Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Lenovo H50-50 not detecting gpu

18 Apr 2016   #1
logo897

Windows 10
 
 
Lenovo H50-50 not detecting gpu

Hi all,

I have a problem on my hands unfortunately..

I have myself a Lenovo h50-50 and it is listed under my system specs. I went to turn on my PC after replacing my hard drive in it, and no screen whatsoever upon boot. The monitor does not turn on at all. I noticed that my led keyboard and everything else lit up fine and I could tell the PC booted because it took a while of holding my power button to turn it off.

What I've tried:

-put in another gpu
-reseat the camos battery
-change power supply unit
-unplug hard drives

I don't know what's going on because I remove my gpu and the PC boots with the screen lighting up. Everything is normal except for the gpu when I put it in my tower.


Any help would be greatly appreciated and I will gladly mark this as solved if it is fixed.


My System SpecsSystem Spec
.
18 Apr 2016   #2
logo897

Windows 10
 
 

I found this:

https://forums.lenovo.com/t5/Lenovo-...0/td-p/1845869

Could my gpu's just not be supported by this motherboard? Should I just get a gpu in the list? Which one should I get then if I should?
My System SpecsSystem Spec
19 Apr 2016   #3
RoasterMen

Windows 7 Home Premium 64-BIT
 
 

The only way to tell the computer sucessfully booted without any display is if the hard drive light starts showing activity.

Have you tried installing the card on your friend's PC?

According to what some people said in that link, It's trial and error.
My System SpecsSystem Spec
.

19 Apr 2016   #4
logo897

Windows 10
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by RoasterMen View Post
The only way to tell the computer sucessfully booted without any display is if the hard drive light starts showing activity.

Have you tried installing the card on your friend's PC?

According to what some people said in that link, It's trial and error.
Hi, no everyone I know literally has laptops except for my grandmother, but it's best if I don't tinker with her tower(its older and has been freezing on her a lot, even with a new hard drive). I've always had errors with this system, sadly. What is the most powerful card in that link do you think I should get? Or should I get one at all?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Lenovo H50-50 not detecting gpu




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Not detecting speakers?
So today when i got home form school i found that my power supply shit the bed on me so to test if every thing was still ok i went and took my brother and hook it up and it was all good. but then when i tried hooking up my speaker to it but it says there is nothing connected. so this is my question...
Sound & Audio
cd/dvd player not detecting cd or dvd
When I put in a cd or dvd into the cd drive Windows Media Center and Windows Media Player both give me the message No dvd or cd found in drive F. Just 2 weeks ago it worked but now I can't listen to music cd or play dvds.
Hardware & Devices
Lenovo Wifi Hardware not detecting after Win7 Formatting
hey guys, please help yesterday night i formatted my friend's lenovo laptop with Win7 Ultimate, All went perfect but when the desktop appear, i looked upon the network icon on the right bottom of the taskbar a cross sign appeared on it. Solutions - 1. i tried updating the drivers through device...
Hardware & Devices
Win 7 detecting WPA2 as WEP
I am using a Linksys WRT160nv2, I recently clean installed windows 7 on my Vista desktop. I thought it would be my NIC having problems so I installed a linksys WMP600N. It worked for a while until I updated everything and restarted now it won't work again. Is it my router problem, NIC problem?
Network & Sharing
W7 64 bit only detecting 3GB out of 4GB
Hey there, I recently installed a 4GB DDR2 800Mhz and under Control Panel\All Control Panel Items\System i can see that installed memory 4.0GB (2.94 usable) so i have 1 GB of ram missing ! :cry: anyone?
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 18:20.
Twitter Facebook Google+