Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: ATI Fails again for me..

04 Jun 2010   #1
Sissalina

Windows 7 x86 Ultimate
 
 
ATI Fails again for me..

okay... first i want to point out, I HATE ATI, it always fails for me, but this time. IT'S WAY TO MUCH :S.

anyway

i got several issues. so please help me out. - btw, 1st time i post on this forum, so please be friendly to my nib posting skills, haha

anyway. for some lame reason, when playing www.runescape.com i always get some lame graphic fails (like the items gets larger and then to random size).
include it sometimes goes to black screen and then either crash my computer or just goes back to game.

Error 1 : display driver amd has stopped working and has recovered

Error 2 : i got some idiotic "hardwares" to my graphic card, there wont work right, or dissapear.. they appear like, you set a "usb memory card or well eh name" into your usb port, it wont get away..

some info about my pc :
Windows 7 86x - full updated
2gb ram
2.8gb dual core

Graphic card :
ASUS EAH4350 SILENT/DI/1GD2 (1 GB) - Grafikkort - Hardware - EDBpriser - find og sammenlign de bedste priser og tilbud på danmarks bedste prisguide
-sorry for the danish site, anyway click specifikationer for details on graphic card-
and yes, i have both used cd's software-hardware and the latest driver on ati site


-oh yeah, it's not like i can't run games there need alot of use-
i can easily play cod4-5, mw2, css and other games. no problems. just seems to be a problem, when i play runescape.

Thanks for your time and/or help


My System SpecsSystem Spec
.
04 Jun 2010   #2
kurahk7

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Sissalina View Post
okay... first i want to point out, I HATE ATI, it always fails for me, but this time. IT'S WAY TO MUCH :S.

anyway

i got several issues. so please help me out. - btw, 1st time i post on this forum, so please be friendly to my nib posting skills, haha

anyway. for some lame reason, when playing www.runescape.com i always get some lame graphic fails (like the items gets larger and then to random size).
include it sometimes goes to black screen and then either crash my computer or just goes back to game.

Error 1 : display driver amd has stopped working and has recovered

Error 2 : i got some idiotic "hardwares" to my graphic card, there wont work right, or dissapear.. they appear like, you set a "usb memory card or well eh name" into your usb port, it wont get away..

some info about my pc :
Windows 7 86x - full updated
2gb ram
2.8gb dual core

Graphic card :
ASUS EAH4350 SILENT/DI/1GD2 (1 GB) - Grafikkort - Hardware - EDBpriser - find og sammenlign de bedste priser og tilbud på danmarks bedste prisguide
-sorry for the danish site, anyway click specifikationer for details on graphic card-
and yes, i have both used cd's software-hardware and the latest driver on ati site


-oh yeah, it's not like i can't run games there need alot of use-
i can easily play cod4-5, mw2, css and other games. no problems. just seems to be a problem, when i play runescape.

Thanks for your time and/or help
Did you try running runescape in xp compatibility mode?
My System SpecsSystem Spec
04 Jun 2010   #3
Sissalina

Windows 7 x86 Ultimate
 
 

Nope, i hate xp . but my bro has same card, and he got np on xp o.O...

EDIT : my old graphic card, didn't have this problem.. it only appeared after i got this new graphic card (my old was a ati aswell)
My System SpecsSystem Spec
.

04 Jun 2010   #4
stormy13
Microsoft MVP

Win 7 Ultimate x64
 
 

He didn't say run it in XP or XP Mode, he said XP compatibility mode,

Compatibility Mode - Vista Forums
My System SpecsSystem Spec
04 Jun 2010   #5
Lordbob75

Windows 7 Ultimate x64, Mint 9
 
 

Sounds like you might be better off just buying a new NVidia card if you hate ATI this much.....

Also, try removing ATIs driver, and reinstall the updated ones.

~Lordbob
My System SpecsSystem Spec
04 Jun 2010   #6
Sissalina

Windows 7 x86 Ultimate
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by stormy13 View Post
He didn't say run it in XP or XP Mode, he said XP compatibility mode,

Compatibility Mode - Vista Forums
how would that really help?, when it's a new graphic card, there cause the trouble, when the old one worked perfect. include i've always used windows 7, since it came out.

