Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: CD/DVD drives not showing up

11 Jul 2009   #21
Gunny3053

win7
 
 

HI DJg--Ok what is next, looks like you are really up to a good challenge. :-)

I was think since I never had a software disc for either of the DVD drives, maybe I should just get the Mod #'s of each and get the drivers for them, or is this waisted time and effort. Being I have never had to do this before, after going from the Beta to the RC and once in between for what ever. And this is just happening this time when it got dumped.

Thanx...Gunny


My System SpecsSystem Spec
.
11 Jul 2009   #22
DJG

 

You shouldn't need drivers, but I think there may be a conflict between the two drives - did you try using one only, then the other? And try booting a bootable DVD/CD from each?

I'd probably start using the IDE DVD only. Are your harddrives SATA? How many? Connected to which SATA ports? The SATA DVD is connected to which port?

Edit: OK, my to-do just called so I'll be out for a couple of hours, I'll check in then.
My System SpecsSystem Spec
11 Jul 2009   #23
Gunny3053

win7
 
 

DJG-- Ok see you when you get back, I know how those honey-do's are.

Any way to answer your questions---Maxtor HD SATA Port 1
Pioneer DVD SATA Port 0
Lite on DVD IDE not shown in the Bios.

MOBO has 6 SATA ports. I will try a couple of things for now. The Boot up thing and disconnecting one DVD drive to see what happens.

Thanx...Gunny
My System SpecsSystem Spec
.

11 Jul 2009   #24
DJG

 

I'm back from three hours on a MAC trying to help some friends ... my brain hurts . Win 7 is way better than Mac OS. Let me know how the one-dvd experiment goes .
My System SpecsSystem Spec
12 Jul 2009   #25
Gunny3053

win7
 
 
DVD drivers

Hi DJG

Well I chickened out, you might say. The more I thought about this the more I thought this is waisting too much time and use of all our brains. And being this is a Beta version still, so why question this so much, scratch this up to it being a Beta version. So I dumped it, if this had been the non Beta version that would have been a diff story, I would have fought it until it was solved, the only thing I had in mind with this was to solve it if it did happen on the non Beta version, I would have a leg up on it. I really thank you all for your time and effort. The new install and they show up fine.

So onward to a more serious problem, see if you can wrap your brains around this. I have two printers, both about 3/4 years old. They both work great, and I use them a lot. And as I said I have 2 computers, my XP computer and my Win 7RC computer. I am using KVM switch, connecting the 2. They are connected to the XP computer with USB. Now I would like to share them with the Win 7RC computer. That is where the problem starts, no matter what I do this will not happen. I have them set up to share on the XP comp. I have tried many many things like using Vista drivers, connecting them direct to the Win 7RC comp, etc. Nothing works. When I have them connected to the Win 7Rc comp they install and say they are ready to use but they don't work. They show up when you click on Devices and Printers, but when you click on something to print, nothing happens.

The printers are a Epson R380, and a HP 7660. The reason I am thinking this is a more serious problem is I think this will be a problem whether I am using a Beta or a bonified version.

Thanx...Gunny...Any more info needed just let me know. Or if you think I should start a new post with this.
My System SpecsSystem Spec
12 Jul 2009   #26
DJG

 

Quote   Quote: Originally Posted by Gunny3053 View Post
Hi DJG

Well I chickened out, you might say. The more I thought about this the more I thought this is waisting too much time and use of all our brains. And being this is a Beta version still, so why question this so much, scratch this up to it being a Beta version. So I dumped it, if this had been the non Beta version that would have been a diff story, I would have fought it until it was solved, the only thing I had in mind with this was to solve it if it did happen on the non Beta version, I would have a leg up on it. I really thank you all for your time and effort. The new install and they show up fine.

So onward to a more serious problem, see if you can wrap your brains around this. I have two printers, both about 3/4 years old. They both work great, and I use them a lot. And as I said I have 2 computers, my XP computer and my Win 7RC computer. I am using KVM switch, connecting the 2. They are connected to the XP computer with USB. Now I would like to share them with the Win 7RC computer. That is where the problem starts, no matter what I do this will not happen. I have them set up to share on the XP comp. I have tried many many things like using Vista drivers, connecting them direct to the Win 7RC comp, etc. Nothing works. When I have them connected to the Win 7Rc comp they install and say they are ready to use but they don't work. They show up when you click on Devices and Printers, but when you click on something to print, nothing happens.

The printers are a Epson R380, and a HP 7660. The reason I am thinking this is a more serious problem is I think this will be a problem whether I am using a Beta or a bonified version.

