Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: oh no- updated some drivers - to HD's turned unallocated !

03 Dec 2010   #1
rozroz

windows 7 ultimate x64
 
 
oh no- updated some drivers - to HD's turned unallocated !

hello again in trouble land!
after my bios & fan trouble, i took the chance of letting driver genius update the drivers. it found some realtec, nvidia and some more chip and intel stuff to update.
did a system restore.
now suddenly windows cant recognize to HD's on the system.
i went to manage- and it shows them as unallocated !!!
and now i it tells me there's no system restore point!

*i won't do a thing until you advise me !

please tell me there's no harm! :




Attached Thumbnails
oh no- updated some drivers - to HD's turned unallocated !-manage-unloccated.png  
My System SpecsSystem Spec
.
03 Dec 2010   #2
rozroz

windows 7 ultimate x64
 
 

please, anyone? i'm about to take my special occasion clonex...

* these two HD's are IDE - the system drive is sata..
tried disconnecting them and let windows recognize them again but it's the same.
i cannot find any reason for them to be suddenly erased due to some driver updates,
so i'm still trying to be optimistic.
however, this driver genius "told" me it's doing a restore point - but windows claims there's none. what the hell happened?? couldn't find any help searching here or googling.
and no, i didn't back up my drivers.

My System SpecsSystem Spec
03 Dec 2010   #3
brianzion

Operating System : Windows 7 Home Premium Edition 6.01.7600 SP1 (x64)
 
 

hi dont panic this happened after you updated drivers?
My System SpecsSystem Spec
.

03 Dec 2010   #4
brianzion

Operating System : Windows 7 Home Premium Edition 6.01.7600 SP1 (x64)
 
 

have you data on the two drives? you may have lost it if so Right click the unpartitioned spaces and hit create partition.
It will partition, format, and assign a drive letter.
My System SpecsSystem Spec
03 Dec 2010   #5
rozroz

windows 7 ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by brianzion View Post
hi dont panic this happened after you updated drivers?
yes, after that.
after the bios update they were fine
My System SpecsSystem Spec
03 Dec 2010   #6
rozroz

windows 7 ultimate x64
 
 

ok i'm calm and ready for action
My System SpecsSystem Spec
03 Dec 2010   #7
fseal

Windows 7 x64 Ultimate
 
 

Try starting windows in safe mode and see if the drives become visible again....
My System SpecsSystem Spec
03 Dec 2010   #8
Purkinje

Windows 7 Professional x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by rozroz View Post
tried disconnecting them and let windows recognize them again but it's the same.
I would try going to the manufacturer's website and getting the correct driver there. That way, you can be sure that you are using the correct driver. It's possible that Driver Genius installed the incorrect driver updates.

When you install the new drivers, please make sure to uninstall the current, broken drivers for those drives before installing the drivers from the manufacturer's website.
My System SpecsSystem Spec
03 Dec 2010   #9
rozroz

windows 7 ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Purkinje View Post
Quote   Quote: Originally Posted by rozroz View Post
tried disconnecting them and let windows recognize them again but it's the same.
I would try going to the manufacturer's website and getting the correct driver there. That way, you can be sure that you are using the correct driver. It's possible that Driver Genius installed the incorrect driver updates.

When you install the new drivers, please make sure to uninstall the current, broken drivers for those drives before installing the drivers from the manufacturer's website.
it's a mess, 17 drivers. first i need to know which one is responsible..
My System SpecsSystem Spec
03 Dec 2010   #10
brianzion

Operating System : Windows 7 Home Premium Edition 6.01.7600 SP1 (x64)
 
 

when you updated the bios everything was ok then? its since you updated the drives then tried a system restore? have you the windows disk or a recovery disk?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 oh no- updated some drivers - to HD's turned unallocated !




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
My drivers need to be updated?
Here is my Display info; Name: ATI movility Radeon HD 3400 Series DAC Type: Internal DAC(400MHz) Total Memory: 858Mb My games run excellently when played on low or medium quality but aren't doing well on high, Plus they lag when any mods (models, textures, etc..) are added. My...
Graphic Cards
no sound at all, all drivers updated
hi, http://img853.imageshack.us/img853/2205/19310672.jpg a few days ago, after a restart of my PC, I didn't get any sound at all, and still dont get it. all my drivers are apdated, realtek, motherboard drivers, graphic driver... i've tried uninstalling and reinstalling realtek driver and...
Sound & Audio
I think I turned my video drivers off, how to turn back on?
I need some help, I think I turned my video drivers off and now I need some help getting them back on. A few weeks ago my graphics card failed and some dialogue box showed up and then the computer shut down. Since then I have replaced the card and solved another issue I was having. I can not get...
Graphic Cards
Help...Updated drivers still get BSOD
Attached is my last mini dump. I need some direction on how to repair this... Thanks in advance Jeremy
BSOD Help and Support
Updated ATI drivers
I have to rebuild my machine again.. So I am left with the old problem with ATI drivers. The MB manufacturer still has not put any updated drivers for the chipset/video card. the ones that have are from 2009/08/14. Now I know that ATI has released many new versions since then. Am I wise to...
Drivers
Ati updated drivers
You guys i give you ATi updated drivers... via http://support.ati.com/ics/support/default.asp?deptID=894&task=knowledge&questionID=39069 (thanks for everyone for reminding me about the 403 error and grim for the link)
Drivers


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 09:16.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App