem Spec
17 Sep 2009   #27
thefabe

Windows 7 ultimate 64 bit / XP Home sp3
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Everlong18 View Post
Just another basic suggestion (not to sound patronising), but which graphic card is the monitor connected to? It needs to be connected to the graphic card that's closest to the CPU as the 2nd graphic card has its output ports switched off when SLI is enabled.
If this is directed to me it is connected to the first PCI-e card, tried both connections, switched cards, tried new beta driver, updated bios, chipset drivers. zilch, nada, noway, forget it! Just won't let me SLI I'm begining to take it personaly I think my tower is giving me the stink eye. Fabe
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Enabling SLi in 64bit




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Enabling an add on
Have an add on I wanted to set back to enable, but for some reason I can't. Both the enable and disable buttons are grayed out. See pic. Thanks
Browsers & Mail
Hibernation is not enabling
Hi, I recently found a computer on the side of the road for rubbish collection, except it looked like it would work (Also it had some RAM) so I took it home. I installed 7 Ultimate onto it and it runs well other than the fact it won't hibernate. (Big problem for me, because I usually have a...
Performance & Maintenance
Enabling UEFI
I didn't know quite where to put this query but.... I have an Intel DG43NB board which the BIOS settings have an option to enable UEFI. Now I have tried enabling it but am not getting anything happen just a black screen which a white cursor travels down until the machine boots. So does one...
General Discussion
Re-enabling a Network?
So for whatever reason I decided to disable my wired "Network 2" connection, which is my primary one because I was testing out the wireless capabilities of my machine. Now, that network seems to be completely non-existent and I can't seem to find any way to re-connect to it or enable it again. When...
Network & Sharing
Enabling IIS
I am new to Windows 7 and have version Home Premium. I need to enable IIS and not sure if the blue colored checkbox means. Do I need to install IIS separately and how many of the item under IIS do I need to enable? Coming from XP there was only i choice.
Network & Sharing
W7 - RDP remote enabling
Hi all, I have question relating to networking - for a few minutes ago I installed W7Pro (in domain), but I forgot turn on RDP. Can I remotely enable this feature? Office is already closed, but I still have LAN-access. Through network-register I cannot join. Thx for advice. Robajz.
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 03:44.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App