Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Normal Ram usage & too many processes?!

16 Apr 2012   #11
Cop

W7 Home Premium x64
 
 

Ok thanks, I'm up to 75 processes at start now. Gonna start a scan with Malwarebytes now...


My System SpecsSystem Spec
.
Reply

 Normal Ram usage & too many processes?!




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
CPU Usage jumps 30-50% b/c WMIPrvSE.exe and System Processes
First time posting trying to fix this, but I noticed that for the past couple days my CPU usage jumps 30-50% (sometimes even higher) every minute or two at irregular intervals, regardless if the internet is connected, antivirus is on, or if the system is idle or if I have another application open....
Performance & Maintenance
Task Manager indicating processes running as 32-bit. Is this normal?
Hi, I have a 2 month old HP Pavilion with Windows 7 Home Premium 64-bit. The past few weeks, the machine has started acting up - freezing, not sleeping, not waking when it has been sleeping, etc. Coincident with these issues, I've recently noticed in Task Manager that a lot of processes...
System Security
high cpu/ram usage not related to any visible processes
i have been having unusually high cpu and ram usage thats not connected to any processes i can see in the task manager for about 2 days. today i got a blue screen from it, files are attached. i havent done a system restore yet but i may if its suggested. i've done mbam and avast full scans with no...
BSOD Help and Support
iexplore.exe processes running in background--normal?
On a fresh boot, after my desktop loads but before I launch any browsing/email/internet applications, I notice I have two or three instances of iexplore.exe running in the list of active processes. Does this seem "normal" for Windows 7, or should I be concerned that iexplore.exe is running even...
General Discussion
CPU Usage 100%, processes 0%!
Hi, I don't know what's happening :sarc:: since this morning my CPU usage shows permanently 100% while no process is beyond normal (total beteen 0 and 10% at the most). RAM Usage is around 60%-70% (out of 4gb). I rebooted, same problem. The machine is extremely slow while it usually runs very...
Performance & Maintenance


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 04:16.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App