Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: USB Device Gets No responce from windows

21 Oct 2010   #1
nolantech

Window 7 Pro 64 bit
 
 
USB Device Gets No responce from windows

I'm a telephone tech and I'm trying to migrate from My Dell D830 with XP to My new Sony F1390 vaio Laptop with win 7 pro 64 bit. The USB ports seem to work normal with thumb drive, external Hard drives, Ipod and such. But when I try to plug into a Panasonic Voice mail or phone system with USB I get no response at all I have drivers but windows needs to see the USB device to use them. I tried in virtual XP mode with same results. The drivers are not in an executable install file. They are for Win 7 64bit. It works fine on my XP machine.


My System SpecsSystem Spec
.
22 Oct 2010   #2
karlsnooks

MS Windows 7 Ultimate SP1 64-bit
 
 

Welcome to SevenForums.

Now I'm confused. Precisely what are you plugging into a USB port? I'm no a phone man so I can't tell whether you are talking about hardware or what?

If it's hardware, have you been to the manufacturer's website to see if he has any drivers for 64bit Win 7 or other instructions?
My System SpecsSystem Spec
22 Oct 2010   #3
nolantech

Window 7 Pro 64 bit
 
 

It is a voice mail system and a Phone system you can program them through USB port. I have the drivers but I get no response from windows when I plug into either device in order to load the drivers.
My System SpecsSystem Spec
.

22 Oct 2010   #4
Night Hawk

W7 Ultimate x64/W10 Pro x64 dual boot main build-remote pc W10 Pro x64 Insider Preview/W7 Pro x64
 
 

Hello nolantech Welcome to the Seven Forums!

Your main problem deals with the network adapter and network settings. You will first need to take a trip into the the device manager and look under the network adapters tab or other devices if Windows hasn't detected anything when first plugged in.

The second place if you find the item for the adapter is working properly is the Control Panel>Network & Sharing Center section there.(see image attached below for example) You have to get the connection if Windows sees it active mapped.

That will show Local Access being connected following a few trial and error attempts at first. But once you are configured correctly you suddenly see a new prompt for select Home, Work, or Public where most simply click on the Home option on that. Note when installing 7 with the connection already plugged in you will see that when the installation is first finishing up.


Attached Thumbnails
USB Device Gets No responce from windows-network-sharing-center.jpg  
My System SpecsSystem Spec
22 Oct 2010   #5
nolantech

Window 7 Pro 64 bit
 
 

I appreciate the replies I will attempt this tomorrow and see what happens. Thanks
My System SpecsSystem Spec
22 Oct 2010   #6
nolantech

Window 7 Pro 64 bit
 
 

Thank you for your advice. They were in the device manager and I was able to add the driver. Windows reacted this time when I plugged it in. I'm think it's because I added bionic_admins to my user account or enabled the Administrator account. But it worked that all that matters. Again Thank You.
My System SpecsSystem Spec
22 Oct 2010   #7
Night Hawk

W7 Ultimate x64/W10 Pro x64 dual boot main build-remote pc W10 Pro x64 Insider Preview/W7 Pro x64
 
 

You're welcome! It's typically one intial item that needs to be configured correctly to get 7 online.

When setting a second new case along with a couple of others on the same connection and then putting the main case back I had to go back over things again to see the connection re-established. You'll get the hang of it.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 USB Device Gets No responce from windows




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
NAS device shown as UPnP Media Device not Storge Device in Explorer
I have three NAS units on my home network - WD My Cloud 6TB, WD My Book Live Duo 8TB and Seagate GoFlex Home 4TB. The two WD units show up as storage devices but the Seagate shows up as a UPnP AV device. This means I cannot see or access any of the folders. I can only get to it thru Window Media...
Network & Sharing
Forget/remove unpaired Bluetooth device WDM shows BT Peripheral Device
I paired Microsoft Designer Bluetooth Keyboard and Mouse to my Windows 7 Professional x64 HP ZBook 14 which is connected to my company's corporate domain. Everything worked beautifully until they had to re-image my PC to resolve a disk encryption issue. That issue is resolved, but I have had bad...
Hardware & Devices
Base system device, core processors yellow triangle in device manager
Dell Vostro 1400, Core2Duo. Installed Windows 7 64 bit a year and a half ago. For those not familiar, the Vostro is not entirely compatible with 64 bit, so the drivers are a little hit and miss. Computer runs slow sometimes, has since the install. I don't think I've ever seen the yellow...
Hardware & Devices
Bluetooth device not in device manager, no hardware switch, Acer netbk
Model is Acer Aspire One D270. Internal bluetooth doesn't work. Nothing in device manager. Fn+F3 is meant to control it, but doesn't. May be because I've messed with some programs. Trying to re-install to factory settings. Any suggestions at all? thanks D:
Network & Sharing
base system device, video controller and unknown device missing
hie i have just installed window 7 and this devices are missing, any help will be very much appreciated. base system device device id PCI\VEN_1217&DEV_7110&SUBSYS_117C10&PEV_00 PCI\VEN_1217&DEV_7110&SUBSYS_117C10CF PCI\VEN_1217&DEV_7110&CC_088000 PCI\VEN_1217&DEV_7110&CC_0880 UNKNOWN...
Drivers


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:02.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App