Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Windows not recognizing NVidia GeForce 8400M GT

13 Nov 2009   #51
UclaMac

Windows 7 64 bit
 
 

ok got through it but it would not boot up all i got was a black screen and I had to do a restore


My System SpecsSystem Spec
.
13 Nov 2009   #52
torrentg

7600.20510 x86
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by UclaMac View Post
ok got through it but it would not boot up all i got was a black screen and I had to do a restore
That happens when you don't edit the .inf correctly. I'd look over the steps and follow the directions carefully.
My System SpecsSystem Spec
13 Nov 2009   #53
UclaMac

Windows 7 64 bit
 
 

could you make me a modded inf file like you did for those others?
My System SpecsSystem Spec
.

13 Nov 2009   #54
torrentg

7600.20510 x86
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by UclaMac View Post
could you make me a modded inf file like you did for those others?
The tutorial is clear, well-written and there's nothing confusing at all about it. If you follow along, it's nothing difficult.

Since you're x64, I don't have the inf handy. So you'll have to edit it yourself by adding the following lines.

This goes to the section where all the others are under x64, 6.1 -

%NVIDIA_DEV.0424.01% = Section009, PCI\VEN_10DE&DEV_0424&SUBSYS_9016104D

This goes to the bottom [strings] section where all the others are.

NVIDIA_DEV.0424.01 = "NVIDIA GeForce 8400M GT"


Copy and paste them into the NV_DISP.inf and save. Then install as the tutorial says.
My System SpecsSystem Spec
13 Nov 2009   #55
UclaMac

Windows 7 64 bit
 
 

I am sorry I am such a pain, but I just downloaded it into the nvidia file like you said so its not in the program files.

My System SpecsSystem Spec
13 Nov 2009   #56
UclaMac

Windows 7 64 bit
 
 

yes my card is the 8400M GT
My System SpecsSystem Spec
13 Nov 2009   #57
UclaMac

Windows 7 64 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by torrentg View Post
Quote   Quote: Originally Posted by UclaMac View Post
could you make me a modded inf file like you did for those others?
The tutorial is clear, well-written and there's nothing confusing at all about it. If you follow along, it's nothing difficult.

Since you're x64, I don't have the inf handy. So you'll have to edit it yourself by adding the following lines.

This goes to the section where all the others are under x64, 6.1 -

%NVIDIA_DEV.0424.01% = Section009, PCI\VEN_10DE&DEV_0424&SUBSYS_9016104D

This goes to the bottom [strings] section where all the others are.

NVIDIA_DEV.0424.01 = "NVIDIA GeForce 8400M GT"


Copy and paste them into the NV_DISP.inf and save. Then install as the tutorial says.

I am sorry torrentG for being an idiot but im really not very computer savy. I tried to do what you said here but the update still cant find the right one when i modd the inf file. Whenever you get a chance could you mod it for me. I know im asking alot im just so fraustrated at this point please if you could help me and mod it for me I would be eternally grateful, if not thanks for all your help up to this point.
My System SpecsSystem Spec
14 Nov 2009   #58
daviddo9988

windows 7 home premium 64bit
 
 
nvidia geforce for laptop

Just go to laptop2govideo.com and download the latest nvidia driver along with the mod inf file for your windows 7 version (64 or 32 bit) they work I did it on my Sony vgn sz650n with nvidia 8400m Gs. thanks Torrentg for all of your help
My System SpecsSystem Spec
14 Nov 2009   #59
rkeilty

windows 7 64 bit
 
 

Hi Torrentg,
A quick question - I know you are busy helping UclaMac and others - thanks for your patience with us noobies! I have got everything working on my Sony Vaio with Windows 7, except for device manager showing standard pnp monitor. Is there a fix for this? Does it matter, for games and such?

Thanks
Ray
My System SpecsSystem Spec
14 Nov 2009   #60
rkeilty

windows 7 64 bit
 
 

Torrentg,
Sorry, I meant to say, "Generic PnP Monitor."

Thanks,
Ray
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Windows not recognizing NVidia GeForce 8400M GT




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Nvidia GeForce 8400M GT not found after Windows 7 64bit install
Hi all. I recently had problems with the factory installed Vista 32bit on my Sony Vaio VGN-AR51E. I decided to install Windows 7 64bit and since then my laptop has not found my graphics card Nvidia GeForce 8400M GT. On device manager, display adapters are shown only as Standard VGA...
Graphic Cards
Windows 7 Ult and Nvidia Geforce 8400m gs problem
So I have a Sony Vaio VGN-SZ670N and I upgraded it to Windows 7 Ultimate 64 bit. Now for some reason it doesnt work or it doesnt recognise it or something. It now says it is a Standard VGA Graphics adapter. I tried downloading the driver but it doesnt work. Somebody please help.
Graphic Cards
NVIDIA GeForce 8400M GT GPU
I've been search in the internet for a while to find the NVIDIA Driver. I tried the file that provided by the LaptopVideo2go.com, but it still not work. The properties of my Laptop: Laptop model: Sony VAIO VGN-FZ17G OS: Windows 7 x64 Home Premium Display card: GeForce 8400M GT GPU When I...
Drivers
nvidia geforce 8400m gt gpu
hello.i have a laptop sony vaio VGN-AR61M.when i bought it it was running on windows vista.but i formated it and now i have windows 7 ultimate 32 bit.i cant find the drivers for my graphics card:nvidia geforce 8400m gt gpu.PLEASE HELP ME!:(
Drivers
NVIDIA GeForce 8400M GS PLZ HELP''''''
hi there every one,I just joined this form today. And i am hoping you guys can help me,because I ll go mad with this proble. I have got HP dv9655 (kb398ea).Originally it came with Vista home premium.But last week i decide to download windows 7.I wiped my hard drive and did clean install...
Graphic Cards
Windows 7 Ultimate (64 bit) not recognizing NVIDIA Geforce 8600M GT
Here is my Display Adapter Hardware Ids: PCI\VEN_10DE&DEV_0407&SUBSYS_9016104D&REV_A1 PCI\VEN_10DE&DEV_0407&SUBSYS_9016104D PCI\VEN_10DE&DEV_0407&CC_030000 PCI\VEN_10DE&DEV_0407&CC_0300 Basic System Specs: System Manufacturer/Model Number - SONY VAIO Laptop / VGN-AR750E
Graphic Cards


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 16:02.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App