Thanx...Gunny...Any more info needed just let me know. Or if you think I should start a new post with this.
Hi Gunny - I've been sucked in that build 7600 leak all day . Three comments:

1. I don't think your drive problem is a beta problem but a configuration problem you will also have with the release version, but you can postpone until then.

2. Yes, make the printer thing a separate thread, otherwise nobody will know from the thread title what's going on.

3. I'm not familiar with a KVM switch - post a link maybe? But other than moving from one USP port / hub on one PC to a separate port / hub on another PC I don't think you can share simultaneously.

DJ
My System SpecsSystem Spec
12 Jul 2009   #27
Gunny3053

win7
 
 
Driver

DJG

Ya you are right I will move this thread.

You are right I too think this is a computer problem not a Beta problem.

A KVM switch, (maybe you know it by another name) you use this when you have one Monitor and 2 computers so you can shift from one computer to the next one. All I have to do is hit the pause button on the keyboard 2 times and it goes from one computer to the other.

Thanx....Gunny
My System SpecsSystem Spec
12 Jul 2009   #28
Gunny3053

win7
 
 

DJG

I moved it to hardware and Printer Problem.

Gunny
My System SpecsSystem Spec
12 Jul 2009   #29
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 
dvd drive not showing up

Quote   Quote: Originally Posted by Gunny3053 View Post
DJG

Ya you are right I will move this thread.

You are right I too think this is a computer problem not a Beta problem.

A KVM switch, (maybe you know it by another name) you use this when you have one Monitor and 2 computers so you can shift from one computer to the next one. All I have to do is hit the pause button on the keyboard 2 times and it goes from one computer to the other.

Thanx....Gunny

Hey Gunny
glad to see you moved to this thread. Yes its called a KVM switch, I have 8 computers and 1 Keyboard,Video, Mouse. Thats why its called KVM. Your keyboard hot key is which one?

Im assuming you still have the dvd problem. the OP was doing a good job of helping and we both have been stuck on the 7600 thread (nothing happening yet BTW).

Let me know how you are doing with that

Ken
My System SpecsSystem Spec
12 Jul 2009   #30
Gunny3053

win7
 
 
DVD driver

Hi Zigzag

Ya I moved the post to this same section under "printer problem".

I use the "pause" button onmy keyboard. You can read my post a couple up from here I am no fooling around with the DVD problem any more, I just dumped my Win 7RC and reinstalled it, now I have both my DVD drives showing.

My real big problem is I cannot get my printers to work with my Win 7R computer, that is why I started a new post.

Thanx....Gunny.... 8 computers WOW
My System SpecsSystem Spec
Reply

 CD/DVD drives not showing up




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Not showing drives or folders
I am running Windows 7 Home Premium 64bit on a Compaq laptop that is 2.5 years old. Recently all the drives disappeared from the My Computer folder and the list of folders, networks, and home groups on the left are cleared out. Even the Control Panel is empty. I can however in the address bar type...
General Discussion
Both of my drives showing as system drives
I have a custom build desktop with 2 internal drives a 'Samsung SSD 840 Pro' and a 'Seagate Barracuda ST32000641AS' I decided to format my PC using the Windows 7 boot disk, but noticed when choosing what drive to install my OS to, both of my drives types are labeled as System Drives, I decided...
Hardware & Devices
Drives not showing, folders/file icons/thumbnails not showing
I have just built a new computer, using Windows 7 Pro 64 bit, however, I've noticed when I open Windows explorer, 3 out of 4 times it will continuously search for drives when opening up explorer and not show any drives that are installed. I've tried reformatting, using different hard drives, but...
General Discussion
CD/DVD Drives not showing up
I have a DVD Rom and a DVD Burner and neither of them are showing up in my computer. I've been into my BIOS and can't seem to find an option that enables / disables them. This is my motherboard Click Here Don't know if that helps for understanding my BIOS or not. I'm using Windows 7 Ultimate 64...
Hardware & Devices
DVD and CD drives not showing ...
Just recently up-graded to Windows 7 Home Premium and everything has worked fine until yesterday ... I tried to install a few of my games and nothing would install ... I could put the CD in the drive but nothing would happen ... prior to that I had installed Rise Of Flight and FSX with no...
Hardware & Devices
ATA drives not showing up
H Gang I have a couple of ATA DVD drives that will not show up with Win 7RC. They show up in the Bios, but when I click on my computer the only thing that shows up is the HD. I have changed the cable, no change. They are getting voltage, the door opens. I know these are good drives. ...
Hardware & Devices


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 10:04.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App