Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Card not found in Device Manager

24 Jan 2010   #11
AMDbrando

Windows 7 x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Zepher View Post
Is this one of the new 9800GT's that don't require external power? If so then maybe your mobo is not putting out enough power through the PCI-e slot.
Sure is. I'm digging through my BIOS settings looking for a voltage option...any ideas where it might be?


My System SpecsSystem Spec
.
24 Jan 2010   #12
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

That won't keep the card from being picked up by Windows. I'd follow my advice if I was you. I have been through this procedure many times at the EVGA forum.
My System SpecsSystem Spec
24 Jan 2010   #13
AMDbrando

Windows 7 x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by chev65 View Post
I would uninstall the drivers "if they installed" then shut down and remove the card. Reboot and then shut down again and reinstall the card into the PCI-e slot making sure that it's seated correctly, sometimes it helps to clean the contacts. Restart and see if Windows see's the card, it should install the VGA drivers if it see's the card. Repeat the procedure until the card is recognized.
So I uninstalled all drivers and rebooted. Then shutdown, removed the card, and restarted. Shutdown, installed card, not found. Shutdown, removed card, reboot...shutdown, install card, reboot, not found. Did this about ten cycles with no luck.

Among all this, Windows 7 like to "help" by auto-installing the drivers for the onboard device. I dual booted XP and tried on that too with no luck.

I think tomorrow I'm gonna go get another brand of the same card, and see if it will recognize that one, and maybe this on in the SLI slot...who knows. I'm getting very frustrated at this point.
My System SpecsSystem Spec
.

30 Dec 2010   #14
lloydakis

Windows 7 Professional x64
 
 

Did you ever find a solution? I'm having the same problem and nothing has worked for me.
My System SpecsSystem Spec
24 Feb 2011   #15
AMDbrando

Windows 7 x64
 
 

Nope. Periodically get it to SLI for a couple days, then disappears again. Ended up buying an ASUS card, and it has no problems. I think that the PCY drivers are not working well with W7.
My System SpecsSystem Spec
16 Mar 2013   #16
xXSpecialsoulXx

Windows 7 Home Premium X64
 
 


Heres a manual I MADE for this kind of problem , i had the same problem so
i wanna share this manual , its a powerpoint with solutions and programs

i hope this helps

NVIDIA Solucion Manual DRIVER [EN] (46 Mb)
https://mega.co.nz/#!MpZAQJyZ!MySJLk...xZ__WZPx65SuLY
My System SpecsSystem Spec
16 Mar 2013   #17
xXSpecialsoulXx

Windows 7 Home Premium X64
 
 



Heres a manual that i MADE for this kind of problem , i had the same problem so
i wanna share this manual , its a powerpoint with solutions and programs

i hope this helps

NVIDIA Solucion Manual DRIVER [EN] (46 Mb)
https://mega.co.nz/#!MpZAQJyZ!MySJLk...xZ__WZPx65SuLY
My System SpecsSystem Spec
16 Mar 2013   #18
Layback Bear

Windows 10 Pro. 64/ version 1709
 
 

Once again. Please start a New Thread and post your problem. This thread is very old and might be passed up by many.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Card not found in Device Manager




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Device manager showing up the wrong card.
WTF happened? :)) Could someone help me please? I got a little confused by it.:p
Graphic Cards
Driver not found for unknown 'ethernet controller' in device manager.
My system speccy's should be in my profile bit, please let me know if you need more information. Thanks :)
Drivers
can't find my graphic card on the device manager
HI i just bought a new laptop (lenovo g500 freedos) and installed windows7 ultimate on it. i installed the drivers from the cd that came with the laptop and everything works great...except for the graphic card...i cant find it on the device manager...the card is amd radeon hd 8750m...what can i...
Graphic Cards
Graphics card not showing in device manager
Hi there, I have recently bought the nvidia geforce GT630 graphics card which is a pci slot card, I have put the card in to the slot and screwed it in place. there are no cables to attach to the motherboard and it's not powering up or installing from the dvd I got with it. When i plug the monitor...
Graphic Cards
Wireless Adapter not found, yet its working properly in Device Manager
I recently moved my computer away from my router to a different room. So I bought myself a wireless adapter, a D-Link DWA-160 wireless adapter. I installed the drivers with the CD and followed the instructions. At the end of the installation it gave me this:...
Network & Sharing
GN9350 USb not found in device manager
Hi guys new to this forum, Help please. Ive got windows 7 running on a dell 760 machine, 4gb ram, 1.5tb disk. Windows is running as it should, few random issues. problem here problem there.. Nothing a reboot or kill task wont resolve. Ive got a GN9350 usb headset, works really well on...
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 04:05.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App