Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Still got problems

06 Mar 2011   #21
profdlp

Main - Windows 7 Pro SP1 64-Bit; 2nd - Windows Server 2008 R2
 
 

Try running HijackThis

Careful! Don't undo anything just yet - most of what it finds is stuff you need.

Attach a copy of the log here.


My System SpecsSystem Spec
.
06 Mar 2011   #22
Tepid

Win 7 Ultimate 32bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by ZenixNet View Post
My computer is being realllyy weird right now. It's taking me several minutes to get to seven forums and it takes 30+ seconds to launch a program. It seems the more I put it to sleep mode the stranger it acts.
Do what profdlp has suggested,,,,

But in addition, do the following....

disable hibernate

I would also delete pagefile.sys
Download both reg files in that tutorial
Double click the Enable Clear Paging File at Shutdown

The shutdown may take a moment as it deletes the pargefile.sys

Then shutdown and let system sit for 5 min.
then power back on
The startup may seem slow due to creating the Pagefile.sys again

Check C:\ for hiberfil.sys and if it still exists delete it.
You may have to Show Hidden Files to see it

Then
Double click the Disable Clear Paging File at Shutdown


The reason for this is that sometimes, the pagefile and hiberfil can get corrupted data in them and cause issues
My System SpecsSystem Spec
06 Mar 2011   #23
ZenixNet

Windows 7 Home Premium 64-bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by profdlp View Post
try running hijackthis

careful! Don't undo anything just yet - most of what it finds is stuff you need.

attach a copy of the log here.
HiJackThis.txt


My System SpecsSystem Spec
.

06 Mar 2011   #24
profdlp

Main - Windows 7 Pro SP1 64-Bit; 2nd - Windows Server 2008 R2
 
 

Tepid gave some great advice. It's well worth doing.

As for the HijackThis! log, other than the usual bloat that legitimate programs like to jam in there, I didn't spot anything fishy. (Disclaimer: I've been extremely busy today and didn't get a chance to super-scrutinize it. Another pair of eyes looking it over would be nice.)
My System SpecsSystem Spec
06 Mar 2011   #25
Commodore Pet

Windows 7 Home Premium 64 bit SP1
 
 

As mentioned earlier, check your CPU and GPU temps, this could be a heat problem. Also, if you have access to another power supply I would try swapping it out.

Then again, I wonder what MSE will find. When it finishes I would run Superantispyware (or equivalent) as well.
My System SpecsSystem Spec
06 Mar 2011   #26
ZenixNet

Windows 7 Home Premium 64-bit
 
 

My CPU temps are anywhere from 100-140, not sure about GPU - how do I check?

MSE and Malware Bytes don't find anything.
My System SpecsSystem Spec
06 Mar 2011   #27
Commodore Pet

Windows 7 Home Premium 64 bit SP1
 
 

To check GPU temp go to catalyst control centre. I assume you mean CPU from 100 to 140.


Attached Thumbnails
Still got problems-gpu-temp.jpg  
My System SpecsSystem Spec
06 Mar 2011   #28
ZenixNet

Windows 7 Home Premium 64-bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Commodore Pet View Post
To check GPU temp go to catalyst control centre. I assume you mean CPU from 100 to 140.
CCC was causing BSOD's on my system and I had to uninstall it. Any other way to check GPU Temp?
My System SpecsSystem Spec
06 Mar 2011   #29
ZenixNet

Windows 7 Home Premium 64-bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Tepid View Post
Quote   Quote: Originally Posted by ZenixNet View Post
My computer is being realllyy weird right now. It's taking me several minutes to get to seven forums and it takes 30+ seconds to launch a program. It seems the more I put it to sleep mode the stranger it acts.
Do what profdlp has suggested,,,,

But in addition, do the following....

disable hibernate

I would also delete pagefile.sys
Download both reg files in that tutorial
Double click the Enable Clear Paging File at Shutdown

The shutdown may take a moment as it deletes the pargefile.sys

Then shutdown and let system sit for 5 min.
then power back on
The startup may seem slow due to creating the Pagefile.sys again

Check C:\ for hiberfil.sys and if it still exists delete it.
You may have to Show Hidden Files to see it

Then
Double click the Disable Clear Paging File at Shutdown


The reason for this is that sometimes, the pagefile and hiberfil can get corrupted data in them and cause issues
Just did this, now to wait and see if anything changed.
My System SpecsSystem Spec
06 Mar 2011   #30
profdlp

Main - Windows 7 Pro SP1 64-Bit; 2nd - Windows Server 2008 R2
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by ZenixNet View Post
...Any other way to check GPU Temp?
I use Core Temp to check everything.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Still got problems




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Many problems with video errors and somehow RAM problems
Okay so for a while now i have been having many problems. First off i had a PC with the video card i am using right now(Nvidia GTX 295), and it has been "losing signal" and just plain old crashing. So i bought a PC off my uncle. Its got reletivly good hardware, but i am still getting the same...
General Discussion
USB Problems, Errors and port problems!
I have a Dell Inspiron 1545 laptop, not to long ago I had to replace my hard drive. After that I reinstalled windows 7. Before this the usb devices would charge just not be recognized. Now only ONE port does everything (charge, sync, etc.) the other two just stopped working. I have no clue if its a...
Hardware & Devices
Can't start up my computer. (Driver problems, BSOD, other problems)
Hi I hope I'm placing this in the right section, if not, then could someone tell me where to put it and I'll post it again. I've got a Samsung RV510 laptop with Windows 7 HP 64 bit. About 2 weeks ago, I was watching a Youtube video, had Spotify and Facebook open too, and my computer...
BSOD Help and Support
extract problems, random BSOD errors all those problems
hi guys i dunno why i have many problems with win7 since installation and so far btw i wrote many topics before about my installation and eventually i didn't found any solution so i took my pc to computer shop and they solve the problem after that i installed win7 without any problems...
BSOD Help and Support
Windows Index Problems a.k.a Windows Assesment Problems
Hi, I have had Windows 7 for a while now and have continually tried to run windows assesment tool for a while now, but each time I run it, it always ends up having a problem when it starts "Tuning Windows Media Decoding" and ends up closing. This is not terribly important but I was just wondering...
Performance & Maintenance
Problems leading to problems...
Hello, I am new to the forum, and I am hoping someone can help me out. I am attempting to install Win 7RC 64 bit on my system and seem to run into another problem as soon as I solve one. I am now at a problem that has me at a loss. Bear with me as I outline what I have done so far. I had...
Installation & Setup


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 21:18.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App