Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Windows not recognizing NVidia GeForce 8400M GT

02 Sep 2011   #151
JAAN

Windows 7 Ultimate 32bit
 
 

Hi Torrentg. I've tried everything, but in vain......Can you please do a custom Inf for me. I've Sony VAIO FZ35GN. It came with Vista OS but later on I upgraded to Windows 7. But now having the same problem as above two users.
Here are info on my card:

PCI\VEN_10DE&DEV_0426&SUBSYS_9005104D&REV_A1
PCI\VEN_10DE&DEV_0426&SUBSYS_9005104D
PCI\VEN_10DE&DEV_0426&CC_030000
PCI\VEN_10DE&DEV_0426&CC_0300

Please please please help........I'll be obliged


My System SpecsSystem Spec
.
11 Nov 2011   #152
demosthenesish

windows 7 home premium 64 bit
 
 

torrentg
i'm having the same problem could you help me out?
PCI\VEN_10DE&DEV_0DF4&SUBSYS_15F21043&REV_A1
PCI\VEN_10DE&DEV_0DF4&SUBSYS_15F21043
PCI\VEN_10DE&DEV_0DF4&CC_030000
PCI\VEN_10DE&DEV_0DF4&CC_0300
My System SpecsSystem Spec
19 Nov 2011   #153
Yatta

7 home premium 64 bit
 
 

ok guy heres the step by step instructions to get these video cards working. This is how i did it after days of reading different forums and about inf files and how to write your own stuff in there. Ok forget the force ware that everyone is telling to use. Step 1. Go to Nvidia and download the latest driver save it to your desktop. Step 2. Go to device manager how ever you want to get there i go to start, control panel, then to hardware and sound, then device manager top selection all the way to the left. Step 3. Go to display adapter double click open the display adapter youll probably see vga adapter but what ever it says thats the one you need double click it theres tabs across the top click the one that says details, scroll down till you see hardware ID click on that. Where it says value (in the case of this computer that i was working on Sony Vaio VGN-AR630e) it is PCI\VEN_10DE&DEV_0426&SUBSYS_9016104D&REV_A1 thats the number your going to need so copy and paste it in to a blank note pad or remember how to get back there. Step 4. Ok by now those drivers should be done downloading. Double click its going to come up with a screen that shows you where the files are going to be saved to something like C:\NVIDIA alright so go ahead and continue with the setup its going to extract the files to that location when the installer starts to go through the system check hit cancel when it cancels go to C:\NVIDIA\DISPLAY DRIVERS\WHAT EVER VERSION YOU GOT I GOT 285.62\INTERNATIONAL\WINVISTA_WIN7_64\INTERNATIONAL\DISPLAY DRIVER. So on mine the adress bar looks like this when im there C:\NVIDIA\DisplayDriver\285.62\WinVista_Win7_64\International\Display.Driver. Now that your there you have to copy that PCI\VEN_10DE&DEV_0426&SUBSYS_9016104D&REV_A1 you are going to have to paste it in a million places not literally but you have your work cut out for you. Take your time here you want to do this perfect. First open the List devices text now hit ctrl+f in my case the 0426 is specific to the Geforce 8400m gt 10de is what we all have nvidia geforce mobile gpu so you want to type into that search for word 0426 or coresponding number

DEV_0DF4&SUBSYS_10ED17C0 "NVIDIA GeForce GT 540M "
DEV_1050&SUBSYS_10E517C0 "NVIDIA GeForce GT 520M"
DEV_1050&SUBSYS_10EC17C0 "NVIDIA GeForce GT 520M "
DEV_1248&SUBSYS_10E717C0 "NVIDIA GeForce GT 555M"
DEV_1248&SUBSYS_10E817C0 "NVIDIA GeForce GT 555M "
DEV_0844&SUBSYS_408F17C0 "NVIDIA GeForce 9100M G"

