Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Weird problem with philips 105e1

24 Jan 2010   #1
asif105878

Windows 7 x64, Windows Xp SP3
 
 
Weird problem with philips 105e1

I'm not sure if its a problem with my monitor driver or graphics card driver. After I installed win 7 x64, windows sets my monitor driver to generic non-pnp monitor, supporting resolutions up to 1600x1200 and refresh rates up to 200 Hz, but my monitor actually supports resolutions up to 1024x768 and refresh rate of 120Hz. If I manually install my monitor driver from the list of incompatible drivers, the 'screen resolution' dialog box shows :
Display:1.display device on:VGA
It also shows that my monitor supports resolutions up to 1600x1200!
My graphics card in GeForce 8500GT and driver version is 195.62.

This is generally not a problem as I manually set resolution to 800x600 and refresh rate to 85Hz. but when I play some games or select a higher resolution from the game, I get a black screen. This problem persists even I start the game after selecting a higher resolution from the 'screen resolution' dialog box.




Attached Images
Weird problem with philips 105e1-untitled1.png Weird problem with philips 105e1-capture1.png 
My System SpecsSystem Spec
.
24 Jan 2010   #2
Coolness

Win 7 pro 64-bit, Ubuntu 9.10 64-bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by asif105878 View Post
I'm not sure if its a problem with my monitor driver or graphics card driver. After I installed win 7 x64, windows sets my monitor driver to generic non-pnp monitor, supporting resolutions up to 1600x1200 and refresh rates up to 200 Hz, but my monitor actually supports resolutions up to 1024x768 and refresh rate of 120Hz. If I manually install my monitor driver from the list of incompatible drivers, the 'screen resolution' dialog box shows :
Display:1.display device on:VGA
It also shows that my monitor supports resolutions up to 1600x1200!
My graphics card in GeForce 8500GT and driver version is 195.62.

This is generally not a problem as I manually set resolution to 800x600 and refresh rate to 85Hz. but when I play some games or select a higher resolution from the game, I get a black screen. This problem persists even I start the game after selecting a higher resolution from the 'screen resolution' dialog box.
Thats weird. Its always safest to put the resolution at the highest supported one. If you set a refresh rate at 200hz even tho the monitor doesnt support it, you risk pemanent damage. Is the "hide resolutions that dont support my screen" option checked? Are you sure you have the latest driver installed?
My System SpecsSystem Spec
25 Jan 2010   #3
asif105878

Windows 7 x64, Windows Xp SP3
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Coolness View Post
Is the "hide resolutions that dont support my screen" option checked? Are you sure you have the latest driver installed?
Yes this option is checked. The latest driver is 196.something. I have yet to try that driver.
My System SpecsSystem Spec
.

25 Jan 2010   #4
Coolness

Win 7 pro 64-bit, Ubuntu 9.10 64-bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by asif105878 View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Coolness View Post
Is the "hide resolutions that dont support my screen" option checked? Are you sure you have the latest driver installed?
Yes this option is checked. The latest driver is 196.something. I have yet to try that driver.
I think thats the newest. Try that, you can also go to the Nvidia control panel and check for settings in there. I'm now on a laptop with intel graphics so cant give you instructions. Just browse around, im sure you'll find something there.
My System SpecsSystem Spec
30 Jan 2010   #5
asif105878

Windows 7 x64, Windows Xp SP3
 
 

Well I installed nvidia driver 196.21 today and the same problem persists
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Weird problem with philips 105e1




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Philips SAA713x PCI TV card PROBLEM
Hello ... I need little help with my tv tuner card. I bought it like one year ago, it worked on XP prof. but it doesn't work on my Windows 7 32 bit.. So the problem is the driver (I think).. On the disk which i got with the card there are two drivers for XP and rest of that OS like ME Win 98......
Drivers
New monitor from Philips
Hey everyone, I've decided to buy a new monitor and I came here for quick recommendations and advice. I want a monitor that's ~21.5" size, Full HD (1920x1080), 16:9, with DVI or HDMI connection. What I am not sure about is LED -- I know LED's are supposed to be better but what is better over an...
Hardware & Devices
[PLEASE HELP] Problem with Graphic Cards & Philips TVs..
I have connected my computer to the Philips Aurea 42PFL9900D through HDMI. Everything seems to work fine except 1 thing and that is that the screen blinks (black screen) for 1 second and then goes back to normal sometimes. I thought that it might be a problem with the graphics card (gtx...
Graphic Cards
Philips SHM6103U.
A friend had given me a headset to use since my old one had stopped working which works perfectly on his computer even to the extent he done a commentary with it the previous night. I had attempted to plug it into my computer via 3.5mm sound and mic port. Currently I receive sound playing threw...
Sound & Audio
philips SAA713x PCI TV card PROBLEM
Hello ... I need little help with my tv tuner card. I bought it like one year ago, it worked on XP prof. but it doesn't work on my Windows 7 32 bit.. So the problem is the driver (I think).. On the disk which i got with the card there are two drivers for XP and rest of that OS like ME Win 98... and...
Drivers
Philips SLA 5520
I have a Philips SLA 5520 wireless streamer it plays music from my PC ok through the home network but I would like to use the play to function in 7 when activating it finds the streamer when contacing media device but then stays at contacting media server. any ideas it appears in my network as...
Music, Pictures & Video


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:41.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App