Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: m9700 - WIN 7 - SLI 7900 GS - Issues

25 Oct 2009   #11
mrkuenning

7 32-64Bit Ultimate
 
 

I downloaded the vista drivers from the Alienware support page.


My System SpecsSystem Spec
.
29 Oct 2009   #12
purplehayes

 
 

Hey All,

Just in case anyone comes to this forum with similar installation issues... here is what I did and where I found what was required to make my M9700 work happily with Win7 after upgrading from win xp(all 32bit).

First off this took about 6 hours or more of debugging but here you go:

I ended up with the same issue of black screen after booting up, booting into the windows login screen... (read previous examples) The screen would turn off, keyboard would work but nothing else, I could put it to sleep with the keyboard and then wake it up with the button to then have a screen working but not the keyboard... it would not work... SOLUTION:

1) download the new win 7 go series drivers from Nvidia's website and install... computer will still not work right... with second computer ....
2) download the bios update from Alienware's site, for me it was the same version as what I was running but..., create disk and then flash the bios (this should get your screen working properly)
3) for the sound I downloaded the drivers located at this site: XP/Vista Drivers for ALX, Aurora m9700, Ar ... ... XP/Vista Resource and Support drivers (including Vista SLI) for Hanger 18, Workstation, m7700, ALX, Aurora m9 ...
I used the drivers Audio 5.12.01.5500
4) I also had to download and use the camera drivers from this page but they worked as well.

Hope this helps
My System SpecsSystem Spec
06 Dec 2009   #13
JPC123

Windows 7 64
 
 

I have got the same problem but the fix mentioned about has not solved this problem for me.
My System SpecsSystem Spec
.

07 Dec 2009   #14
mrkuenning

7 32-64Bit Ultimate
 
 

The issue ended up being my BIOS version. Updated the BIOS and everything works great!
My System SpecsSystem Spec
08 Dec 2009   #15
JPC123

Windows 7 64
 
 

Well i thought i used the latest bio update, can you post a link to the newest one you used pleas,thanks.
My System SpecsSystem Spec
09 Dec 2009   #16
mrkuenning

7 32-64Bit Ultimate
 
 

Took me a while to find it, its not in the drivers section of the alienware site. Its in the support hive part. Go to your order and click on the laptop (AURORA-M 9700 17" WUXGA W/ CAM) and there is a BIOS update link. System BIOS 3.18

http://support.alienware.com/Support...Bios_v3.18.zip
My System SpecsSystem Spec
27 Sep 2010   #17
bobqmccracken

Windows 7 ultimate 32 bit
 
 

I just had to register to say thank you, this worked great for me! Solved a problem that was driving me crazy!
My System SpecsSystem Spec
28 Sep 2010   #18
JPC123

Windows 7 64
 
 

wow I had forgotten all about this seeing as I have a different laptop now but still have the alienware one.

I will try this bios and see what happens, thanks for the reply even if it is old.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 m9700 - WIN 7 - SLI 7900 GS - Issues




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Gs 7900?
Hi, My old Dell XPS 1710 Video card which is Nvidia 256 MB 7900 GS has fried. What are my options, to buy a used one (cause they longer manufacture brand new) online, 7900 GS or 7950 GTX 512 MB, but GTX consumes double power and shall heat and fry again. Price wise both are the same. ...
Graphic Cards
Nvidia GeForce Go 7900 GS
Ive been running xp for ages now and seeing that windows 7 was going on sale I decided it was time to upgrade. I have a Dell xps m1710 laptop with an nvidia geforce go 7900 gs graphics card. Before installing windows 7 I thought it best to check that it would run on my machine so I downloaded...
Graphic Cards
Win 7 and Nividia 7900 GT
I just put windows 7 on my second computer. Its kind of low end by todays standards. AMD Athalon 64 4000+, Nvidia 7900 GT, 2 gigs of DDR400 memory. I think the video card is a little lite side. Every so often when a video is playing the screen artifacts. 100% of the time when I start a game the...
Graphic Cards
nVidia 7900 GT - SLI'd?
Hi everyone, I have been reading about problems that people have been having with the nVidia 7900 GT card. The question that I have is that I would like to upgrade to windows 7 and use my two 7900 GT cards (SLI'd). Judging by other threads this maybe a problem I have two cards that have...
Graphic Cards
Alienware m9700 with SLI Go 7900 GS problems
Since upgrading to windows 7 from XP my graphics cards have started playing up. The first issue is on start up - once fully booted my cpu is maxed out at almost 100% due to something called "system interrupts". I am fairly sure this issue is related to the graphics cards because I rang the windows...
Graphic Cards
7900 GT/GTO driver
I've just installed Windows 7, and the drivers on nvidia's homepage for vista x64 doesn't work, where can I get a driver that works? :(
Drivers


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 08:41.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App