Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Mobo doesn't have RAID, so what do you think of these?

01 Jun 2009   #1
Bryce

Vista Ultimate x64, Windows 7 RC 7100
 
 
Mobo doesn't have RAID, so what do you think of these?

The mobo I got doesn't have RAID like I thought so instead of the 2x SSDs and 2x WD Black drives what do you think about these:

Newegg.com - ASUS P5Q SE/R LGA 775 Intel P45 ATX Intel Motherboard - Intel Motherboards - $99

4x 640gb WD Black drives in RAID 0

That mobo is the exact same as the one I got so all my hardware will be fine on it but it's got the RAID controller on it so no giving up an PCI slot for the RAID controller card.

Total is $420.

Thoughts? And then next month I'll get the SSDs.

OR I could get the following:

1x 30gb OCZ Vertex SSD
2x 640gb WD Black Drives
And that mobo

Total: $415.

And then next month just get more drives.


My System SpecsSystem Spec
.
02 Jun 2009   #2
Cyberwolf

Windows 7 Ultimate x64
 
 

I'd wait on SSD's, especially with the SATA3 standard being finalized. I'd probably wait on the board too unless you have tons of extra cash to spare.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Mobo doesn't have RAID, so what do you think of these?




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Upgraded To Z170 Mobo, Now Windows Update Doesn't Work?
Hi all, I recently built a new computer on the Z170 / Skylake platform from a Z77 / Ivy Bridge based computer. I noticed USB 3.0 seems to be an issue with Windows 7, which I'm having problems with. But I also encountered problems with Windows Update, which just seems to hang when checking for...
Windows Updates & Activation
RAID 0 help Shows up fine then disappears (new mobo Asrock Extreme 4
Hello, I recently lost my ASUS P8Z68 Pro Gen 3 and replaced it with a AsRock Z77 Extreme 4. I put all my old components on the new board (2600K w/ H220, 16GB Ripjaws, Corsair Extreme SSD 250 GB w/ Win 7 and two WD 1Tb SATA HDD in RAID 0). All went well. When I was done the RAID 0 drive was fine...
Installation & Setup
Booting issues after moving RAID from one mobo to another.
This is a bit unusual, and I've not anyone discussing this before. I changed my older MSI motherboard to a newer one. I had RAID on the old one using an expansion card; but the new mobo has a built-in RAID, so I hooked up the drives (SATA) directly to it. AFter establishing the RAID, it looks...
Installation & Setup
Got a new mobo - Intel Matrix Raid problems!
Hi, First thing I'd like to say is that I'm not a newb who's posting his first ever question here on the site. I had an account here and I guess I haven't logged in for awhile so I was deleted. So I had to create a new account using my old member name. So here's my latest problem. I hope...
Hardware & Devices
W7 doesn't allow Asus mobo disc. How can I get around t
I have W7 RC beta being used with an Asus P5Q-E motherboard and 4g's of RAM. When I try to install the applications on the Asus disc, which include things like fan mangement and an overclocking utility, W7 gives me an error message stating that disc does not support the OS. 'WNT_6.1P_32_MCE'. How...
Hardware & Devices


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 04:25.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App