Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: serious crash Gremlins in the works?

03 Aug 2011   #21
brianzion

Operating System : Windows 7 Home Premium Edition 6.01.7600 SP1 (x64)
 
 

tried that but no go see the vid




Attached Files
File Type: zip vid3.zip (2.23 MB, 2 views)
My System SpecsSystem Spec
.
03 Aug 2011   #22
A Guy

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium x64 SP1
 
 

Maybe a shot in the dark, but try booting to safe mode with command prompt, and see if you can run sfc from there? This will have the added benefit of disabling any security software that may be blocking the process.

A Guy
My System SpecsSystem Spec
03 Aug 2011   #23
brianzion

Operating System : Windows 7 Home Premium Edition 6.01.7600 SP1 (x64)
 
 

thanks A Guy i ran the sfc /verifyonly cmd and i do have violations (surprised this command worked because sfc wont) i will read the cbs. log tomorrow its late here and i must get some sleep been on this all day and im a bit brain numb will update with any news
My System SpecsSystem Spec
.

04 Aug 2011   #24
Dave76

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Ult x64 - SP1/ Windows 8 Pro x64
 
 

Have you checked your BIOS settings?

Might want to re-set CMOS also.
My System SpecsSystem Spec
04 Aug 2011   #25
brianzion

Operating System : Windows 7 Home Premium Edition 6.01.7600 SP1 (x64)
 
 

i just ran sfc in offline mode using cmd from my system repair disc but still got Windows Resource Protection could not start the repair service error

re-set CMOS ? please enlighten me what this does and what to expect. don't like messing in the bios. i might just ride this windows 7 out on the machine and get windows 8 when its released this copy of 7 come with the machine its two years old at Christmas i was going to buy a new copy but if 8 is out i will wait.
My System SpecsSystem Spec
04 Aug 2011   #26
MvdB

Windows 7 64b Ultimate
 
 

If it were up to me I would not change BIOS yet. I'm sure Dave has a reason for that advice, I'd like to learn something there but right now I fail to see a connection between a W7 Resource Protection, normally ALWAYS fixed by software settings, and BIOS? Unless you also have HDD issues... but those have not come up, have they?

We'll do some more searching....
My System SpecsSystem Spec
04 Aug 2011   #27
brianzion

Operating System : Windows 7 Home Premium Edition 6.01.7600 SP1 (x64)
 
 

at least im not getting blue screens !! ( i will get a new pc soon anyhow im due for a upgrade been working hard! so good to spend some on myself i would like to keep this machine ticking over as it is till then i will still use it though! all the upgrades i paid out for it!)
My System SpecsSystem Spec
04 Aug 2011   #28
MvdB

Windows 7 64b Ultimate
 
 

I've got an idea for two more tries. Both are based on my assumption that something is messed up in your permissions.

1. Create a shortcut (on desktop) with the full path of C:\Windows\System32\sfc.exe and add /scannow in command. Run this shortcut with elevated admin perms.

Probably better:
2. Use this tut: Built-in Administrator Account - Enable or Disable and run the off-line version provided earlier, in a command prompt after logging in as this admin.
My System SpecsSystem Spec
04 Aug 2011   #29
brianzion

Operating System : Windows 7 Home Premium Edition 6.01.7600 SP1 (x64)
 
 

already tried 1
2 already been in admin account still no go
My System SpecsSystem Spec
04 Aug 2011   #30
MvdB

Windows 7 64b Ultimate
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by brianzion View Post
already tried 1
2 already been in admin account still no go
To be sure...? Have you followed that tutorial, so you now have two users when you boot? Aministrator and your own?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 serious crash Gremlins in the works?




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
The joy of Windows Update: Gremlins in udfs.sys causing BSOD?
Long version: So, I started 2015 with this idea of having a nice fresh, newly updated windows computer on my desktop. After all, it had been nagging me for a while with that little annoying "Updates installed, need to reboot" box. You know the one you always press "later" on... So, I decided to...
BSOD Help and Support
Recent PC Build. CRASH...CRASH...CRASH
Okay guys, I'd love some help with some issues I am having. About two months ago I decided to start putting together parts to build my own rig(first time builder here) After scrounging around for a bit and getting the deals I liked I decided to put it all together and make my PC. Since then, Ive...
BSOD Help and Support
Crash on new PC Full Crash log zipped and included. Driver related?
So my new Cyberpower PC is crashing. I think it is a driver issue but this level of detail is beyond by "expertise" basic log below. Full diagnostic attached. Please let me know if additional information is needed. Problem signature: Problem Event Name: BlueScreen OS...
BSOD Help and Support
clean install, crash after win7 logo, works before.
hi and hello, this is the first time i meet something very...very.. VERY.. strange..problem, therefore i register me at this site after searching for three hours.. to find a soulution.. i bought a new setup, moved all old stuff to another empty computer case or what. the only i didnt moved to...
BSOD Help and Support
Laptop crash no response memory dump crash
My laptop, Packard Bell Easynote TM81, has been crashing and restarting by itself, and when it does, the ENTIRE system will not respond. So I try to format the entire thing, and after a few days, when I have gotten used to it, it comes up with a screen for 1 second, and all I could read was "system...
BSOD Help and Support
Audio works, then stops then works again
Hi all Quick question if i may, this is really baffling me. I have onboard sound on my xfx 750i mobo. ( realtek, i believe) i have installed the latest drivers and for some reason i have this strange problem. If i have my speakers plugged in the back of the PC. the sound is really good. Good...
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 14:50.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App