Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.

Windows 7: Windows won't boot when nvidia drivers installed

07 Jan 2015   #1

Windows 7 Sp1 64bit
Windows won't boot when nvidia drivers installed

Hi, I got some weird problem with my PC, don't know if it's PSU related or MBO. I eliminate GPU,Mem. and hard drives they are good for sure. Problem is when I install any drivers for my gtx 470 and when windows pass that loading screen and it needs to show welcome PC restarts. But when I enter safe mode and remove that drivers PC boot in normal mode without any trouble, but he install generic drivers for gpu thats why there are no restarts.

Here is what I tried
1. I tried other memory other 4 slots all kind of combinations with them.
2. I tried different GPU gtx 560 Ti.
3. I tried disconnect everything except 1 hdd and gpu
4. Tried another sata cable another sata port
5. Clear cmos
6. Increase a little mem. voltage to 1.6V
7. Tried another PCIE slot

And nothing above helped, every time when he needs to enter windows to show welcome restart. I install now Win 8.1 fresh, but problem occured on win 7 during surfing, pc just froze for second and restart and that's it, and it keeps restarting before entering welcome screen. I personally think something is wrong with MBO, but I'm not sure I doubt that PSU fail becouse it's good quality PSU, I will borrow PSU from my friend tomorrow and check it out.

Configuration is

CPU: i3 2120
MBO: Asus P8H67
MEM: 2x4 XMS Corsair 1333Mhz
HDD: 1TB WD Black, 1TB WD Black, 500Gb WD Black
PSU: Seasonic M12II-520Bronze

Anyone have any idea maybe what that can be ?

My System SpecsSystem Spec
09 Jan 2015   #2

Windows 7 Ultimate x64

It can be the problem of the card itself, so try using another card. If everything works perfect, its ok, else go for clean re-install of windows.
My System SpecsSystem Spec
09 Jan 2015   #3

Windows 7 Pro 32bit

your GPU requirement does not meet your PSU, the minimum requirement for GTX 470 is 550W PSU.
My System SpecsSystem Spec

09 Jan 2015   #4

Windows 7 Sp1 64bit

Not correct. I have this configuration for 2 and half years working with no problem. I used to have 4870x2 GPU on this PSU who needs 800W working with no problem. So it's not PSU, next suggestion.
My System SpecsSystem Spec
09 Jan 2015   #5

Windows 7 Pro

Why are you installing GTX470 drivers? Is it a new card, are you updating drivers or...?

520W Bronze is about 420W at best, btw.
My System SpecsSystem Spec
11 Jan 2015   #6

Windows 7 Sp1 64bit

Quote   Quote: Originally Posted by doctore View Post
Why are you installing GTX470 drivers? Is it a new card, are you updating drivers or...?

520W Bronze is about 420W at best, btw.
Becouse I need drivers ffs I can't do anything much without drivers, what kind of dumb question is that ?? I'm not updating drivers I install fresh OS, and need to install drivers. I tried latest version and previous and same thing is happening.

520W seasonic is enough for gtx 470 believe me with 15 years of experience in PCs. Don't mention PSU anymore it's not problem with him, if you have other suggestions please write, but don't mention PSU anymore, tnx.
My System SpecsSystem Spec
17 Jan 2015   #7

Windows 7 Sp1 64bit

I tried another PSU, same thing, told you it's not PSU. Only thing I didn't try is another MBO. I'm afraid if I buy new one that same thing will happend with her.
My System SpecsSystem Spec

 Windows won't boot when nvidia drivers installed

Thread Tools

Similar help and support threads
Thread Forum
BSOD when boot with nvidia drivers installed
Hi, I'm getting bsod or just blank screen when booting with nvidia drivers installed. After they are uninstalled via safemode, windows boots up. Tried running ASUS PC Diagnostics and ended up with bsod too. I've attached content of my minidump folder. Any help appreciated. Please feel free to...
Graphic Cards
Windows Takes Longer to Boot with AMD Drivers Installed?
General Discussion
Windows won't boot after installing Nvidia GPU drivers
I am having an issue with a new build. I am running Windows 7 Pro 64 on an SSD (Crucial M500). Windows installation runs fine with no visible problems, as does installation of the motherboard drivers (Asus M5A97 R2.0). The CPU is an AMD FX-6300. After installation of drivers for my graphics...
Graphic Cards
Installed evga Nvidia GTX 470 and PC won't boot
Hey guys, I installed the gtx 470 today and now my PC won't boot. If I turn my computer on, there is no picture on the screen, and my keyboard and mouse don't light up. The motherboard beeps once, which from what I have read, means it passed the POST. My psu is supposed to have 62A on the 12v...
Graphic Cards
W7 won't boot up after installing NVIDIA drivers
Well, I have this problem: After installing 64bit 186.03 (tried 185 too) NVIDIA drivers for notebooks (I have geforce 9200m gs) and restarting, windows just won't boot up. The screen goes black and then reboots without even showing the "welcome screen". I've tried this with 7100 and RTM builds...
Graphic Cards

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:52.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App