Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: L2 Cache Problem

14 May 2009   #1
cdwy55

Windows 7
 
 
L2 Cache Problem

After installing Win 7 Ultimate I ran PC Pitstop evaluation tool. It reports that my L2 Cache may be disabled and instructs me to enable it in my BIOS. Everything looks correct in the BIOS. Am using Intel Core Duo. Everything runs very fast and perfectly. Except for Mozilla icons.

Has this happened to anyone else? Is there a a easy test to check on my L2 cache functionality?

Thanks.

cdwy55


My System SpecsSystem Spec
.
17 May 2009   #2
Anthony

Microsoft Community Contributor Award Recipient

MS Windows 7 Professional 64-bit SP1
 
 

Don't believe everything that PC Pitstop is telling you....

Try CPUID to check your L2 cache.
My System SpecsSystem Spec
17 May 2009   #3
cdwy55

Windows 7
 
 
L2 Cache

Anthony:

Thanks, checked it and the L2 shows 2048 Kbs. Seems high for cache. Is 2 Mb normal? I hope my memory (2048 Mbs-2 Gig's) isn't acting as the L2. Just a coincidence?

Thanks in advance for you response.

Cullen
My System SpecsSystem Spec
.

17 May 2009   #4
Anthony

Microsoft Community Contributor Award Recipient

MS Windows 7 Professional 64-bit SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by cdwy55 View Post
Anthony:

Thanks, checked it and the L2 shows 2048 Kbs. Seems high for cache. Is 2 Mb normal? I hope my memory (2048 Mbs-2 Gig's) isn't acting as the L2. Just a coincidence?

Thanks in advance for you response.

Cullen
Yes, This is normal on today's CPUs

Look at mine


Attached Images
L2 Cache Problem-l2cache.png 
My System SpecsSystem Spec
17 May 2009   #5
cdwy55

Windows 7
 
 
L2

Thanks. I feel much better now.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 L2 Cache Problem




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Cache problem in hard external drive
Hello guyz I have a problem, I have bought a new hard drive, Adata HD710 and i formatted it as Exfat. But every folder I make in it, the folders' thumbnails do not show contents icons so all folders look like they are empty. what is the problem? :huh:
Hardware & Devices
BSOD and icon.cache problem
please help me. i always get BSOD after quitting a game DOTA 2. and also tried the iconcache.db repair but still not working. thank you.
BSOD Help and Support
Presentation font cache problem
Hello everybody, i have been trying to delete my cache files(particularly the ones in the following screenshot) and find that it's an impossible task. Any ideas
General Discussion
Network Cache problem
Hi Not sure how best to describe the problem so if my wording is inaccurate I apologise. I was sharing an ext usb drive on an XP machine, but have now moved it to my main win 7 machine. However, when I go into network and look at the old XP machine it still shows the "Share" but obviously...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 21:10.
Twitter Facebook Google+