Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: ATI Sapphire 4870x2 2gb - Win7 - Tons of issues

29 Oct 2009   #1
bleetx

Windows 7
 
 
ATI Sapphire 4870x2 2gb - Win7 - Tons of issues

Hello all,

I hope you guys can help me out.

I recently upgraded from xp to win 7, did clean install. Install went great, no errors whatosever.

However, getting my ati card drivers to work correctly have been a horrendous journey.

Any Catalyst download, or modded ati driver will simply work correctly with win 7 and my computer. If I load anything other than the WDM driver that it loads itself, it gives me the "Ati driver not working correctly..etc" window.

I've tried to keep win7 from installing it's own driver but to no avail it will keep doing it (did the option to do installs myself, and UAC is at minimum).

The only way I can keep it from loading those on install is to delete 2 ati files in the windows/sys32/filestore(forget the folder name tbh). Then it won't load any drivers... but then Windows still will not accept the drivers to work with the card.

Also, when I run dxdiag and tab to the driver tab..it pulls NO info from the card(because driver isn't correct I'm assuming). I've also tried a game and it gave me a dx9 error and promptly shutdown. (even after running sdk install).


So I'm not sure what to do at this point.. RMA The card? it works perfect in winxp with flying colors (loved the card!).

Hopefully I can get this resolved soon. I'm pretty patient on getting this to work.. I don't have the $ for an overhaul.

Your thoughts? any help appreciated.

Also if any system specs are needed just ask. I'll check on this late tonight.


My System SpecsSystem Spec
.
29 Oct 2009   #2
Minotar

Windows 7 Ultimate 64bit
 
 

Have you tried the download brink put up?
https://www.sevenforums.com/graphic-c...ndows-7-a.html
My System SpecsSystem Spec
29 Oct 2009   #3
bleetx

Windows 7
 
 

yes all drivers have been tried/tested. no worky worky
My System SpecsSystem Spec
.

30 Oct 2009   #4
Cyberwolf

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by bleetx View Post
yes all drivers have been tried/tested. no worky worky
Replace your Mobo. I suspect your Northbridge controller just doesn't like Win7. I had that problem with Battlefield 2 when it first came out, no matter what I tried it crashed within a few minutes of playing. Reinstalled Windows, Upgraded the card, etc. Replaced the mobo and bam stable.
My System SpecsSystem Spec
30 Oct 2009   #5
bleetx

Windows 7
 
 

I'm considering doing that.

I would upgrade the mobo/ram/cpu. Gonna hurt in my pocketbook I'm afraid.
My System SpecsSystem Spec
30 Oct 2009   #6
torrentg

7600.20510 x86
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by bleetx View Post
yes all drivers have been tried/tested. no worky worky
Can you give me a brief description of what happens when you attempt install of 9.10 Catalyst?
My System SpecsSystem Spec
30 Oct 2009   #7
ussj4brolli

Windows 7 PRO x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Cyberwolf View Post
Quote   Quote: Originally Posted by bleetx View Post
yes all drivers have been tried/tested. no worky worky
Replace your Mobo. I suspect your Northbridge controller just doesn't like Win7. I had that problem with Battlefield 2 when it first came out, no matter what I tried it crashed within a few minutes of playing. Reinstalled Windows, Upgraded the card, etc. Replaced the mobo and bam stable.
If it worked in windows XP, a mobo change would not be a solution.


All BIOS and motherboard/chipset drivers installed?

Can you get an old HDD, and do another clean install, see if maybe something happened during this install?
try a repair install? Or Chkdsk?
My System SpecsSystem Spec
30 Oct 2009   #8
bleetx

Windows 7
 
 

did a clean install the other day on a diff h/d. no problems in install of win7, and ati. the only errors I get is after the reboot that is directly after ati driver install. on that reboot it states ati driver not working properly. i can r/click the desktop, CCC is a selection, but cannot run due to driver problems.


chipset drivers were installed. bios on mobo has not been flashed yet. always been leery of doing that, but will try if you think that would get it to work right
My System SpecsSystem Spec
30 Oct 2009   #9
bleetx

Windows 7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by torrentg View Post
Quote   Quote: Originally Posted by bleetx View Post
yes all drivers have been tried/tested. no worky worky
Can you give me a brief description of what happens when you attempt install of 9.10 Catalyst?

installs without any hitch.. no warnings, anything> I can do a detailed screenshot if you would like possibly later today after work, or Saturday. the only warning popups are after reboot.

I appreciate any/all efforts here =)
My System SpecsSystem Spec
Reply

 ATI Sapphire 4870x2 2gb - Win7 - Tons of issues




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Sapphire HD 3850 AGP Card driver not working in Win7
Hi, I have a Sapphire Radeon HD3850 AGP card in my system but windows will not install the driver from the latest release of the ATI Catalyst driver install. Instead it defaults to the Standard VGA From what i have read on these forums i may need to change some information the CH87739.inf...
Graphic Cards
Sapphire HD5770 D4000 red led issues. Fan problems?
Hi, I've been having issues with my HD5770 for a while now and I'm looking for some help. For the longest time, my graphics card worked perfectly with my computer and everything was fine, I never had cooling issues or anything like that and there really were no problems. Recently my computer...
Graphic Cards
Sapphire Raedon AMD GPU not detected by Asus MoBo (win7 64)
As the title says my Sapphire Raedon HD 6970 (AMD) GPU is not detected by my Asus M4A78LT-M LE motherboard. This would be simply a problem with the pci port or faulty hardware normally from most of the posts i have read. However, as I do not have a VGA cable to test the inbuilt graphics card, I...
Graphic Cards
Sapphire ATI Radeon HD5570 troubles after Win7 upgrade
I am so close to taking my system in to a shop:sa:. I feel stuck between a rock and hard place and going in circles. I have an HP m8200n sytem that was running Vista Home Premium 32. Last month, I disabled the onboard graphics and installed the Sapphire HD 5570 card, with no problems at all. ...
Graphic Cards
Sapphire AMD 5770 Vapor X issues
My systems specs are: Intel i5 750 CPU 4Gb RAM Sapphire AMD 5770 VApor X Graphics Card Gigabyte GAp55M UD2 motherboard (micro-ATX) 500gig Seagate BArracuda HD Samsung DVD drive 750W power supply With Windows 7 64bit.
Graphic Cards
Sapphire Radeon HD 3850 AGP + Win7 x64 = Code 43
Hi all, I know that the Sapphire card has recvd a lot of attention in the forums which made me register here. My m'board is Gigabyte GA-K8U-939 with Athlon X2 2.6 GHz and 3GB DDR. Windows 7 x64 detected the card but had an yellow symbol with the status code 43. Aero could not be enabled because...
Graphic Cards


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 22:41.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App