EDIT : tryed to set it as compatible with xp sp 3. same thing. tryed on the install and reinstalled and on the already installed (which basically means i changed it on the exe files)

Quote   Quote: Originally Posted by Lordbob75 View Post
Sounds like you might be better off just buying a new NVidia card if you hate ATI this much.....

Also, try removing ATIs driver, and reinstall the updated ones.

~Lordbob
already tryed all those drivers, same thing. even were so desperated to try microsofts version :/. and yeah, i wanted NVidia, but sold out, so bought the next best (couldn't find anything else beside ati, so yeah)
My System SpecsSystem Spec
04 Jun 2010   #7
Lordbob75

Windows 7 Ultimate x64, Mint 9
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Sissalina View Post
Quote   Quote: Originally Posted by stormy13 View Post
He didn't say run it in XP or XP Mode, he said XP compatibility mode,

Compatibility Mode - Vista Forums
how that? o.O
Right click on the shortcut and hit properties
Then go to the compatibility tab and choose XP.

~Lordbob
My System SpecsSystem Spec
05 Jun 2010   #8
Sissalina

Windows 7 x86 Ultimate
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Lordbob75 View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Sissalina View Post
Quote   Quote: Originally Posted by stormy13 View Post
He didn't say run it in XP or XP Mode, he said XP compatibility mode,

Compatibility Mode - Vista Forums
how that? o.O
Right click on the shortcut and hit properties
Then go to the compatibility tab and choose XP.

~Lordbob
as i said a little bit before. did try that, no luck.. unless theres a specific file to do it on.

-note, i dont have a shortcut o.O
My System SpecsSystem Spec
05 Jun 2010   #9
kucing13

 

you don't have the runscape shortcut?
My System SpecsSystem Spec
05 Jun 2010   #10
Sissalina

Windows 7 x86 Ultimate
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by kucing13 View Post
you don't have the runscape shortcut?
lol no, it's a homepage game. but they do have a download able client.. lemme try that 1.

-tryed downloading the client, and made it xp comb... whatever name, didn't work either-
My System SpecsSystem Spec
Reply

 ATI Fails again for me..




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Windows Experience Index fails/winsat formal fails invalid character
So you try to run the 'rate my computer' and it fails showing this error message: http://i86.photobucket.com/albums/k109/mikesndbs/New%20PC%202014/syserrorwei_zpse6784f1e.jpg You are then advised to run a command prompt (old dos screen) as administrator and key in and run winsat formal. ...
Performance & Maintenance
WEI fails to complete, fails the "video" portion...
On the gaming PC that I'm fixing for my son's friend, the WEI fails to complete, and fails the "video" portion... could the old 9800 GTX 512MB video card be failing? I've installed the newest nVidia drivers and all seems to running well, but I can't use WEI to get a baseline before I start tweaking...
Graphic Cards
Windows fails to boot, startup repair fails to fix
Hello more knowledgeable person than myself. I've been having trouble trying to get my computer to boot; I'd noticed a drop in performance (still unsure why) so decided to boot up in safe mode and poke around - it was not my original intention to install Advanced SystemCare 5.3.0 but somehow it...
General Discussion
Programs missing, Windows repair fails, and Windows upgrade fails
Hello and thanks for reading. Let me begin by saying I've been trying to figure this problem out for hours and hours now, and every solution I find that looks promising, just leads me in circles. I'm trying my best to avoid a clean install. The problem started while playing a game, causing a...
General Discussion
SP1 fails
I have 4 PC's and 3 of them have SP1 fine, they were all initial W7 install. The 4th one was upgraded from Vista and flatly refuses ti install SP1? In normal mode it gets to 15% configuring, reboots and rolls back. I downloaded the SP and ran it in Safe Mode. This time it gets to 30% configuring,...
Windows Updates & Activation
Two issues: Upgrade install of W7x86 fails and W7x64 fails to clean install
Clean installing W7 x86 is no problem. But 1) upgrading Vista x86 to W7 x86 fails and automatically rolls back to Vista, and 2) attempt to clean install W7 x64 results in BSOD when rebooting to finalize the process. Any suggestion would be appreciated.
Installation & Setup


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 14:55.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App