Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Help withLatest ATI DRIVER 9.2 Please

06 Mar 2009   #11
Airbot

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

I had some troubles with the 7 beta drivers, having more than 4gb of RAM, but I worked it out with the CCC 9.2's


My System SpecsSystem Spec
.
06 Mar 2009   #12
Dragonfly

Windows 7 Ultimate 32 & 64 -(Boot Camped Snow Leopard on a Mac Mini)
 
 

Do you use Driver Sweeper when changing vid drivers? Some say that's no longer necessary. Some also say you don't even have to uninstall the old drivers any more - just install the new ones over the old. I can tell you that didn't work for me. Installing 9.2 over the WDDM 1.1 drivers resulted in a driver install failure and now I still have 1.1 but my Catalyst Control Center has disappeared.

I'm going to bed. Grrr.
My System SpecsSystem Spec
06 Mar 2009   #13
Airbot

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

That's exactly what I did, install over the other ones. worked fine.
My System SpecsSystem Spec
.

06 Mar 2009   #14
Dragonfly

Windows 7 Ultimate 32 & 64 -(Boot Camped Snow Leopard on a Mac Mini)
 
 

Failed for me with the following in the install log:


Attached Thumbnails
Help withLatest ATI DRIVER 9.2 Please-92-failure.jpg  
My System SpecsSystem Spec
06 Mar 2009   #15
Airbot

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

hmm, I don't know then. Have you tried uninstalling the other drivers first? I just had the supplied windows drivers from WU, I unblocked the installer, ran it as administrator and installed it. restarted, ran the wei, and all was good. Did you try checking Vista SP1 compatibility mode and then install too?
My System SpecsSystem Spec
06 Mar 2009   #16
Dragonfly

Windows 7 Ultimate 32 & 64 -(Boot Camped Snow Leopard on a Mac Mini)
 
 

I'll try some things in the morning and report back.
My System SpecsSystem Spec
06 Mar 2009   #17
Airbot

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

OK..
My System SpecsSystem Spec
06 Mar 2009   #18
Dragonfly

Windows 7 Ultimate 32 & 64 -(Boot Camped Snow Leopard on a Mac Mini)
 
 

Finally got back to some semblance of normalcy:

*booted to SAFE and ran Driver Sweeper to clean out all the ATI display drivers.
*rebooted and installed the ATI drivers from my DFI mainboard disc.
(at this point, I had the drivers I wanted, but Catalyst Control Center, which I need for overscan adjustment, wasn't showing)
*re-ran the 9.2 ATI drivers - the driver install failed like before, but now I have the new CCC (2009.0203.228.40314)and the old drivers (8.552-081028a-071830C-VisionTek) and everything seems to be working as before.

Interestingly the ATI WDDM 1.1 drivers from Windows Update that initially caused all these problems can't be uninstalled from either Driver Sweeper or Programs and Features. I got the pop-up shown below. Finally killed it in Device Manager (although the update still lurks somewhere in my Win7 waiting to strike again if I ever hit "update drivers").

What a pain.


Attached Images
Help withLatest ATI DRIVER 9.2 Please-wddm-1.1-uninstall.jpg 
My System SpecsSystem Spec
06 Mar 2009   #19
Airbot

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

Hmm, yeah, that's strange. Maybe 9.3 or 4 will work out better for you when it comes out later this month. Sorry I can't be of any more help, I don't know what else to suggest.
My System SpecsSystem Spec
06 Mar 2009   #20
Dragonfly

Windows 7 Ultimate 32 & 64 -(Boot Camped Snow Leopard on a Mac Mini)
 
 

Since this 7 box is the dedicated HTPC in the den, I'm not about to try updating video drivers again, as long as these work. I've learned my lesson (I hope).
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Help withLatest ATI DRIVER 9.2 Please




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
No Drivers Found. Click Load Driver to Provide Mass Storage Driver....
Hi all, I'm getting the above error when trying to do a clean install of Windows 7 from a USB drive using the Rufus program for the ISO. I've tried everything I have found online and nothing works: 1. normal boot from a W7 ISO formatted as NTFS using Rufus - same error :shock: 2. Shift +...
Installation & Setup
Failed Update 0x800706be driver...but device mgr shows updated driver?
I tried to update my older Radeon ATI 5450 GPU via windows update... I received the message from windows update, and showed it failed update with the 0x800706be However when I go to device manager and check the details of the installed driver it clearly shows the new updated version? So I...
Drivers
Windows Driver Foundation User-mode Driver Framework service is Manual
Hi, All of a sudden the Windows Driver Foundation - User-mode Driver Framework service is set to Manual in Services. I clean installed Windows 7 a few weeks ago and my system is clean (as far as clean goes) as in only 15 programs installed (of which 5 x NVIDIA). I use this computer for work...
Drivers
Multiple BSOD. Driver Verifier Driver caught a driver corrupting
I have had BSOD for a while and being super busy I did not have time to look at it and get it fixed. Well Being a computer guy I assumed I could fix it myself. But with tons of research and trying to use every guide I can find I decided to try here(probably should have came here first). Today I...
BSOD Help and Support
No drivers found. click load driver to provide a mass storage driver f
Okay so, my laptop's system is unable to boot, so I just tried to format it since I have to do that for a very long time, and when it asked me in which partition I want to install windows there was nothing, although when I clicked "Load Driver" I could access the hard disk's files, the hard disk IS...
Hardware & Devices


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 19:08.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App