Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Show us your SSD performance

30 Jun 2010   #571
steve-pressman

Windows 7 Ultimate 64 - OEM Service Pack 1
 
 

Yes that's exactly what I used, I have tried before using AHCI in the Bios but it never worked then i came across your post this morning and I thought I would give it a go and Bingo sucess

Many Thanks for the great tutorial

How ever my Rig has gone back to the Manufacturer today as it keeps overheating and I have just spent 12 hours getting my old one working


Steve


My System SpecsSystem Spec
.
30 Jun 2010   #572
Bare Foot Kid
Microsoft MVP

W 7 64-bit Ultimate
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by steve-pressman View Post
Yes that's exactly what I used, I have tried before using AHCI in the Bios but it never worked then i came across your post this morning and I thought I would give it a go and Bingo sucess

Many Thanks for the great tutorial

How ever my Rig has gone back to the Manafacyurer today as it keeps overheating and I have just spent 12 hours getting my old one working


Steve


Well, good news and bad; I'm pleased the tutorials are a help and I hope they sort the issue quickly for you.
My System SpecsSystem Spec
01 Jul 2010   #573
Dave76

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Ult x64 - SP1/ Windows 8 Pro x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by steve-pressman View Post
Yes that's exactly what I used, I have tried before using AHCI in the Bios but it never worked then i came across your post this morning and I thought I would give it a go and Bingo sucess

Many Thanks for the great tutorial

How ever my Rig has gone back to the Manafacyurer today as it keeps overheating and I have just spent 12 hours getting my old one working


Steve
Hope you get a quick return.

It's gotta be hard to lose your nice new computer, even for a few days
My System SpecsSystem Spec
.

01 Jul 2010   #574
steve-pressman

Windows 7 Ultimate 64 - OEM Service Pack 1
 
 

Got a Txt message this morning to say the rig had arrived and that they were checking could take 3-5 working days 3 Hours later get another Txt message to say the fault has been found repaired and they will send the Rig out to me tonight so I should get it back tomorrow hopefully That's what I call great service

Thing that bothers me is I asked them to run the Prime test on it but in the 4 hours they had it they could not have stressed it that much, maybe they didn't need to as they seemed to have found what was wrong, needless to say when I get it back the first thing I will be doing is stress testing it with Prime to see how the numbers look. All in all I am happy with their service though.

Just as a foot note, I am using my old Rig again, it is bringing to light all the old problems I had with it and Win 7 sound, lag etc, makes me appreciate my new baby all the more and how well it all works together apart from running hot it is an awesome machine


Steve
My System SpecsSystem Spec
02 Jul 2010   #575
Dave76

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Ult x64 - SP1/ Windows 8 Pro x64
 
 

Congrats on the good news

That is really good service, commendable.

Good plan to run prime95 test, make sure it's been repaired correctly.
Heat is not your friend.

Let us know how it's running.
My System SpecsSystem Spec
02 Jul 2010   #576
BugMeister

Windows10 Pro - 64Bit vs.10547
 
 

..yet another OCZ Series1 SSD failure..
..yet another RMA..


- guarantee should ensure an updated replacement..
- but, drat!!
My System SpecsSystem Spec
02 Jul 2010   #577
Bare Foot Kid
Microsoft MVP

W 7 64-bit Ultimate
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by BugMeister View Post
..yet another OCZ Series1 SSD failure..
..yet another RMA..


- guarantee should ensure an updated replacement..
- but, drat!!


Too bad mate!
My System SpecsSystem Spec
02 Jul 2010   #578
Dave76

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Ult x64 - SP1/ Windows 8 Pro x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by BugMeister View Post
..yet another OCZ Series1 SSD failure..
..yet another RMA..


- guarantee should ensure an updated replacement..
- but, drat!!
Sorry to hear that.

How many so far?
My System SpecsSystem Spec
03 Jul 2010   #579
BugMeister

Windows10 Pro - 64Bit vs.10547
 
 

only 2nd..

- but it had my fave games on it - just a big nuisance..
My System SpecsSystem Spec
15 Jul 2010   #580
Bill

Windows 7 Enterprise x64
 
 

HD Tune Pro: INTEL SSDSA2M160G2GC Benchmark

Test capacity: full

Read transfer rate
...Transfer Rate Minimum : 162.7 MB/s
Transfer Rate Maximum : 232.7 MB/s
Transfer Rate Average : 227.9 MB/s
Access Time : 0.1 ms
Burst Rate : 195.8 MB/s
CPU Usage : 1.5%
My System SpecsSystem Spec
Closed Thread

 Show us your SSD performance




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Show us your hard drive performance
I thought it would be interesting to compare everyones hard drive performances with screenshots from HD Tune utility (get from HD Tune). Maybe after some time we could produce a results table. So heres mine: Im going to show you the single WD Raptor X results first for interest: ...
Hardware & Devices
Show us your SSD performance 2
Continued from: https://www.sevenforums.com/hardware-devices/18229-show-us-your-ssd-performance.html Benchmark Program Links: AS SSD Benchmark OR AS SSD Benchmark Download - Softpedia
Hardware & Devices
SSD show low performance
I bought a Samsung 840 EVO120Gb which is showing a very disappointing performance. My system is the following: Windows 7 Ultimate x64 Asus P7P55 WS GSkill 12gb Intel i5 760 2.8Ghz 4x Nvidia Quadro NVS 290
Performance & Maintenance
HDDs Show in BIOS, But Do Not Show in Disk Management
Hello, A newbie here that just completed a first-time new Win7 PC build. Successful installation of Win7 Pro on WD 600GB 10000 system drive. Went back and installed 4 additional HDD. (2) WD Caviar Black 1TB 7200 RPM and (2) WD Caviar 7200 500GB HDD from XP system that were used for storage. ...
Hardware & Devices
Show us your Mechanical HDD performance...
Since the SSD boys and girls have a "Show us your SSD Performance" thread, I thought I'd start one for us mechanical HDD owners. Simply DL, install, and run HD Tune and post screenshots of results here in this thread. Please also tell us the Make and Model of your HDD(s) and any other specs you...
Hardware & Devices
show hidden folders show file extensions thru registry
I am trying to setup a default user or machine setup for how win7 handles folder view options. I want show hidden folders to be set to on for all users and the hide extensions for know file types to be unchecked or turned off ffor all users (so extensions show) I have located them in the registry...
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 20:13.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App