Screen resolution problem


  1. Posts : 5
    windows 7 ultimate x64
       #1

    Screen resolution problem


    Now i'm running Win 7 x64 Ultimate.
    My normal resolution is 1440x900 i powered up my comp last night and i noticed straight away that it wasn't.
    It was set to 1024x768.
    I'm using an Nvidia Geforce 9500GT GPU.
    Straight away i uninstalled the driver as there was no option for 1440x900 and installed an older driver.
    Everything was fine.
    This morning i get the little yellow exclamation mark on my Nvidia icon in taskbar indicating an update, so i updated and stuff and everything was ok.
    I powered down my machine and went and did some things, came back, powered up rig and same damn problem.
    A friend thinks it might be something to do with my BCD file.
    Any suggestions please?
      My Computer


  2. Posts : 5
    windows 7 ultimate x64
    Thread Starter
       #2

    Right! It's just jumped back to 1440x900 on it's own while i was seeing what watching media looked like through VLC Player.
    So i'm thinking there's a glitch somewhere.
      My Computer


  3. Posts : 5
    windows 7 ultimate x64
    Thread Starter
       #3

    Now it's jumped back after a registry scan to 1024x768 and i'm hopping mad.
    Does anyone here have a clue as to what it might be?
      My Computer


  4. Posts : 2,047
    Windows 7 Home Premium 64-BIT
       #4

    Have you tried cleaning the graphics card?
      My Computer


  5. Posts : 708
    Windows 7 x64
       #5

    Use a eraser to polish the gold contact. at the same time check for any scratch on the gold contact.
    And check the slot for any bit of dirt.
    Insert in firmly to ensure the card is properly in.
      My Computer


  6. Posts : 5
    windows 7 ultimate x64
    Thread Starter
       #6

    Eric3742 said:
    Use a eraser to polish the gold contact. at the same time check for any scratch on the gold contact.
    And check the slot for any bit of dirt.
    Insert in firmly to ensure the card is properly in.
    I feel like an idiot.
    The cable wasn't plugged in properly
    I can be a real ass sometimes, thanks for any suggestions and help.
    That also goes out to anyone who posted.
      My Computer


  7. Posts : 2,047
    Windows 7 Home Premium 64-BIT
       #7

    Haha! It's okay, everyone sometimes do stupid things. Glad you sorted it out!
      My Computer


 

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 06:55.
Find Us