Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: lost use of all usb's

29 May 2011   #1
ganjiry

Win7 Home Premium x64 SP1
 
 
lost use of all usb's

hi all
ive got a right pain in the ass problem. i was reinstalling a driver to a usb freeview dongle when i lost use of all my usb's. i rebooted incase it was just a driver issue. im not that lucky.
next i switched which input the usb's where conected to and reset the cmos. rebooted and pc boots up fine but still no usb's. thing is tho that while in the bios they work. the problem is not helped by the fact that both my mouse and keyboard r usb.

so plz folks any ideas????
any help is much apreciated, thanks in advance


My System SpecsSystem Spec
.
29 May 2011   #2
James Colbert

 
 

Speculation, but perhaps the Windows drivers are corrupt. Have you tried a System Restore point pre-dating the issue?

James
My System SpecsSystem Spec
29 May 2011   #3
ganjiry

Win7 Home Premium x64 SP1
 
 

hi james,
i just plugged in a none usb keyboard n that doesnt work either,
as for a system restore. not possible, 1 i have it turned of and keep rregular backups, 2 i cant do anything with that pc oonce i leave the bios. im on a diff laptop at the min
My System SpecsSystem Spec
.

29 May 2011   #4
James Colbert

 
 

Sounds like your issues extend beyond the USB problems. Perhaps someone who has experienced similar issues will respond.

Also, I encourage you to turn SR back on and also create regular system images via an imaging program such as Acronis True Image or the like. A free version is availble through Seagate's or WD's utilities, or you can use the highly recommended (and free) Macrium Reflect. Doing so could mean your system is back up and running in 20 mins. rather than days.

Sorry I couldn't have been of more use.

Good luck.

James
My System SpecsSystem Spec
29 May 2011   #5
ganjiry

Win7 Home Premium x64 SP1
 
 

not to worry chap my mobo is under warranty still.
thanks anyway
My System SpecsSystem Spec
31 May 2011   #6
ganjiry

Win7 Home Premium x64 SP1
 
 

problem solved, it was down to windows not reinstalling drivers at boot. clean install n job done
My System SpecsSystem Spec
31 May 2011   #7
James Colbert

 
 

Quote   Quote: Originally Posted by ganjiry View Post
problem solved, it was down to windows not reinstalling drivers at boot. clean install n job done
Thanks for posting back, ganjiry (Grand Jury?).
My System SpecsSystem Spec
31 May 2011   #8
ganjiry

Win7 Home Premium x64 SP1
 
 

no probs thought someone else might end with the same prob. (grand jury?)?? windows can be a right pain in the ass. second time ive had similar issues with drivers gettin currupt. it seems that if the driver is deleted windows will reinstall it when rebooted. but if its currupt then it doesnt get reinstalled.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 lost use of all usb's




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Lost space on external drive - Lost 1TB of 2TB drive
I have a WD Red 2.0 TB drive (1.8 TB formatted) and have been watching it fill up (%used) for some time now. I have lost 1 TB to "unknown" according to WinDirStat. VSS is NOT RUNNING, which I read about in the tutorial here:...
Performance & Maintenance
I lost everything.....
Dear group, Running a Toshiba Tecra laptop in win7 pro 64 bit + plextor m5pro 512 gb ss dwith more that 100 gb of sw installed I lost it all! I have regulary made images using free Macrium but I was unable to restore none! Now I am reinstalling win7 from scratch but it will take ages to get all...
Backup and Restore
Lost my HP Touchsmart LOGO since I lost resetted my BIOS (I guess)
Hi All I have a HP Touchsmart 300-1060a (Home Premium Windows 7 64 BIT) which I bought few years back. Now for the last 6 months or so I started getting issues with my machine was not displaying anything at all after turning it on. So I had to hard reset my power from the machine and then...
Hardware & Devices
MCE Is Lost
I don't use it very much, so it has been quite some time since I looked for it, but now I can't find it in the Start Menu. I would like to create a shortcut to put there, but I'm not finding the program by searching...where is it?
Media Center
The ???? ;) (I just lost, and so did you)
So who here knows about the game (not the rapper)? For those that don't, check this out: THE GAME :D Well, I just lost the game.
Chillout Room
Lost Dual Boot Screen?...Lost Windows 7
I have Vista Home Premium 64 bit and I downloaded 64 Bit RC Windows 7 and did a clean install on another partition of my hard drive. Dual boot was working for about 4 days then all of a sudden it doesnt come up any more. The partition is still there with Windows 7 installed on it but its not...
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:04.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App