Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Display Adapter not showing up under device manager/AMD not working +

02 Feb 2014   #11
swampish

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by maxie View Post
Are you able to Uninstall the Driver for the Graphics card ? Try that and a Normal boot ..
I've already uninstalled the driver. I've used driver sweeper, too. I just can't boot into normal mode for some reason. Though, when I open up driver sweeper it still shows AMD Display? But there's nothing in it.


My System SpecsSystem Spec
.
02 Feb 2014   #12
maxie

windows 7 home 64bit
 
 

Go into the Bios and turn off switchable graphics option .. See if it will boot then
My System SpecsSystem Spec
02 Feb 2014   #13
swampish

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by maxie View Post
Go into the Bios and turn off switchable graphics option .. See if it will boot then
How do I go into the bios to do that? I'm not really sure what the bios is
My System SpecsSystem Spec
.

02 Feb 2014   #14
maxie

windows 7 home 64bit
 
 

I think its F8 or F12 it should say at your start screen
My System SpecsSystem Spec
02 Feb 2014   #15
maxie

windows 7 home 64bit
 
 

Just found out that on your Laptop there should be an actual switch .. To switch between Graphics Cards .. How handy is that ... The picture is in the Link below ..


Lenovo IdeaPad Y560 Review | LaptopZ's Blog
My System SpecsSystem Spec
03 Feb 2014   #16
swampish

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by maxie View Post
Just found out that on your Laptop there should be an actual switch .. To switch between Graphics Cards .. How handy is that ... The picture is in the Link below ..


Lenovo IdeaPad Y560 Review | LaptopZ's Blog
I'm able to get into normal mode now.

Agh, installing drivers still didnt work though. It says "Failures occured during installion." I'm trying to open up the log now, its taking forever cause it opens up using internet explorer. Its a different error message from before tho so is that a good thing?
My System SpecsSystem Spec
03 Feb 2014   #17
maxie

windows 7 home 64bit
 
 

Hi there .. You where able to turn off the AMD GPU ? Which Display adapters show up in the Device Manager ?
My System SpecsSystem Spec
03 Feb 2014   #18
swampish

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by maxie View Post
Hi there .. You where able to turn off the AMD GPU ? Which Display adapters show up in the Device Manager ?
Before I didn't have any display adapters, but now I have ATI Mobility Radeon HD 5730 showing up. It has a yellow error triangle by it though. I just tried to install the driver again, it said installation complete and suggested a reboot so I'm gonna try that now.
My System SpecsSystem Spec
03 Feb 2014   #19
maxie

windows 7 home 64bit
 
 

Yes reboot
My System SpecsSystem Spec
03 Feb 2014   #20
swampish

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by maxie View Post
Yes reboot
Ok, I rebooted and I'm back to the first problem I had. After the start up windows screen, its just black. I'm in safemode again.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Display Adapter not showing up under device manager/AMD not working +




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Network adapter not showing on Device Manager
Hi . Im having a huge problem that it seems it cant be fixed i tryed it all and here i am i hope u guys can help me I recently send this pc to change the graphic card cuz the last one got destroyed when they bring my pc everything seems fine but the internet is not working i check the device...
Drivers
Bluetooth not working or showing up in Device Manager
Sorry if this is the wrong forum. Wasn't clear to me which one was correct. I have the ASUS Rampage IV Extreme motherboard. One of its features is onboard Bluetooth. I have it enabled in BIOS. I flashed my BIOS to the latest version, I updated my chipset to the latest driver. I installed the...
Hardware & Devices
Device manager showing Standard VGA graphics adapter after restore
I have been searching the internet for hours trying to find a solution to this problem to no avail :(. Computer: Dell precision workstation t3500, Intel Xeon W3503 @ 2.4ghz, 6gb ram, GTX 560 ti (not working now, worked before restore) I just restored my PC through Dell's backup and recovery...
Graphic Cards
Network adapter not showing on device manager
Hi, yesterday i got my friend to download windows 7 on my mac via bootcamp. i got it back today and i tried my wireless at home but didn't work. so i tried LAN line as well, which didn't work either. i went through few sites, they all told me to go on device manager and update my drives. The...
Network & Sharing
network adapter not showing up in device manager
http://cdn.sevenforums.com/images/styles/window7/statusicon/user_online.gif http://cdn.sevenforums.com/images/styles/window7/buttons/reputation.gif http://cdn.sevenforums.com/images/styles/window7/buttons/report.gif Marvell...
Hardware & Devices


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 22:02.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App