nvmt.inf:
DEV_0405&SUBSYS_82271071 "NVIDIA GeForce 9500M GS"
DEV_0405&SUBSYS_82301071 "NVIDIA GeForce 9500M GS "
DEV_0407&SUBSYS_02841A92 "NVIDIA GeForce 8600M GT"
DEV_0425&SUBSYS_82271071 "NVIDIA GeForce 8600M GS"
DEV_0425&SUBSYS_82531071 "NVIDIA GeForce 8600M GS "
DEV_0426&SUBSYS_55841991 "NVIDIA GeForce 8400M GT"
thats what i find thats mine so highlight that hole line
DEV_0426&SUBSYS_55841991 to right there paste in
PCI\VEN_10DE&DEV_0426&SUBSYS_9016104D&REV_A1 and then we are going to use a little common sense and make this look like the other as far as the prefix dont delete anything from the end that is card specific to your oem BS.
DEV_0426&SUBSYS_9016104D&REV_A1. 0426 is graphics card specific but replace that with &subsys etc. so through all the txt files you have to do ctrl+f 0426 or coresponding and highlight it and replace it with your oem specific hardware name cause thats what that is PCI\VEN_10DE&DEV_0426&SUBSYS_9016104D&REV_A1. Hardware device ID. So you search every .txt with ctrl+f 0426 and you replace ill do a couple of examples for you but not all inclusive like the last example.
%NVIDIA_DEV_0426.1% = nv4_NV3x_Mobile, PCI\VEN_10DE&DEV_0426
%NVIDIA_DEV_0426.1% = nv4_NV3x_Mobile, PCI\VEN_10DE&DEV_0426&SUBSYS_9016104D&REV_A1.
the one in yellow doesnt matter but it will find it anyway just replace the top line with the bottom line so highlight PCI\VEN_10DE&DEV_0426 right click and paste you cant mess it upto easy just make sure you do it right. PCI\VEN_10DE&DEV_0426&SUBSYS_9016104D&REV_A1 keep searching the document till its done.
%NVIDIA_DEV_0426.1% = nv4_NV3x_Mobile, PCI\VEN_10DE&DEV_0426
%NVIDIA_DEV_0426.1% = nv4_NV3x_Mobile, PCI\VEN_10DE&DEV_0426&SUBSYS_9016104D&REV_A1
organize the file by type till all the setup txt files are in a line then go through them and do this over and over install and you should be good repost if this didnt help. You can walk me through what you did and ill tell you if you did something wrong
My System SpecsSystem Spec
.

21 Dec 2011   #154
marty1

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Hi Yatta

How many .txt files have to be edited? I could locate only 3, all in one folder and out of those I could find only one file ListDevices.txt with only one 0426 entry........

Can you send me this driver that you have modified or the .txt files plz, because I have identical hardware as you......


PCI\VEN_10DE&DEV_0426&SUBSYS_9016104D&REV_A1
PCI\VEN_10DE&DEV_0426&SUBSYS_9016104D
PCI\VEN_10DE&DEV_0426&CC_030000
PCI\VEN_10DE&DEV_0426&CC_0300

Reg
My System SpecsSystem Spec
28 Dec 2011   #155
joey007

Win 7 ultimate 32 bit
 
 
Torrent g Nvidia

Hi this is for Torrentg. Can you please do a custom Inf for me.still unable to install the lastest nvdia driver to my sony vaio running windows 7 ultimate with 8400M GT.lastest drivers from nvidia cannot detect card and sony only have od drivers Here are info on my card:
PCI\VEN_10DE&DEV_0426&SUBSYS_9005104D&REV_A1
PCI\VEN_10DE&DEV_0426&SUBSYS_9005104D
PCI\VEN_10DE&DEV_0426&CC_030000
PCI\VEN_10DE&DEV_0426&CC_0300.

thanks m8 this seems to be the only promising thing i havent tried.
My System SpecsSystem Spec
28 Dec 2011   #156
marty1

Windows 7 Ultimate x64
 
 

anybody need driver for nvidia Gforce 8400M GT for Windows 7 x64 contact me.....
My System SpecsSystem Spec
03 Jan 2012   #157
huyle66

Windows 7 Professional 64
 
 

Hello Torrentg/Yatta:

can you help me? I am running Windows 7 Professional 64bit on Sony Vaio VGN-SZ640, and the NVidia driver software I downloaded will not recognize my NVidia GForce 8400m GS, even though their Java online auto detector recognized it fine. My hardware Id is:
PCI\VEN_10DE&DEV_0427&SUBSYS_9008104D&REV_A1
PCI\VEN_10DE&DEV_0427&SUBSYS_9008104D
PCI\VEN_10DE&DEV_0427&CC_030000
PCI\VEN_10DE&DEV_0427&CC_0300

Yatta: I tried to follow your instruction, but there were so many "0427" and I was not sure what has to be replaced--sorry. Thanks for all your help.
My System SpecsSystem Spec
03 Jan 2012   #158
GianniDPC

