Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Hauppauge 1800 & Streaming

22 Jul 2009   #1
bullfights

W764 & W764
 
 
Hauppauge 1800 & Streaming

Well wasnt sure where to post this, since it is the Tuner card I am using.

I am trying to establish a connection to the tuner card so that I can stream live video from the tv to something like justin.tv, but the problem is that it just wont work.

I have tried installing Flash Media Encoder, and that works fine, with a webcam, but with the tuner card, all I get are "cant locate device". I keep trying different programs and keep looping and end up giving up everytime, then come back a few days later and try again.

I thought I read somewhere that this tuner wont work, but why not. I'm prolly confused right now and need to get away.


My System SpecsSystem Spec
.
23 Jul 2009   #2
johngalt

 

I have this tuner card - can you start at the beginning and tell me how you are trying to stream TV to another site? Also, you are aware that most cable companies will look at this as pirating, right?
My System SpecsSystem Spec
24 Jul 2009   #3
bullfights

W764 & W764
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by johngalt View Post
I have this tuner card - can you start at the beginning and tell me how you are trying to stream TV to another site? Also, you are aware that most cable companies will look at this as pirating, right?
ok what I have is the Tuner card 1800 WinTV with the remote etc. I installed the card in the Win7 x64 box, then I added the default software (CD), then after noticing that it wasnt working good, I went to hauppauge support and downloaded the most recent drivers, CD4.8a. After installing that I was able to install WMC and go thru that setup, which worked fine except the the set top box wouldnt sync with the MC remote, which sucks but oh well its mexican, lol

anyways, I have been trying for a while to get it to broadcast live, via Justin.tv but cant get anything to work. By "work" I mean I installed Flash Media Live Encoder and lined that up with justin.tv but every time I open the FME I get audio/video card not found.

I tried intalling a webcam and have no problem viewing a live feed from within justin.tv, I thought perhaps it could be the x64 bit, so I formatted a hard drive and installed the 32 bit version W7 7100 RC, and tried the same thing which resulted in the same problem, audio/video device not found in the FMLE.

I think I tried Virtual XP but can remember what that entailed, though I think it was the same, device not found.

Yeah I know its pirating but just trying to test it out first, as does alot of users I am sure.....who doesnt.
My System SpecsSystem Spec
.

25 Jul 2009   #4
johngalt

 

Even though the drivers are installed, you need to have the application (WMC or WinTV) actually running to grab something from the card - or else some other application that is aware of the card's existence.

You best bet is to find other streamers out there and figure out where they have support forums and see if anyone else is using your set up to do what you want to do - and how they are doing it.
My System SpecsSystem Spec
25 Jul 2009   #5
SquonkSC

Win7 Build 7600 x86
 
 

Maybe you should look into VLC ?

Some time ago I used MediaPortal and through VLC I streamed live tv to my Nokia N95.
Was very nice, but due to not having 3G reception everywhere it was kind of useless.

I am sure with VLC you can make it work.

I bet they have a forum too, which would be the best place for you to get help, because it's not really Win7 related.

Good luck.
My System SpecsSystem Spec
26 Jul 2009   #6
bullfights

W764 & W764
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by johngalt View Post
Even though the drivers are installed, you need to have the application (WMC or WinTV) actually running to grab something from the card - or else some other application that is aware of the card's existence.

You best bet is to find other streamers out there and figure out where they have support forums and see if anyone else is using your set up to do what you want to do - and how they are doing it.

hmm,

Well I cant remember if I had WMC running while trying to capture from FMLE, I'll give it a shot. The WMC plays great, its just the FMLE that talks about the device cannot be found.

Thanks
My System SpecsSystem Spec
26 Jul 2009   #7
bullfights

W764 & W764
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by squonksc View Post
Maybe you should look into VLC ?

Some time ago I used MediaPortal and through VLC I streamed live tv to my Nokia N95.
Was very nice, but due to not having 3G reception everywhere it was kind of useless.

I am sure with VLC you can make it work.

I bet they have a forum too, which would be the best place for you to get help, because it's not really Win7 related.

Good luck.
VLC...I have used it before and I really like it as a media player, but for anything else havent taken a look at it yet. I'll give it a go.

Thanks
My System SpecsSystem Spec
26 Jul 2009   #8
bullfights

W764 & W764
 
 

I get the following errors when opneing FMLE, here's the log file:

Sat Jul 25 2009 23:12:52 : Selected video input device: Hauppauge WinTV 418 Video Capture
Sat Jul 25 2009 23:12:52 : Selected audio input device: Hauppauge WinTV 418 Video Capture
Sat Jul 25 2009 23:12:54 : Error connecting YV12 filter.
Sat Jul 25 2009 23:12:54 : Error connecting audio preview tee filter.
Sat Jul 25 2009 23:12:54 : The selected audio device "Hauppauge WinTV 418 Video Capture" doesn't allow setting volume intensity. Disabling the volume slider control.
Sat Jul 25 2009 23:12:54 : Problem with video capture device. Please verify that the video capture device is working correctly and is not already in use.
Sat Jul 25 2009 23:12:54 : Problem with audio capture device. Please verify that the audio capture device is working correctly and is not already in use.

and I do have WMC open though not playing anything live. Even if I have WMC closed I'll get this error.

?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Hauppauge 1800 & Streaming




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Physical memory 16GB and 1800 free?! nothing Running HELP!!
Yeah the title says it all , I'm checking my Physical memory on Task manager and it says : total 16232 Cached 11023 Available 12465 Free 1800 ?!?!?!?! Any help thanks P.S ( I play alot of games and when free drops below 10 it Causes my Games to Not respond exc..)
Performance & Maintenance
Malwarebytes v1.60.1800 Program Update Freezing with XP
01-02-2012 As of this post I have only seen this problem arise when Mbam's upgrade is installed with a stand alone XP OS, and not with a Windows 7 - XP dual-boot system, but that is not to say it cannot happen. There has already been one SevenForums member that has had problems, and that is...
System Security
Malwarebytes release v1.60.1800
Malwarebytes Anti-Malware 1.60.0.1800 (Release December 27th, 2011) New Features: Malwarebytes Chameleon technology gets Malwarebytes Anti-Malware running even when blocked by infection. Incremental updates (paid version only). Ability to password protect key program settings (paid version...
Software
BSOD after installing quadro fx 1800
hi, after installing my pny quadro fx 1800 i started getting bsod that tells me about a problem with the dxgmms1.sys file. i have tried updating the driver but it keep on crashing. after a few days i started getting bsod that doesn't pin pointing any specific files. my operating system is win 7...
BSOD Help and Support
problems with my wintv-hvr-1800 card
Hi, I recently acquired a hauppauge wintv-hvr-1800 card and proceeded to install it in my computer. windows sees it and its in device manager and all drivers are up to date...but when i try watching tv through beyondtv, it says theres no card installed....another problem i have is that when i...
Media Center
hauppauge 1800 hvr no qam in 7???
i cant seem to get my qam channels in media center in 7 but when i use the provided program in my xp pro partition it picks them up fine... i have time warner cable... media center is finding the tuner as qam but no channels... please help...
Media Center


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 19:43.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App