Windows 7 Home Premium x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by huyle66 View Post
Hello Torrentg/Yatta:

can you help me? I am running Windows 7 Professional 64bit on Sony Vaio VGN-SZ640, and the NVidia driver software I downloaded will not recognize my NVidia GForce 8400m GS, even though their Java online auto detector recognized it fine. My hardware Id is:
PCI\VEN_10DE&DEV_0427&SUBSYS_9008104D&REV_A1
PCI\VEN_10DE&DEV_0427&SUBSYS_9008104D
PCI\VEN_10DE&DEV_0427&CC_030000
PCI\VEN_10DE&DEV_0427&CC_0300

Yatta: I tried to follow your instruction, but there were so many "0427" and I was not sure what has to be replaced--sorry. Thanks for all your help.
Did you download the lasted drivers from the NVIDIA site ???

otherwise torrentg has made a tutorial: NVIDIA Driver - Convert from Desktop to Mobile (Laptop)
My System SpecsSystem Spec
03 Jan 2012   #159
huyle66

Windows 7 Professional 64
 
 

Hello Gianni: thanks for the link. I must confess I read and re-read the instructions numerous times before it start to click -- maybe it is my lack of tech-savyness (is that a word??) but I finally downloaded the correct installation file from NVidia and made the change to the nv_disp.inf file and WOW it worked I even have the NVidia control panel also. I don't know if torrentg read this thread or not, but a big thanks to you. Thank you to Gianni for the link. My Sony Vaio has GeForce 8400M GS if anyone wants the edited inf file..just pm me. The instructions seems clear enough once I figure it out and completed the task, but I admit I had a tough time making the connection. Tkx again for a great forum.
My System SpecsSystem Spec
16 Jan 2012   #160
ArmandoCanto

Windows 7 ultimate 32bits
 
 

Hi this is for Torrentg. Can you please do a custom Inf for me. I did everything incl downloading MobilityModder but was still enable to install the lastest nvdia driver to my sony vaio VGN-FZ250FE running windows 7 with 8400M GT. Here are info on my card:

PCI\VEN_10DE&DEV_0426&SUBSYS_9005104D&REV_A1
PCI\VEN_10DE&DEV_0426&SUBSYS_9005104D
PCI\VEN_10DE&DEV_0426&CC_030000
PCI\VEN_10DE&DEV_0426&CC_0300

Please and thank you
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Windows not recognizing NVidia GeForce 8400M GT




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Nvidia GeForce 8400M GT not found after Windows 7 64bit install
Hi all. I recently had problems with the factory installed Vista 32bit on my Sony Vaio VGN-AR51E. I decided to install Windows 7 64bit and since then my laptop has not found my graphics card Nvidia GeForce 8400M GT. On device manager, display adapters are shown only as Standard VGA...
Graphic Cards
Windows 7 Ult and Nvidia Geforce 8400m gs problem
So I have a Sony Vaio VGN-SZ670N and I upgraded it to Windows 7 Ultimate 64 bit. Now for some reason it doesnt work or it doesnt recognise it or something. It now says it is a Standard VGA Graphics adapter. I tried downloading the driver but it doesnt work. Somebody please help.
Graphic Cards
NVIDIA GeForce 8400M GT GPU
I've been search in the internet for a while to find the NVIDIA Driver. I tried the file that provided by the LaptopVideo2go.com, but it still not work. The properties of my Laptop: Laptop model: Sony VAIO VGN-FZ17G OS: Windows 7 x64 Home Premium Display card: GeForce 8400M GT GPU When I...
Drivers
nvidia geforce 8400m gt gpu
hello.i have a laptop sony vaio VGN-AR61M.when i bought it it was running on windows vista.but i formated it and now i have windows 7 ultimate 32 bit.i cant find the drivers for my graphics card:nvidia geforce 8400m gt gpu.PLEASE HELP ME!:(
Drivers
NVIDIA GeForce 8400M GS PLZ HELP''''''
hi there every one,I just joined this form today. And i am hoping you guys can help me,because I ll go mad with this proble. I have got HP dv9655 (kb398ea).Originally it came with Vista home premium.But last week i decide to download windows 7.I wiped my hard drive and did clean install...
Graphic Cards
Windows 7 Ultimate (64 bit) not recognizing NVIDIA Geforce 8600M GT
Here is my Display Adapter Hardware Ids: PCI\VEN_10DE&DEV_0407&SUBSYS_9016104D&REV_A1 PCI\VEN_10DE&DEV_0407&SUBSYS_9016104D PCI\VEN_10DE&DEV_0407&CC_030000 PCI\VEN_10DE&DEV_0407&CC_0300 Basic System Specs: System Manufacturer/Model Number - SONY VAIO Laptop / VGN-AR750E
Graphic Cards


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 14:25.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App